Cookie dough cake balls – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Cookie dough cake balls


Jag vet att jag är vuxen, jag har inga barn, det har inte varit födelsedagskalas eller ens en liten fest. Fast jag inte har något att skylla på skäms jag inte över att har frusen full av cookie dough cake balls, eller vad som återstår av dom vill säga.. De har haft en rykande åtgång här hemma, trotts att det bara är vuxna i detta hushåll.

Man kan tycka att hysterin kring ogräddad kakdeg är lite väl absurd och överdriven, tills man testat dessa vill säga! De ser ut som vuxenpraliner men smakar som de sötaste godis! En förklädnad som passar mig perfekt, för i ärlighetens namn så är söt och god choklad i min mening betydligt godare än den där mörka och bittra, det skäms jag inte heller över att tycka.


Skall man göra dessa till ett barnkalas, eller varför inte ett färgglatt vuxenparty kan du dekorera dem med med tjusigt strössel i  regnbågens färger och doppa hälften av dem i vit choklad. Men eftersom jag ville få mina att se lite mer vuxna ut valde jag stilrena pärlor.

Just på den här bilden ser man det inte, men i bollarna gömmer sig bitar av både vit och vanlig choklad, jag smaksatte dem även med en skvätt kaffe, men det är ju helt valfritt. Även om dessa godingar får vila en stund i frysen så bör smeten vara ganska fast, det blir mycket enklare att få till fina, runda bollar.

Cookie dough cake balls ca 30 stycken:

100 g smör
1 1/2 dl florsocker
ca 2 msk kaffe
ca 3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
100 g ca 40 % choklad

200 g choklad
strössel eller pärlor

Vispa smör och socker mjukt, tillsätt kaffet. Rör i mjöl och vaniljsocker. Hacka de båda chokladsorterna ganska fint, är bitarna för stora kan det vara svårt att få till fina bollar. Ha i chokladen och blanda väl, forma till runda bollar. Låt dem vila i frysen i minst två timmar. Smält chokladen och doppa de frysta bollarna i den, man får vara ganska snabb då chokladen stelnar supersnabbt på de frysta bollarna. Strö genast fint strössel eller pärlor över.

Orkar man inte stå och rulla all deg till bollar kan du blanda degen med vaniljglass och frysa in, vips har du din egen variant av Ben & Jerry’s “Cookie dough ice cream”.

Låt höra, tycker du bäst om mörk eller ljus choklad?

Bilder: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. astrid

  Hej, om man INTE vill ha kaffe i, ska man då bara strunta i den eller måste man ha i vatten för att dem liksom inte ska bli för…torra? 🙂

 2. Krista

  Helt underbart recept, blir exakt som i B&J-glassen! Tyckte de var godare frysta (och tinade typ en kvart) än färska (lite för sötmosig smak då), förmodligen för att jag är helt B&J-fierad. Pulade ner de sista av satsen i mjukrörd vaniljglass, jepp blev EXAKT som originalet =)

 3. dai dai hua

  Super-Duper internet site! I’m loving it!! Will come back again again – taking you feeds also, Thanks.
  Hello. Fantastic work. I did not anticipate this on the Wednesday. This is a good story. Thanks!

 4. Therese

  Mina cake-balls exemplar av detta recept ligger just nu i frysen och gottar till sig. Maken kommer bli stormförtjust, han äääälskar kakdeg, hihi. Tack för att du delar med dig! 🙂

 5. Cajsa

  Ja, man kan ju säga att det blev riktigt populärt att man bodde hemma fortfarande senaste gången jag bakade.
  Detta var det goaste jag gjort på länge, tack så himla mycket!

 6. Rebecka Eriksson

  åh, jag älskar också Cookie dough deg, faktiskt godare än avbakade kakor 🙂

  ska jag äta bara choklad så föredrar jag ljus mjölkchoklad, men i bak varierar jag gärna, använder mycket 70% choklad när jag bakar.

  Det var en fin blogg du hade =)

  R Eriksson

 7. ellinor

  åh jag är så sugen på att ha ett riktigt ordentligt kalas med en uppsjö av fantastiska bakverk. Då ska jag prova de där! Ska bara komma på en anledning till kalaset först….nästa som fyller år är min kära sambo, men han fyller 23 dec. och någonting säger mig att folk kommer vara lite upptagna där omkring. Men man kanske kan ha kalas en månad tidigare?

 8. frida

  ljus choklad, helt klart. sen finns det väldigt bra vit choklad också, men då är det små mängder som gäller.

  choklad över 70% håller jag mig helst borta ifrån, jag äter inte choklad för att det ska vara nyttigt!

 9. Lovisa

  Åh vad gott det ser ut och låter, har tidigare funderat på att göra cake balls eller cake pops fast då bara hittat recept med färskost i som inte är min favorit 🙂

 10. Hanna

  Jasså så det finns recept för obakad kakdeg, jag som brukar frysa in kakdeg och sedan skära små bitar för att det är så gott, mkt godare än själva kakan. Jag älskar f.ö halvmörkchoklad typ lindhs sea salt. Gillar inte bitter choklad och tycker heller inte om vit choklad. Men bakar jagnågot så är det nästan alltid med choklad, konstigt nog. Chokladdoppade chokladbollar med havregryn på toppen blev jättegott tex. Eller cookies, halvt doppade i mörk choklad det blev en hit det med, inte bara för mig heller! Måste testa detta recept också 😉

 11. Ditt namn

  Hej!
  Detta verkar supergott!!! Kan man göra kakor på detta recept alltså cookie dough kakor typ? Vore supergott och göra en egen cookie dough glass med denna kakdeg och kakorna 😀
  Hoppas du kan svara!
  Kram

 12. Matilda

  Verkar väldigt gott! Borde testa det till nått veckoslut eller kalas! Ljus choklad tror jag nog är min favorit att äta, men det är också gott med mörk choklad i bakverk eller att äta så, men då inte så mycket.

 13. Nea

  Åh, vilken förtjusande blogg jag hittat till! Ljuvlig var ordet. Hit kommer jag helt klart återvända så fort sockerråttan i mig vaknar (och det är ofta vill jag lova).

  Min favvo är också ljus choklad. Men det är vackert att använda vit eller mörk choklad när man piffar till sina små bakverk.
  Ha det gott,
  Nea

 14. Lina

  Ljus är min inofficiella favorit, men bara när ingen ser… 🙂 Mörk är också god, men bara i små mängder och tillsammans med nått som lyfter smaken! (tex. hallon)