Äppelmuffins – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Äppelmuffins


Nu har fotografen lämnat mig för denna gång och kan ni tänka er, vi har bara ett kapitel kvar att fotografera till min bok, det är en läskig, hissnande och helt makalös känsla att alla dessa bilder som vi tar, skall bli till något ni läsare kan bläddra igenom och förhoppningsvis tycka lika mycket om som jag gör!

Innan hon for här ifrån plockade hon säkert 20 kg äpplen som hon tog med hem till hästen, trotts detta finns det fortfarande en hel del kvar. Jag har funderat på att göra äppelvin av en del, är det någon av er som testat det och har några tips?

Av årets äppelskörd har det hittills blivit äppelgröt, äppelmos, äppelrutor och nu även äppelmuffins. De här är inte en söt muffin utan ett gott frukostbröd. Perfekta att röra ihop en lördag eller söndagmorgon när man snabbt vill ha gott bröd. Eller varför inte göra dem till eftermiddagsfikat en regnsruskig dag så här i september.

Äppelmuffins, ca 8 stycken

3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg
3 msk flytande honung
2 1/2 dl fil eller naturell yoghurt
1 msk olja
1 tsk kanel
1 nypa salt
2 dl äpplen

Blanda samman havregryn, mjöl och bakpulver. I en separat vispar du upp ägget och blandar i honung, fil, olja, kanel och salt. Skär äpplena i små bitar och ha i dem. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Klä en muffinsform med muffinsformar och klicka i smeten. Grädda i 180 grader i ca 25 minuter. Ät genast med smör, ost och lite marmelad.

Bilder: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. earn more

  Thanks for any other great post. Where else could anybody get that kind of info in such an ideal means of writing? I ave a presentation next week, and I am at the look for such info.

 2. Sandra

  det receptet ska jag ta och prova på en gång, har precis varit ute och plockat in MASSOR av äpplen. Om du inte har provat det innan, så är äppeldricka gott och enkelt att göra… mvh Sandra

 3. Helena /Franska Liljan

  Ta med dina äpplen till ett musteri. Det kotar bara några kronor per flaska, och du får med dig hem ljuvlig egen äppelmust!

  Jag har provat flera gånger och det blir härligt!!!

  Ser verkligen fram emot din bok! När släpps den?

  kram Helena/franska liljan

 4. Linda_-Cupcakesfluffan

  inte dumt att ha så mycket äpplen, själv har vi ett kasst äppelträd som gav till 80% dåliga äpplen i år, de var bruna inuti, likadant föra året , önskade vi hade massor med goda äpplen, kanske dags att plantera ett nytt äppelträd istället :-), dina muffins ser så goda ut