Cupcake STHLM – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Cupcake STHLM

I dag har jag varit i Stockholm på lite möten och man bör alltid förena nytta med nöje tycker jag, därför slank vi in på Cupcake STHLM. Sveriges första helt renodlade cupcakebutik som slog upp sina portar i mitten av augusti i år. Som ni kan se radas de söta bakverken upp på bakom en glasruta klassiskt vis, som sig bör på ett riktigt cupcakery. Med väggar av ljusaste gult, kurbitsmålningar och färgglada cupcakes känns det som om killarna bakom denna butik hittat den perfekta blandningen av svenskt och amerikanskt.

Här bjuder Martin, en av ägarna till denna butik på några av dagens sötsaker. Alla cupcakes fanns i två storlekar, en lagom stor och sedan en bedårande söt liten variant. Jag var så uppslukad av att insupa den härliga amerikansk-svenska atmosfären att jag helt glömde bort att fråga vilken frosting de helst arbetar med. Men något jag fick veta var att de säljer över 200 cupcakes på en vardag och de har redan levererat en storbeställning på flera tusen cupcakes! Det ni!

Eftersom det var helt omöjligt att ens försöka fundera ut vilka vi skulle prova plockade han ihop en avsmakningsmeny åt oss, åtta varianter och alla var nästan, nästan lika goda. Men vi hittade varsin favorit, själv föredrog jag den med lingon och raraste Sara som fick agera modell här gillade kokosvarianten.

Men vi delade systerligt på alla åtta cupcakes utan att bli osams, efter ett tag såg den faktiskt ut som ett cupcakeslagfällt där vi satt. Men det fixade vi till genom att genast äta upp allihopa. Sedan blev vi så mätta att vi inte ens orkade äta lunch! Ibland måste jag faktiskt säga att jag har ett ganska fantastiskt jobb som ger mig möjligheten att smaska cupcakes mitt på blanka dagen, träffa trevliga och drivande människor och sedan få dela med mig av detta till alla er läsare!

Så har ni vägarna förbi Sankt Eriksgatan 83 så kan jag varmt rekommendera ett besök i denna cupcakebutik!

Vad tycker ni läsare, behöver vi ha  cupcakebutiker i Sverige eller är detta bara en hypad trend som så sakta men säkert kommer att gå över?

Bilder: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Agnes

  Jag tycker absolut att vi behöver fler nischade caféer! Nu finns det på tok för många “all-rounds” som inte levererar.
  Och jag som kommer från Sthlm och är ute och lunchar ibland har länge letat efter ett ställe som serverar sjyssta cupcakes men inte hittat något. Nu är värlen räddad! 🙂 Dit måste jag omedelbart

 2. Magdalena

  Jag var där förra veckan och jag håller med om att de som jobbar där är trevliga och stämningen är mysigt amerikansk-svensk! Blev tyvärr besviken över cupcakesen, de var inte alls vad jag hade förväntat mig. Valde 10 st och prövade många olika sorter, men kunde bara konstatera att man gör minst lika bra själv..! Du Linnèa ser ut att ha koll på cupcakes, dom med Nutella kommer jag att testa asap, ser himla goda ut.
  Är första gången här på din blogg, men du är från och med nu bokmärkt, jättefin blogg!

 3. Esther

  åh jag var där och fikade med min syster ! slutade med att vi delade på 10 minicupcakes haha ! men min favorit var nog den med cocos elr hallon 🙂
  hoppas du har en fortsatt trevlig dag och jag önskar dig all lycka med bakandet i fortsättningen ! 😀

 4. Marina

  Om de säljer bara 200 om dan kommer de inte att bli rika på det. Men det är väll bara en början. Kanske behöver de lite förstärkning i form av dekoration. Och tack snälla modiga Katja, jag tycker själv att mina cupcakes smakar helt underbart, då jag värdesätter kvalitet ännu högre än design.

 5. Linn

  Vam mysigt med ett cupcakecafé! Jag vet inte om det behövs men det är ju en väldigt rolig grej. Tror däremot att det kommer löna sig mer med catering till företag etc. framöver, att gå till ett fik där det endast finns cupcakes är nog mer “nyhetens behag”… 🙂

 6. Cecilia

  Jag tycker att Cupcake STHLM är ett mycket trevligt initiativ. Ska bli kul att besöka vid tillfälle. Har hört att de ska ha en vegansort. Under tiden hoppas jag på Cupcake MALMÖ =)

  1. Cajsa

   Det finns ett ställe i Malmö som har underbara cupcakes. Ultimate Cake där vid Davidshallstorget. Jag är svag för deras chocolate och passionsfrukt cupcakes.

 7. Jenni

  Åh dit ska jag på lördag! Vad bra att de har minis oxå, var lite orolig att jag skulle få beslutsångest men nu kan jag ju smaka några stycken. Toppen!

 8. Marèse

  Wow, vad kul! Fastän jag inte bor i Sverige tycker jag att det borde finnas flera av dessa ställe i Nord-Europa. Jag bor i Antwerpen och där behöver vi verkligen en sådan där cupcake shop. Skulle gärna äga den också 😉
  Tack för ett jättefint blogg!

 9. Hanna

  Wow!! Hade inte en aning om att en sånn här butik existerade, är visserligen aldrig i Stockholm men ändå.
  Cupcakes är både gott och enkelt, vi hade cupcakes på
  dotterns dop istället för tårta då vi tycker att
  tårta kan va lite väl mäktigt ibland.
  Mer cupcakes åt folket!

 10. Kim

  Jag var där förra veckan och då var de inte så bra! De var jättetrevliga! Men priserna var på tok för höga och det var smutsigt och skräpigt och det fanns typ tre halvt mosade cupcakes framme. Synd. För det är en bra idé! Men jag gick därifrån och kände att jag kan göra mycket bättre själv!