Veckans pasta


Det här är det bästa jag vet! Det här är från början syftet med min blogg och anledningen till att jag ens startade denna matsida för över tre år sedan. Ja, alltså jag startade inte bloggen på grund av en pastarätt med trattkantareller och bacon, det är ganska svårt att få tag på goda trattisar i slutet av januari. Nej, det jag tänker på är sättet att tillaga denna rätt, förutom själva rensningen av svampen blev denna mitt i veckan-middag klar på ca 15 minuter. Mycket har hänt med bloggen, både till utseende och innehåll men min tanke har alltid varit att bjuda er på lättlagade vardagsfavoriter. Att det sedan smiter in en och annan gräll cupcake, ja det tycker jag inte gör det minsta! Jag vill göra en blogg som ni läsare återvänder till, för vad folk än påstår att de har för anledning till att blogga, så är minst en av dem läsarna. Annars skulle man lika gärna kunna skriva dagbok!
Jag bloggar för er skull, men självklart även för min egen. Varje vecka utvecklas jag och lär mig något nytt, jag har skaffat mig en ny hobby i och med allt fotograferande och jag bemästrar det svenska språket på ett helt annat vis nu än för tre år sedan.
Sedan kan jag erkänna att jag ibland är lite självisk, för jag älskar att gå in och se hur många besökare som tittat in här under det gångna dygnet och jag suger i mig era fina kommentarer som en svamp!

Men nog om det! Det var ju denna underbara pasta jag tänkte blogga om idag! En pasta som andas höst med smak av bacon, trattkantareller, äpple, rödlök och färsk bladbersilja. Allt i hopa toppades med riven parmesanost och lite citronskal. Lätt som en plätt och gott så att smaklökarna dansar i munnen! Mer än så kan man inte önska sig en sketen vardag i oktober.
Pasta med svamp & bacon 2 pers:
2 port pasta
1 pkt bacon
1 rödlök
trattkantareller eller annan färsk svamp
1/2 svenskt äpple
salt & svartpeppar
färsk bladpersilja
parmesanost
skal från 1/2 ekologisk citron
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Knaperstek bacon, skiva löken och stek den tillsammans med svamp och knaperstekt bacon. Varken svamp eller lök skall bli brända och få färg utan behålla formen men bli härligt mjuka. Skär ner äpplet i småbitar och tillsätt det mot slutet. Smaka av med mycket salt och peppar. Slå i den kokta pastan i stekpannan och ha i ca 2 dl av pastavattnet. Låt allt koka samman i ca 3 minuter. Strö finhackad bladpersilja, riven parmesan och rivet citronskal över. Servera ett gott bröd med en skiva smakrik ost till.
Bilder: Sebastian Niemi Carlsson

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gourmetmorsan
13 år sedan

Åh den skulle jag lätt kunna sätta i mig…. ser underbart gott ut! Åh din blogg är enormt fin…dessa fantastiskt fina bilder! Lycka till i matbloggtävlingen 🙂 Jag håller på dig! Kram

NORDINGÅRDEN
13 år sedan

Grattis till din nya fina blogg, du är fantastisk! Vika bilder och god mat och bak! Denna rätt såg ljuvlig ut, jag som har kantarellsoppa i min blogg i dag, kanske skulle göra pasta av resten, såg väldigt gott ut, och ett gals vin till, mmmm.. Mari.

Cherie Mårtensson - En blogg om mitt liv
13 år sedan

Gud så gott det ser ut, kanske att man får testa och tillaga det någon dag 😀

Anna
13 år sedan

Mmm, både svamp och bacon, låter hur gott som helst! Tack för en jättefin blogg 🙂

MarieV
13 år sedan

Haha, på pricken skälet till att jag alltid återkommer till din blogg. Jag gillar blandningen och de fina bilderna, har hängt med sedan ett flädersaftrecept för tre år sedan, och tycker att bloggen bara blir bättre och bättre.

trackback
13 år sedan

[…] This post was mentioned on Twitter by Fontana Food, Linnea Seidel. Linnea Seidel said: Pasta med bacon, trattkantareller, äpple och persilja. Och anledningen till att jag bloggar….. http://fb.me/IleEFtcI […]

Anna
13 år sedan

Grymt hungrig jag blev nu… och sugen på att plocka svamp! Undrar om trattisarna väntar på mig!? Duktig är du 🙂

ildy
13 år sedan

Hi Linnea, this is a great recipe!
I discovered your blog just a few days ago, and I love it!
Have a nice time
Ildy from Hungary

Martina
13 år sedan

Vilken härlig höstpasta! Håller med dig om att det är kul att dela med sig av sina snabba vardagsfavoriter, blir oftast mycket gott oxå.

mela
13 år sedan

mums

Anna
13 år sedan

Härlig pasta! Tack för det goda tipset, har fått trattisar av en på jobbet som jag inte visste vad jag skulle hitta på med. NU vet jag!! Härlig blogg, är här ofta! Kramiz

Pretamarelo!
13 år sedan

Gud så gott det ser ut! Jag älskar pasta och är tokig i att laga mat så trattisar och bacon lär bli till helgmat!

schlachtplatte
13 år sedan

Jag hittade hit via nomineringen till arets matblogpris! Tycker jätte mycket om dina fina bilder!

Britta Bloggar
13 år sedan

Åh vad gott det ser ut! Fin blogg du har!

MATBLOGGEN
13 år sedan

Precis som det ska vara …. både gott och enkelt 🙂
Ha en fortsatt fin helg

emelie
13 år sedan

tycker det ser riktigt gott ut . måste testas till veckan! 🙂

Fanny, fannyskakburk
13 år sedan

Ser gott ut!
Jag har oxå en mat/bakblogg! Har hållt på i ett halv år nu, skulle tycka att det var kul om du kollade in och sa lite vad du tyckte! 🙂 Kram

Peters bildmagi
13 år sedan

Mmmm, låter underbart gott. Ska testa det här idag.
Ska bli spännande 🙂

Emma
13 år sedan

Hej! Igår hamnade jag på dina sida för första gången och jag har bara ett ord: HERREGUD! Vilken underbar sida du har! Jag sitter just nu och läser sida efter sida för att titta på alla otroligt vackra bilder och goda recept.
Bilderna är helt i min smak och fantastiskt fina.
Jag vill ge dig all världens beröm för att du inte ska sluta med det här för du är klippt och skuren till detta. Tack!
Ha en skön söndag!
Emma

Daniella - BakeCake
13 år sedan

Åh jösses vad gott! Och underbart fina bilder som vanligt!! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake

Sofie / Mumsfillibaba
13 år sedan

Vilken pasta!! Svamp, bacon och spagetti kan aldrig bli fel!!

Karin
13 år sedan

Sug åt dej av komplimangerna du 🙂
Du har en jättefin och inspirerande blogg. Jag har nyss öppnat min egen lilla matblogg, men den är mer amatör än proffsig. Men välkommen dit iallafall!

Mirabell
13 år sedan

Vilka underbara skålar, vart kommer dom ifrån?

Camilla
13 år sedan

Mmmmm, jättegott! Vi lagade denna pasta hemma hos mina föräldrar i helgen, med ”vanliga” kantareller och färska champinjoner. Mamma råkade hälla lite kanel i (skulle i en annan kastrull), och det blev faktiskt väldigt gott! Kanske värt att testa nästa gång…? 🙂

minecraft games
8 år sedan

We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
Your site provided us with valuable information to work on.
You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

freespins
8 år sedan

MHX7BM Im no pro, but I imagine you just crafted the best point. You definitely know what youre talking about, and I can really get behind that. Thanks for staying so upfront and so sincere.

no deposit casino
8 år sedan

230Jnd It as truly a great and helpful piece of information. I am happy that you simply shared this helpful

Katti Batti Full Movie
8 år sedan

You got a very good website, Gladiola I detected it through yahoo.

how to lose 20 pounds
8 år sedan

with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no

tv series news
8 år sedan

A big thank you for your article.Really looking forward to read more. Want more.

how to detox from sugar
8 år sedan

Really enjoyed this blog post.Really looking forward to read more.

free stuff
8 år sedan

Many thanks for sharing this fine post. Very inspiring! (as always, btw)

Elisha Levi and Omri
8 år sedan

It as hard to come by educated people in this particular subject, but you seem like you know what you are talking about! Thanks

Pavilion at Potong Pasir show flat operating hour
8 år sedan

Source Of course, what a great blog and enlightening posts, I surely will bookmark your site.Best Regards!

instagram takipçi hilesi
8 år sedan

Very good article. Awesome.

buy coral frags
8 år sedan

I really like and appreciate your blog post.Really looking forward to read more. Really Cool.

best paint sprayer
8 år sedan

Enjoyed every bit of your blog.Really looking forward to read more. Awesome.

trackback
8 år sedan

Google
Every after in a though we decide on blogs that we study. Listed below are the most recent web-sites that we select.

trackback
8 år sedan

Furnace repair Toronto
[…]the time to study or check out the material or websites we’ve linked to below the[…]

trackback
8 år sedan

Niagen reviews
[…]always a huge fan of linking to bloggers that I appreciate but really don’t get a whole lot of link adore from[…]

trackback
8 år sedan

lawyer
[…]very few web sites that come about to be detailed below, from our point of view are undoubtedly very well worth checking out[…]

trackback
8 år sedan

Hawaii coffee mugs
[…]that may be the finish of this article. Here you will discover some web sites that we consider you’ll value, just click the links over[…]

trackback
8 år sedan

Sports Girls
[…]Here are some of the internet sites we recommend for our visitors[…]

trackback
8 år sedan

hockey
[…]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated information, nevertheless truly worth taking a search, whoa did one particular study about Mid East has got more problerms as well […]

trackback
8 år sedan

International calling card
[…]The data talked about in the write-up are a number of the most effective accessible […]

trackback
8 år sedan

Gutter Cleaning
[…]Here are some of the web sites we advocate for our visitors[…]

trackback
8 år sedan

Lie Detector (Polygraph)
[…]just beneath, are several absolutely not associated web pages to ours, however, they may be certainly worth going over[…]

trackback
8 år sedan

گرافیک
[…]please stop by the websites we follow, like this 1, because it represents our picks from the web[…]

trackback
8 år sedan

Discounted Wheel Warehouse
[…]Here is a superb Weblog You might Find Fascinating that we Encourage You[…]

trackback
8 år sedan

Discounted Wheel Warehouse
[…]that may be the finish of this write-up. Right here you’ll find some web sites that we believe you’ll enjoy, just click the hyperlinks over[…]

Matploggspriset2010

Nästa inlägg

Nu kan ni rösta!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x