Veckans pasta – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Veckans pasta

Det här är det bästa jag vet! Det här är från början syftet med min blogg och anledningen till att jag ens startade denna matsida för över tre år sedan. Ja, alltså jag startade inte bloggen på grund av en pastarätt med trattkantareller och bacon, det är ganska svårt att få tag på goda trattisar i slutet av januari. Nej, det jag tänker på är sättet att tillaga denna rätt, förutom själva rensningen av svampen blev denna mitt i veckan-middag klar på ca 15 minuter. Mycket har hänt med bloggen, både till utseende och innehåll men min tanke har alltid varit att bjuda er på lättlagade vardagsfavoriter. Att det sedan smiter in en och annan gräll cupcake, ja det tycker jag inte gör det minsta! Jag vill göra en blogg som ni läsare återvänder till, för vad folk än påstår att de har för anledning till att blogga, så är minst en av dem läsarna. Annars skulle man lika gärna kunna skriva dagbok!

Jag bloggar för er skull, men självklart även för min egen. Varje vecka utvecklas jag och lär mig något nytt, jag har skaffat mig en ny hobby i och med allt fotograferande och jag bemästrar det svenska språket på ett helt annat vis nu än för tre år sedan.
Sedan kan jag erkänna att jag ibland är lite självisk, för jag älskar att gå in och se hur många besökare som tittat in här under det gångna dygnet och jag suger i mig era fina kommentarer som en svamp!

Men nog om det! Det var ju denna underbara pasta jag tänkte blogga om idag! En pasta som andas höst med smak av bacon, trattkantareller, äpple, rödlök och färsk bladbersilja. Allt i hopa toppades med riven parmesanost och lite citronskal. Lätt som en plätt och gott så att smaklökarna dansar i munnen! Mer än så kan man inte önska sig en sketen vardag i oktober.

Pasta med svamp & bacon 2 pers:

2 port pasta

1 pkt bacon
1 rödlök
trattkantareller eller annan färsk svamp
1/2 svenskt äpple
salt & svartpeppar
färsk bladpersilja
parmesanost
skal från 1/2 ekologisk citron

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Knaperstek bacon, skiva löken och stek den tillsammans med svamp och knaperstekt bacon. Varken svamp eller lök skall bli brända och få färg utan behålla formen men bli härligt mjuka. Skär ner äpplet i småbitar och tillsätt det mot slutet. Smaka av med mycket salt och peppar. Slå i den kokta pastan i stekpannan och ha i ca 2 dl av pastavattnet. Låt allt koka samman i ca 3 minuter. Strö finhackad bladpersilja, riven parmesan och rivet citronskal över. Servera ett gott bröd med en skiva smakrik ost till.

Bilder: Sebastian Niemi Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. freespins

    MHX7BM Im no pro, but I imagine you just crafted the best point. You definitely know what youre talking about, and I can really get behind that. Thanks for staying so upfront and so sincere.

  2. minecraft games

    We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
    Your site provided us with valuable information to work on.
    You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

  3. Camilla

    Mmmmm, jättegott! Vi lagade denna pasta hemma hos mina föräldrar i helgen, med “vanliga” kantareller och färska champinjoner. Mamma råkade hälla lite kanel i (skulle i en annan kastrull), och det blev faktiskt väldigt gott! Kanske värt att testa nästa gång…? 🙂

  4. Karin

    Sug åt dej av komplimangerna du 🙂
    Du har en jättefin och inspirerande blogg. Jag har nyss öppnat min egen lilla matblogg, men den är mer amatör än proffsig. Men välkommen dit iallafall!

  5. Emma

    Hej! Igår hamnade jag på dina sida för första gången och jag har bara ett ord: HERREGUD! Vilken underbar sida du har! Jag sitter just nu och läser sida efter sida för att titta på alla otroligt vackra bilder och goda recept.
    Bilderna är helt i min smak och fantastiskt fina.

    Jag vill ge dig all världens beröm för att du inte ska sluta med det här för du är klippt och skuren till detta. Tack!

    Ha en skön söndag!
    Emma

  6. Anna

    Härlig pasta! Tack för det goda tipset, har fått trattisar av en på jobbet som jag inte visste vad jag skulle hitta på med. NU vet jag!! Härlig blogg, är här ofta! Kramiz

  7. MarieV

    Haha, på pricken skälet till att jag alltid återkommer till din blogg. Jag gillar blandningen och de fina bilderna, har hängt med sedan ett flädersaftrecept för tre år sedan, och tycker att bloggen bara blir bättre och bättre.

  8. NORDINGÅRDEN

    Grattis till din nya fina blogg, du är fantastisk! Vika bilder och god mat och bak! Denna rätt såg ljuvlig ut, jag som har kantarellsoppa i min blogg i dag, kanske skulle göra pasta av resten, såg väldigt gott ut, och ett gals vin till, mmmm.. Mari.

  9. Gourmetmorsan

    Åh den skulle jag lätt kunna sätta i mig…. ser underbart gott ut! Åh din blogg är enormt fin…dessa fantastiskt fina bilder! Lycka till i matbloggtävlingen 🙂 Jag håller på dig! Kram