Kycklingbiffar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Kycklingbiffar

kycklinfbiffar-6

Är det hos er som hos oss, det finns alltid en påse med kyckling i frysen och varje vecka serveras det minst en middag bestående av denna råvara? Här hemma äts det ibland kyckling både på längden och tvären, favoriten alla gånger är den hela, färska kycklingen som grillas i ugnen. Gott och billigt men det kräver dock lite planering. Idag gjorde jag kycklingfärs av den förpackning med innanlårfiléer som låg i frysen. Det är en del på kycklingen som här i Sverige är lite bortglömd vilket är riktigt synd då den är betydligt billigare än bröstfilén och faktiskt även godare då den inte är lika torr.

Nu kanske ni tycker det låter himla krångligt med kycklingfärs, men det är faktiskt inte svårare än ta fram matberedaren, lägga i kycklingen och snabbt hacka sönder allt med knivarna. Sen blandade jag i av vad huset hade att erbjuda däribland en rejäl klick färskost med vitlök och örter. Det gjorde dock att färsen blev ganska lös och jag fick tänka om då jag först planerat att göra kycklingbollar. Men inget ont som inte har något gott med sig, färsen klickades i den heta stekpannan. Inget kladd och ruskigt fort gick det.


Kycklingbiffar med enkel salsa:

ca 500 g kyckling
1 knippe färsk timjan
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
100 g färskost med vitlök och örter
salt & peppar

Lägg kycklingen i matberedaren, pulsera tills kycklingen är finfördelad. Ha i timjan, skalad lök och vitlök. Fortsätt att pulsera till allt blir en jämn massa. Tillsätt färskost, ägg, salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna och ha i en matsked smör, klicka sedan i kycklingfärsen. Stek på medelvärme tills de är helt genomklara.

Salsa:

2 stora tomater
1 röd paprika
1/2 röd lök
olivolja
vitvinsvinäger
salt &  peppar

Finhacka tomat, paprika och lök. Häll över olja och vinäger, smaksätt med salt och peppar. Låt stå minst 20 minuter.

Vilket är ditt favoritrecept när det kommer till kyckling?

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kattis

  Tacksam vore jag för ett förslag på vad som passar att ätas till biffarna? jag har två grabbar hemma som behöver kolhydrater. För övrigt låter det som en utsökt måltid vilken jag ska prova inom kort!

 2. Vita villan

  Gjorde denna rätt till middag idag och jag kan bara säga OMG vad goda och saftiga biffarna blev. Hoppas att det är ok att jag tog receptet och länkade till dig?

  MVH
  /Maria

 3. Isabel

  Åh vad gott med färskost med örter, rödlök, vitlök och kyckling som kombo, ska absolut prövas! Du var har du köpt dina blå tallrikar, så himla fina 🙂 Detsamma undrar jag angående dina skedar med rosenknoppar på skaftet. Härligt med en blogg som har det bästa av flera världar: god mat och vackra bilder, det tackar jag för ^^

 4. Camilla

  Detta var supergott, mina två 3-åringar åt som aldrig förr! Salsan slank också ner, trots att de såg att jag lade lök i. Ett mycket gott betyg!

 5. Jannica

  Gjorde dessa biffar till lunch idag. Hade ingen färskost hemma så jag gjorde en egen med matlagningsyoghurt, riven vitlök, färsk basilika och torkade franska örter.

  Vilken hit det blev! Supergoda biffar och en rolig variant av kycklingfilé (killen börjar bli less på stekt kycklingfilé).

 6. daphne

  Sigh. This looks divine. I would love to make things like this, but I’d be the only one to eat them! My husband can’t stand tomaotes. Sigh. Therefore, if I were to cook it, I’d eat the whole dern thing alone. Sigh.

 7. Karin

  Min godaste variant är löjligt enkel. Salta och krydda små kycklingfileer, helst innanlårfileer. Stek så de får färg och lägg över i ugnsfast form. Häll på grädde och ev lite kycklingfond. Kör i ugn ca 30 min. Häpp!

 8. Popprinsessan

  Mums, det lät väldigt smarrigt och inte så avancerat heller! Kommer definitivt att testas!

  Gillar också kyckling i olika varianter och ett sätt är att dela filéer i mindre bitar och lägga i en ugnsform. Blanda ihop strimlad rökt skinka, riven ost, creme fraiche och dijonsenap/skånsk senap och lägg över filéerna. In i ugnen! Serveras med ris och grönsaker.

  Eller kycklingfilé i bitar, på med tacokryddmix och creme fraiche i någon variant. Enkelt och lätt med tex klyftpotatis. 🙂

 9. Lotta

  Fy tusan vad gott det där lät, det måste jag prova! En favorit här hemma är annars att kasta ner kycklingfiléerna i en långpanna, bre över en röra på creme fraiche, smulad fetaost, lite flingsalt och peppar, och så in i ugnen 200 grader i kanske 35-40min?

 10. fröken skogstokig

  Kyckling med jordnötter-lärde mig i ett skjul på kinesiska landsbygden.

  Hetta upp en wok. Rosta först vanliga salta jordnötter tills de får färg, häll av i annat kärl. I med olja, hackad ingefära, vitlök och röd chili efter smak (jag vill ha rejält med ingefära, så man får lite hetta) Vänd runt lite, i med fint skuren kyckling, stek tills klar och smatsätt med soya, och ev sichuanpeppar. När kycklingen är klar, i med fint tärnade tomater och fint tärnad gurka. Vänd runt tills tomaterna såsat sig lite. Smaka av. I med jordnötterna, servera på en gång med ris. gottgott. Och allt hänger på att hela tiden ha en superhet wok. helst öppen eld eller gaslåga.