Marshmallows – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Marshmallows

Jag förstår inte, helt hastigt och mycket olustigt blev jag sjuk. Hög feber härjar i min kropp och gör det omöjligt för mig att jobba mer än korta stunder i taget. Så dagen har spenderats i soffan med tjocktäcke, dåliga serier och som sagt, en del jobb.

Även om jag kanske inte varit så produktiv rent skrivmässigt har jag funderat en hel del på kommande fotografering jag och Katja skall ha. Vi har kommit till det sista och kanske roligaste kapitlet i boken, utan att avslöja allt för mycket så kan jag säga att det kommer vara fullt av godsaker som hör julen till. Så nästa vecka får jag helt enkelt ladda upp med massor av härlig julmusik, bunkra upp skafferiet med alla goda julkryddor och inte en enda kotte kan klaga på mig för att jag tjuvstartar!Hur underbart som helst!

Ett godis som kanske inte tar sig in i nya boken men väl på mitt privata bord med julgott är hemgjorda marshmallows. Har ni aldrig testat det? Men då har ni ju verkligen missat något! Jag erkänner, det är en kladdig historia men det är det värt! Ge bort i present, ha i andra bakverk, i den varma chokladen eller ät dom som dom är bara. Här har jag färgat dom ljuvligt rosa, men till jul kör jag nog på rött och vitt.

En hel drös med söta, hemgjorda marshmallows:

2 1/2 msk gelatinpulver
2 1/2 dl vatten
3 3/4 dl strösocker
2 1/2 dl ljus sirap
1/4 tsk salt
2 msk vaniljsocker

färg (jag använder alltid pastafärg att färga med i stället för karamellfärg, finns att köpa i tårtdekoreringsbutiker)
smaklös olja till formen
2 dl florsocker att rulla bitarna i

Blanda allt gelatinpulver med 1 1/4 dl av vattnet, låt detta stå och svälla i cirka 10 minuter. Tag undertiden fram en kastrull och ha i resterande mängd vatten (1 1/4 dl), socker, sirap och salt. Låt sockret och sirapen smälta på låg värme under konstant omrörning. Värm sedan sockerlagen till 120 grader.

Häll försiktigt den heta sockerlagen över det svällda gelatinet. Rör klumpfritt och vispa sedan med elvisp i cirka 10 minuter eller tills det är riktigt vitt och väldigt kladdigt. Tillsätt vaniljsocker och eventuell färg.
Klä en liten form, cirka 20 x 30 cm med folie och pensla den med olja. Olja en slickepott och bred ut den kladdiga smeten med hjälp av den. Låt stå i rumsteperatur över natten och skär dem sedan i fina rutor, även här kan kniven behöva oljas in. Rulla rutorna i florsocker så de inte klibbar fast i varandra.


Vad är ett måste på ditt gottebord i jul?

Bild: Katja Kristoferson

PS. Ni glömmer väl inte att skänka pengar till min Rosa Bandet-Kampanj? Vi har redan samlat ihop över 2500 kronor men mer kan det bli innan nästa helg! DS

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. cleaning business

    My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.
    I have always disliked the idea because of the costs.

    But he’s tryiong none the less. I’ve been using
    Movable-type on various websites for about a year and am concerned about switching
    to another platform. I have heard great things about blogengine.net.
    Is there a way I can import all my wordpress content into it?

    Any kind of help would be greatly appreciated!

  2. addmefast bot

    I’m not positive wheгe you’re getting your information, but great topic.
    I must ѕpend some time finding out much more ߋr understanding
    more. Ҭhank you for fantastic informatіon I was seaгchіng for this information for
    my mission.

  3. academic education WordPress theme

    Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is fundamental and all. But just imagine if you added some great photos or video clips
    to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this blog could undeniably be one of the greatest in its
    field. Fantastic blog!

  4. Match.com Free Trial No Credit Card

    Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and tested
    to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed
    and she has 83 views. I know this is completely off topic but
    I had to share it with someone!

  5. soccer

    Contact information can also be provided for parents with questions or
    concerns regarding a policy. Soccer requires both sprinting and long-term speed, so develop your
    skills in both areas. In addition to these benefits, soccer is a great training ground for general life skills, like teamwork.

  6. prednisone

    Wonderful web site. Lots of helpful information here.
    I am sending it to some friends ans also sharing in delicious.
    And naturally, thank you on your sweat!

  7. s1 meter speed

    Having bad credit will not likely affect your ability to get approved on their behalf, because lenders do not perform any credit check s1 meter speed we employed to have
    a bad credit score too – guaranteed approval credit cards bad
    credit several lenders took us on anyway, and that we climbed
    up like a response to it.

  8. kuhanje,online recepti

    Eye-catching part of material. I located your web site and in accession cash to say that we receive in truth beloved bank account a person’s weblog posts. Anyway My business is checking in your increase and even I achievements you will get appropriate with use of constantly speedily.

  9. Foster

    My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.

    I have always disliked the idea because of thee expenses.
    But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on various websites ffor
    avout a year and am anxious about switching to anothwr platform.
    I have heard very good thinggs about blogengine.net.

    Is theere a way I caan import all my wordpress content
    ito it? Any kind of help would be greatly appreciated!

  10. Juice Fasting

    Heey just wanted to give you a quuck heads up annd let yoou know a few of the images aren’t
    loading correctly. I’m not sure why but I think its a linbking issue.
    I’ve tried it in two diffsrent browsers and both show the same outcome.

  11. Iola

    I am extremely impressed with your writing skills and also
    with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did
    you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one these days.

  12. the old stone oven company

    Gently let go and then set the spider upside down
    (with its legs in the air) to dry. You can be equipped
    to achieve desirable regard and name with enable of your strength
    and courage. A total grain breakfast of outdated-fashioned oatmeal with almonds (grind them up to conceal them,
    if mandatory) will keep a kid way more than orange juice and a bagel.

  13. militaryschoolreview

    hmm Yummy!!! you really have a great bound of ideas in making you post… marshmallows can take out of your sickness because its very tasty!…thank you for sharing some recipe’s in making creamy marshmallows!

  14. Ylva

    Myysigt med julgodis. Finns det någon speciell anledning att du använder pastafärg istället för hushållsfärg?

    @Daniel: Jag skulle gissa att de vill ha sitt godis vegetariskt eller veganskt.

  15. Linnéa

    Jag brukar alltid göra marshmallows till jul, men mina favoriter är nog polkaknäck och pepparkakskolor. Annat på mitt göttebord till jul är hemmagjord polkagris, brända mandlar, wienernougat, lingonkolor och rocky road.

  16. Carina

    Detta måste jag absolut pröva. Men jag undrar över samma sak som Lis gör. Kan man ha agar-agar istället?
    Pulver som pulver tänker jag. Ska ialla fall pröva.
    Krya på dig.

  17. lis

    men då måste jag passa på att fråga: har du nånsin gjort mashmallows med agaragar istället för gelantin? jag har försökt flera gånger och tänker mig att det måste ju gå rent tekniskt, men jag har kanske inget bra recept…

  18. Sarah

    Oj så sött, måste nog testa det någon dag. Mitt favoritgodis till jul torde vara något med marsipan i, det är så gott 🙂 Fast å andra sidan så finns det så mkt som är gott…. Krya på dig och hoppas febern blir kortvarig.