M&M-cookies – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

M&M-cookies

Som många av er vet är M&M’s min solklara favorit när det kommer till godis. Jag kan äta hur många som helst, har jag väl börjat finns det inget stopp.  Och visst är de goda som de är, men de är även delikata att baka på. De här kakorna till exempel, de är riktigt enkla att göra och fantastiskt goda. Känner man för det kan man smula sönder dom, blanda med god vaniljglass och toppa med några krossade M&M’s. Vips så har du godaste glassen, om du som jag är en riktigt M&M-fantast!

Jag tror de här kakorna blir goda oavsett vad man blandar i dem och vill man går det ju faktiskt att bara ha godiset som smaksättare. Men jag blandade i lite olika nötter som jag hade hemma, bara ett par stycken var varje sådär. Det ger en extra crunch i kakan.

M&M cookies:

170 g smör
3 1/2 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl M&M’s
50 g blandade nötter

Vispa smör och socker mjukt, tillsätt ägget. Rör i havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Grovhacka nötterna och blanda i dem tillsammans med godiset. Rör om ordentligt tills allt är väl blandat.

Forma degen till runda bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem något med handen. Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna helt innan du förpackar dem i burkar.

Fotografen jag allt som oftast arbetar med har en förkärlek till att bygga torn av allt, och det verkar som om det har smittat av sig även på mig. Ett lutande torn av kakor, extra fint blir det om man kan lägga smörpapper mellan kakorna som ni ser att jag gjort i bakgrunden. Men skynda er..

Rätt vad det är rasar allt och man får börja om!

Bilder: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mallan

    Bästa cookiereceptet ever!! Just love it 🙂 blandade i macademian nötter & vit choklad!! Sen lite hazelnuts & mjölkchoklad i nästa sats.. Som sagt man kan ta vad man vill i..ska testa och göra egen cookiedough glass sen 🙂 Tack för inspirationen!!

  2. Anna

    Har precis provat på detta receptet och mina kakor blev inte alls så fina som dina, flöt ut över plåten, blev tunna men dom va ganska mumsiga. Inte så söta som jag trodde dom skulle bli men det måste vara för att man använder muscovadosocker och inte vanligt strösocker eller?

  3. Erika Andersson

    Jag är SÅ imponerad av dina foton! Är du självlärd eller har du någon estetisk utbildning. Jag skulle verkligen vilja lära mig att ta bättre bilder! Jag tar bara samma hela tiden, närbild eller lite längre ifrån.. Som sagt, man äter ju med ögat. Jag vet ju bara med mig själv, de recepten jag hittar och tycker låter goda – är ju så klart de med finaste bilderna. /Erika