Höstig soppa med smak av pumpa och svamp – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Höstig soppa med smak av pumpa och svamp

För ett par veckor sedan gjorde jag denna mjuka kaka med butternut squach och fick då en hel pumpa över som sedan dess har legat där i kylen och stirrat på mig varje gång jag öppnat dörren.
Jag har haft stora planer för denna pumpa, kanske skulle den få bli en gratäng eller en paj? Men nej, det blev en soppa. En soppa med smak av höst som jag allra helst smaksatt med färska kantareller av något slag, nu hade jag inte tillgång till detta så ett gäng färska champinjoner fick rycka in i stället. Soppan i sig är väldigt len och mjuk i smaken därför kryddade jag på svampen och brödbitarna med torkade örter och het chili, vilken toppenkombination!

Det här är snabbmat när det är som bäst!

Pumpasoppa ca 4 portioner

1 butternut squach
5 dl vatten
1 1/2 msk Touch of Taste Kantarellfond
salt & peppar
1 dl creme fraiche
1 dl stark hårdost

5 stora champinjoner
2 skivor vitt bröd
oregano, timjan och chili

Dela pumpan itu och skrapa ur fröna, skala hela pumpan med en potatisskalare. Allt vitt skall bort och det härliga fruktköttet skall synas.
Skär pumpan i småbitar (ju mindre bitar, ju fortare går den att koka).  Lägg puma i en kastrull eller gryta och slå över vatten och kantarellfonden. Låt koka i ca 15 minuter eller tills pumpan är helt genomkokt. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tag av cirka 1 deciliter av soppan och rör ut creme fraichen i detta. Häll sedan tillbaka det i soppan, tillsätt riven ost och smaka av med salt och peppar.

Skiva svampen och stek den i en het panna med en klick smör. Skär undertiden ner brödskivorna i bitar eller kuber. Låt det steka med när all vätska från champinjonerna dunstat bort, krydda med örter och chili. Toppa den heta soppan med de stekta champinjonerna och brödet.

Hur har det gått för er i höst? Har det blivit några rätter på pumpa?

Bild: Linnéa Seidel

I samarbete med: Touch of Taste

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Kanske inget pumpa-soppa-recept, men Jamie Olivers recept pa denna harliga hostgryta med butternut squash ar helt fantasiskt god och enkel att gora. Skoter sig sjalv i ugnen!

  http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/jools-s-favourite-beef-stew

  Pa tal om Jamie, sa ar han just nu aktuell har i England med sitt program 30 Minute Meals. Kopte i dagarna aven boken i serien och man far massor med harlig inspiration till att sjalv svanga ihop en middag med tillbehor eller efteratt…. dock kanske inte pa 30 min 🙂

  http://www.channel4.com/food/on-tv/jamie-oliver/jamie-s-30-minute-meals/index.html

  Och tack sjalv for harlig inspiration Linnea!