Snickersrutor – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Snickersrutor

Jag måste ursäkta för den dåliga uppdateringen i veckan. Men att jag under förra veckan låg däckad i feber i kombination med att sista kapitlet till boken skall fotograferas och att jag i skrivande stund sitter på ett tåg ner mot Göteborg gör att tiden gått åt till annat denna vecka. Vi är nämligen ett gäng matbloggare som är bjudna på en skaldjursresa, men mer om det senare.

Jag har i veckan förberett inför sista kapitlet till min nya bok och jag kan faktiskt avslöja att det kommer att kretsa kring julen, så hela gårdagen spelade jag julmusik medan huset fylldes av dofter från kanel och ingefära. Helt underbart om ni frågar mig, på tok för tidigt om ni frågar andra. Hur det nu än är, så tycker jag det är skönt att vara ute i god tid men planeringen inför jul och så, därför bjuder jag er även denna vecka på ett recept som gör sig perfekt på gottisbordet.  Dom här snickersrutorna blir en skön kontrast mot ischoklad och knäck, då de är lite salta i smaken tack vare jordnötssmöret.

Ja, orkar man inte vänta ända till jul med att baka dom så är de precis lika goda att äta en solig dag i slutet av oktober!

Linnéas goda snickersrutor:

350 g jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 L cornfaleks (Special K tycker jag fungerar bäst!)
1 dl kokos
300 g choklad

Klä en form ca 20×30 cm med bakplåtspapper. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Låt detta sjuda på svag värme en stund, rör om då och då så det inte bränns vid.
Krossa flingorna, tag av kastrullen från värmen och blanda i flingorna och kokosen. Bred ut detta i formen. Smält chokladen och bred ut den över kakan. Låt stelna helt innan du skär den i rutor.

Jag hoppas få äta goda skaldjur och få saltvattenstänk i håret under helgen, men vad skall ni ha för er?

Bild: Katja Kristoferson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Krista

  Jag har ett jordnötssmör hemma som bara är mosade jordnötter, undrar om det funkar eller om det ska vara tex Skippy (som innehåller socker och olja också har jag för mig) i det här receptet?
  De verkar supersmaskiga!

 2. thilde

  Jag fick receptet när jag var i USA och där kallades de lämpligt nog för “Fat-bars”. Ett av mina favoritgodis som dessutom håller sig perfekt i frysen.

 3. M

  Snickersrutor är farligt goda. Det bara måste jag göra i år, va flera år sedan jag gjorde det senast. Och lät inte helt fel med skaldjursresa, hoppas ni hade kul!

  Ser fram emot att din kokbok kommer ut, ska definitivt köpa den. Började samla de böckerna som kom ut med någon tidning, men glömde bort det så gick inte så bra.