Eat, Pray, Love – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Eat, Pray, Love

Jag har nog en ganska typisk tjejig smak när det kommer till film, smäktande draman med heta kärlekshistorier och en del smart humor, det är sådant jag tycker en avkopplande film bör innehålla. Är sedan filmen kryddad med härliga matscener, jag då är jag fast och behöver jag inget mer!

När det började dyka upp reklam för filmen med den tilltalande titeln: Eat, Pray, Love kände jag direkt att detta kunde bli något. En sån där lagom film ni vet. Att filmen är baserad på en bok kändes ganska bra, då brukar storyn hålla och eftersom jag inte läst boken än behöver jag inte känna någon besvikelse över att saker och ting inte stämmer med hur jag målat upp allt för min inre syn.

Första delen av filmen var en ganska typisk amerikans drama. New Yorkkvinnan (som självklart är journalist) med det perfekta livet, äktenskapet och huset känner att något fattas, skiljer sig, träffar en ny kärlek nästan direkt men inte heller det var lösningen på hennes problem.
I ett försök att komma på vem hon egentligen är ger hon sig ut på en resa och här någon stans blev jag fast. Under en vistelse i Italien förstår hon att det finns mer i livet än att arbeta och att kolhydrater är guds gåva till folket. Underbara miljöer, mat i mängder och vacker vänskap gjorde att jag under en bra stund satt som fastklistrad! Sedan fortsätter hennes resa och där någonstans tappar jag fokus på filmen helt. Om det berodde på att antalet scener med mat minskades ner från 100 till 0 eller om det bara blev tjatigt vet jag inte. Men de där scenerna i Italien lyfte verkligen hela filmen så den får i alla fall 3 av 5 cupcakes av mig!

Här kan ni se en trailer på filmen, som vanligt har de inte alls lyckats med översättningen till svenska; Eat, Pray, Love blev Lyckan, Kärleken och Meningen med livet, men det är ju en helt annan historia!


Vilka “matfilmer” tycker du bäst om?

Bild: IMDB.com

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Wanda

  Den där härliga filmen med Cathrine Zeta Jones som framgångsrik lyxkock med den snygga hunken som motspelare! Råttatouille är ju himla mysig också 😀

 2. Ulrika

  Jag älskar “Como agua para chocolate”. Direkt översatt blir det Som vatten för choklad men den svenska titeln är “Kärlek het som chili”.

 3. Malin

  Julie&Julia och för att inte tala om Disneys Ratatouille!!!
  Var och såg denna film du skriver om, i lördags.
  Och den var otroligt långdragen och nästan lite för detaljerad… :S
  Det jag o min kompis gillade mest var när hon var i Italien.
  Jag VILL def åka dit nu efter att ha sett filmen, maten där har alltid fascinerat mig och nu vill jag uppleva den också!:)
  /Malin

 4. Jessi

  Åh jag vill oxå se den här filmen! 🙂 Men jag får väl ladda ner den å kika på den någon dag själv, vet att jag aldrig får killen att kika på den med mig! 🙁

 5. stilist

  Jag läste boken i somras och blev helfast och såg sen filmen som jag ändå tyckte hade lyckats spegla boken rätt bra, men italienbiten var dne som nog blev bäst på film om man inte läst boken, de andra delarna överfördes inte lika bra.