Julen 2010-Inspiration – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Julen 2010-Inspiration


Julen 2010 närmar sig med stormsteg och jag känner att jag inte riktigt är beredd. Det har varit fullt upp med arbete och annat den senaste tiden så jag har inte haft tid att reflektera över det faktum att min favorithögtid står och bankar på dörren. Men självklart släpper jag in den i värmen, förhoppningsvis redan nu i veckan. I helgen skall vi avnjuta årets första julbord och när vi kommer hem på söndag vill jag att huset skall andas första advent. Gardinerna skall upp i köket, förrådet med ljus måste fyllas på, adventsljusstakarna skall plockas fram och trädgården skall pyntas med en ljusslinga eller två. Vädret gör allt för att vi skall hitta den rätta julkänslan då det lovas snö nästan hela veckan här där jag bor.

Men ibland kan man behöva lite hjälp på traven med att finna den där julkänslan, att hitta inspirationen som gör att man orkar stanna uppe den där extra timmen för att sy klart gardinerna eller koka knäck. Självklart finns det mängder av tidningar, hemsidor och böcker att gotta ner sig i och idag tänkte jag tipsa några av mina guldkorn!

Julpyssel de luxe: En lustfull inspirationsbok av Josefin Ekman. Jag blir inspirerad bara av att se omslaget! Boken finns ännu inte i min ägo, men gångerna är många då jag bläddrat igenom den i bokaffären. Kanske något att sätta upp på önskelistan?

Marta Stewart:  Pyssel, inrednings, matlagnings och bakningsdrottningen Martha Stewart har allt du behöver för att lyckas med julen. Jag har ett vältummat nummer av en av de specialtidningar hon släpper till varje jul och jag hittar alltid ny inspiration där! Får man inte tag på papperstidningarna är hennes hemsida värd guld. Där finns allt från julpysslet med de allra minsta till underbara julrecept.

Underbara Clara: Clara julbonar för fullt i det vackra hemmet uppe i norr. Kika på de stämningsfulla bilderna, sug åt dig av de tips hon delar med sig av och låt dig inspireras!

Pottery Barn: Min favoritbutik när det kommer till amerikans inredning. Tyvärr finns inte möblerna att få tag på i Sverige men jag brukar kika in där med jämna mellanrum bara för att hitta inspiration och nu till jul finns det massor att inspireras av!

Detta är bara några få av de ställen jag hittar min inspiration till julen 2010. Nu vill jag veta vart du hittar din? Vilka är favorittidningarna, böckerna och hemsidorna?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Louise

  Hej! Jättetrevlig blogg som bjuder på massor av inspiration! Har följt dig ett tag me aldrig lämnat en kommetar! Vet inte om du är ett fan av “Halv åtta hos mig” men i måndags skymtade iallafall dina kokböcker förbi i köket! Hoppas julbordet smakar bra!

 2. Jossan

  ÄLSKAR Elle mat & vin, så fina bilder och bra recept, enkla som man inte behöver så många ingredienser till varvade med avancerade som man kan använda när man ska bjuda på finmiddag. Sen har jag också tänkt köpa Matmagasinets julspecial, den ser fin ut och jag har ett gott öga till dem sen jag jobbade på Aller media.

 3. Anna

  Jag brukar köpa danska tidningar med jultema, årets favorit är Isabellas, med förslag på pyssel och pynt, inredning och en massa smarriga recept. Danskarna är bra på det där med julmys 🙂

 4. Dee

  Martha Stewarts tidning måste jag få tag på! Gillar Martha väldigt mycket.. man får gilla henne både om man ung och gammal! 🙂
  Tack för tipset!