Veckans mat – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Veckans mat

Jag känner att de här inläggen med veckans mat är ganska viktiga för mig, just nu känns det nämligen som om jag tappat sugen lite på det här med att skapa nya recept. Det kan ju ha att göra med att jag under det senaste året bara öst fram nya idéer och recept. Först till alla böcker som gavs ut med Aftonbladet, sedan till min nya bok där det kom med en bit över 100 recept och de senaste månaderna har vi gjort ett par matjobb till en ny och härlig svensk mattidning. Sedan försöker jag hålla bloggen igång med läsvärda inlägg.

Det är inte så att alla idéer är slut, jag behöver nog bara ladda batterierna lite tror jag. Hitta ny inspiration och finna den där känslan och glädjen igen. Men med hela underbara december framför oss skall det nog inte bli några problem!

Genom att kika igenom gamla inlägg stöter jag på gamla favoriter och mat som bara var så god, här kommer en veckoplanering med allt ifrån kyckling på spett till den obligatoriska fredagspizzan!

Måndag  Quesadillas med mängder av smakrik ost

Tisdag Fyllda cannelloni- du har aldrig smakat något godare!

Onsdag Kycklingspett- på grillen eller i ugnen

Torsdag Lax med pesto

Fredag Hemgjord pizza en fredag, kan det bli mycket bättre?!

Vad lagar du när vardagsmaten blir allt för tråkig?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. slots tips

    WPDNYq I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You are wonderful! Thanks!

  2. Boel

    Hoppas du finner inspirationen till skapandet igen! Ibland tar det lite slut i huvudet och man orkar inte komma på nya saker hela tiden…
    Kram

  3. Jonas

    Känner igen mig i det att inspirationen kommer och går, och speciellt nu i december när planeringen inför julen tar den mesta av tiden. Då är det skönt att köra lite enklare rätter, att ta lite genvägar med färdiga såser och andra smaksättare som finns att tillgå genom att öppna en burk eller så.

    Min matlista den här veckan såg iaf ut såhär.

    Mån: Creolsk Jambalaya – En fuskvariant av Creolskans gryta där riset kokas med lite smaksättare och sedan blandas med stekt chorizo, syltlökar och kalamataoliver.

    Tis: Viltköttbullar med basilikastuvade morötter, brysselkål och makaroner/pasta.

    Ons: Sizzling fajitas – Kycklingfilé med kikärtor och paprika i tortillas.

    Tor: Fisksoppa på sejfilé och räkor med smak av sambal oelek, dill och gräslök. Med potatis, morot och fänkål.

    Fre: Förrätt: Jordgubbsrisotto med basolika
    Huvudrätt: Torskrygg med ris- och zuccinigratäng

    Sön: Fläskfilé med gorgonzolasås och potatismos.

  4. Anna

    Jag håller med helt och hållet. Jag har också väldigt svårt att hitta inspiration just nu. Lagar mest gamla klassiker som man vet är stensäkra. Däremot har jag fått bak-dille och skulle helst knåda degar hela dagen.

    Låter jättespännande med en ny bok, ser fram emot den 🙂