Alkoholfri vitvinsglögg – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Alkoholfri vitvinsglögg


Jag kikar in här, dan före dan och bjuder på ett litet glöggrecept i all sin enkelhet. Basen består av äppeljuice och vitt vin, sedan har jag smaksatt med nejlikor, ingefära, kanel. vanilj och äpple. Jag valde att göra min glögg helt alkoholfri, så jag gjorde den på alkoholfritt vitt vin som finns att köpa på systembolaget. Jag tycker utbudet på helt alkoholfria glöggsorter är under all kritik, därför lär man kan koka sin egen om man vill ha annat än den vanliga saftglöggen. Vill man ha alkohol i den går det självklart bra att köpa ett vanligt vitt vin.

I många recept kan man läsa att: ta ett billigt vin när du kokar egen glögg. Men jag rekommenderar er att inte göra detta. Köper ni ett allt för billigt vin kommer inte glöggen smaka så bra.  Lägger du till en tjuga eller så på vinet kommer din glögg smaka betydligt bättre!

Linneas vitvinsglögg med äpple:

4 dl äppeljuice (färdigblandad)
1 stort svenskt äpple
1 cm torkad ingefära
3 små kanelstänger
ca 15 torkade nejlikor
1/2 vaniljstång
6 dl vitt vin
citron och strösocker efter smak

Börja med att mäta upp äppeljuicen i en kastrull, klyfta äpplet och lägg i det. Tillsätt torkad ingefära, kanel, nejlikor och snittad vaniljstång. Låt detta koka upp och koka under 10 minuter. Tillsätt vinet och värm det tills det precis börjar koka. Tag av från plattan, sätt lock på kastrullen och låt glöggen stå och dra över natten i kylskåpet.

När glöggen skall drickas, värm upp glöggen och smaka av med citronsaft och socker. Sila glöggen och drick varm eller kall, dekorera gärna med ett par äppelklyftor i varje glas.

Vad dricker du helst, alkoholfri eller vanlig glögg?

Bild: Linnea Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. no deposit bonus

  aZcD8t Nice post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon everyday. It will always be useful to read content from other authors and practice a little something from other sites.

 2. Pernilla

  Jag tycker glöggen med rom som är ganska stark och finns på systemet är jättegod, men annars så tycker jag nog alkoholfri glögg är godast. En favorit i år är den vita äppelglöggen som fanns på systemet, Ä tror jag den hette. Supergod!

 3. AnnaWK

  En favorit den här julen är Herrljungas lättvinsglögg med mandarin och chili.

  Måste bara passa på att tacka för receptet på saffransskorpor ytterligare en gång, de bakas för fullt och en del ska ges bort i julklapp 🙂