Blandade bär..


Igår kokade jag sylt, idag får jag städa spisen eftersom hela kalaset kokade över och jag nu har fullt med fastbränt socker på spishällen. Det är ungefär som den där visan om herrarna i hagen, man får visst alltid ta ansvar för sina handlingar. Oavsett om det handlar om överkokad, fastbränd sylt, eller ja, något helt annat..
Anledningen till detta syltkok är att jag gjorde en inventering i frysen på tillgången av bär. Ganska snabbt insåg jag att nog fanns det bär, men ett par gram här och ett par gram där. Jag brukar allt som oftast ha frysta bär hemma, det är så bra att ta till vid bakning, om man vill koka sig en snabb sås till glassen eller min favorit: till frukostyoghurten.
Därför beslöt jag mig för att göra karlssonsblanding av allt och hoppas på det bästa!

Sammanlagt hade jag 600 g bär som jag ville bli av med och det var allt ifrån hjortron och björnbär till hallon och vinbär. En riktig blandning med andra ord, men det blev riktigt gott!
Eftersom detta är en sylt jag tänker använda till min frukostyoghurt kokade jag den ganska lös och inte så där toksöt. Och med tanke på att burkarna i kylen ganska snabbt kommer bli tomma kokade jag den på helt vanligt socker. Önskar man sig en mer hållbar och fast sylt skulle jag rekommendera det så kallade syltsockret. Det lämpar sig perfekt till hållbar sylt!


Undantaget från överkoket av sylten gjorde jag ungefär så här:
600 g blandade bär
cirka 4-5 dl strösocker (eller enl anvisningarna på syltsockerpaketet)
Mät upp bären och lägg dem i en rymlig kastrull, sätt på plattan och låt bären bli lite mosiga. Tillsätt då sockret och rör om väl. Låt koka i cirka 15 minuter, skumma av sylten och ha upp på väl rengjorda burkar. Sätt genast på locket och förvara mörkt och svalt.
Perfekt att ha på frukostgröten, yoghurten eller varför inte till en bit god ost!


Vilken sylt gillar du bäst?
Bild: Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pinkpastry
13 år sedan

Jag gör en blåbärsmarmelad med vit choklad som är helt underbart god!

Anna
13 år sedan

Hej Linnea! Tack för en fin blogg. Vad har hänt med matfeed.se? Ni har väl inte slutat jobba med den? Den är ju så braaaa!

Karin
13 år sedan

Gillar all sylt, ingen specifik favorit, det beror på vad man ska ha den till… *ler*
Kram Karin

Matilda
13 år sedan

Åh, vad det ser gott ut!
Min favorit är nog hallonsylt eller kanske hjortronsylt! 🙂

Linda_-Cupcakesfluffan
13 år sedan

så gott, min favorit är nog blåbärssylt

Stockholm Syndromet
13 år sedan

Ser supergott ut.

Martina
13 år sedan

Blåbärssylt är nog min favorit!

Misha
13 år sedan

Min kompis mormor gör den absolut godaste jordgubbssylten jag någonsin ätit! Man blir helt salig efter att ha ätit den!

Domesticka
13 år sedan

Drottningsylt är min favorit! *mums*

Beccis! ♥
13 år sedan

Är inte så förtjust i köpt sylt, tycker inte om den lite gelékänslan. Men egen sylt på hallon är mums!
Härlig blogg förresten! ♥

Mårtenssons kök
13 år sedan

Godast är hemlagad sylt helt klart! Vi kokte till en förra sommaren på mullbär och röda vinbär som blev vansinnigt god!

Daniella - BakeCake
13 år sedan

Oj så gott det ser ut! Och lika fina bilder, som vanligt!!
Jag har just nu en tävling på BakeCake där jag efterlyser en tårta! Kika in för att läsa mer. Ha det jätte bra! Kram!

M I K A E L A
13 år sedan

så himla söt blogg!

Tiidan
13 år sedan

Vilken fin blogg du har, jag blir så sugen på att plocka bär när jag ser din fina sylt=)
(Vi har för första gången tillgång till jordkällare i år så det ska bli kul att få förvara lite).
Jag vet inte vilken sylt som är godast, det kan nog vara hallon=)
Hur länge brukar din sylt hålla sig från att mögla?
Ha en bra dag=)

freespins
8 år sedan

YYYeIM I value the blog post.Really looking forward to read more. Want more.

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/01/blandade-bar/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/01/blandade-bar/ […]

trackback
8 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]we like to honor a lot of other online web-sites around the net, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 62276 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/01/blandade-bar/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/01/blandade-bar/ […]

trackback
8 år sedan

3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]usually posts some extremely fascinating stuff like this. If you are new to this site[…]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/01/blandade-bar/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/01/blandade-bar/ […]

trackback
8 år sedan

Title
[…]very handful of sites that take place to become detailed below, from our point of view are undoubtedly nicely worth checking out[…]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/01/blandade-bar/ […]

Ques1

Nästa inlägg

Vardagsfavoriter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x