Inspiration – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Inspiration

Här rusar dagarna förbi och jag hinner inte med hälften av det jag tänkt. Julen plockades inte bort för ens igår! I vanliga fall brukar det inte gå mer än ett par dagar efter nyår innan julens alla prylar ligger tryggt i sina lådor och undanstoppade på vinden i väntan på nästa jul. Men i år går visst tiden rekordfort!  Kanske är det samma sak hos er?  Eller går tiden rekordfort i den lilla by jag bor i?

Jag har ännu inte fallit in i den där sköna vardagslunken när det kommer till matlagning. Tyvärr försvinner ljuset så snabbt så middagarna blir svåra att dokumentera när jag väl lagar något annat än den klassiska köttfärssåsen.
Men folk säger att det bli bättre, dagarna skall bli både ljusare och längre. Jag får helt enkelt lite på det!

Idag tänkte jag istället bjuda på andra människors recept och kreativitet. Jag inspireras otroligt mycket av bilder på mat och behöver i de flesta fall inte ens läsa receptet för att bli inspirerad.

Hos Martha Stewart hittar du som alltid, mängder av recept, idéer och inspiration. Allt ät väl kategoriserat vilket gör det enkelt att söka efter specifika rätter eller recept.

Sweet Paul, som faktiskt härstammar från Danmark gör en sådan där grej som jag drömmer om. Han har sitt egna magazin på nätet. Fyllt med allt från mat  och bakning till inredning och pyssel. Jag bara älskar det! Just nu är vårnumret under produktion och jag hoppas det blir lika fantastiskt som tidigare numer!

Andra kändiskockar som inspirerar och har fin-fina sidor där du hittar många smarriga recept, till vardag som fest är Nigella och Jamie Oliver.

Ovanstående sidor besöker jag regelbundet för att finna små guldkorn till inspiration, men var hittar du inspiration till vardagsmaten?

Bild: marthastewart.com

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angela hos Mormor Magda

  Det ser GRYMT gott ut! som alla dina grejer!

  Jamie Oliver är en favorit och Jag älskar Nigellas grejer och hennes softa stil, men jag kan inte påstå att jag brukar göra hennes grejer så ofta. Jag har lite svårt för att följa recept utan inspireras mest.

  På lördagarna äter vi det mesta som är festligare än vanlig vardagsmat och så ska det passa med ett glas vin till. Det kan bli en köttbit med ugnsrostade rotsaker eller en mustig fisksoppa eller kanske en liten lyxigare pasta med ost/vitlöksbröd.

  Eller kallskuret med rödvin, det är en favorit!

 2. Cissi

  Inspirationen varierar. Ofta googlar jag lite ingredienser och ser vart jag hamnar, set blir bloggar, matsajter, lite olika. Sen jämför jag olika recept på samma sak och till slut gör jag en variant som passar det jag har hemma och hur jag känner mig. Men det gäller att dokumentera annars glömmer jag ju bort hur jag gjorde!

 3. Mårtenssons kök

  Vi hittar mycket inspiration i såväl vanliga veckotidningar som i mattidningar och kokböcker. Det finns ju dessutom så väldigt många duktiga matbloggare som oxå är otroligt duktiga på att inspirera oss.

 4. Paula

  Jag läser massa receptbloggar, bland annat din och Kalasgott, sen så läser jag Söta Saker när jag behöver inspiration för bakverk. Dessutom prenumererar vi på Allt om Mat som kanske inte alltid gör de lättaste sakerna men det inspirerar ändå! 🙂