Biff med fetaost – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Biff med fetaost

Som jag skrev tidigare är det svårt att föreviga middagar så här på vintern då ljuset sviker oss snabbt. Jag publicerar hellre ingen bild alls istället för en dålig, men i helgen släpades det fram lite blixtar så idag kan jag bjuda er på vår delikata lördagsmiddag!

Det här blev ett sådant där recept som växte fram vart efter jag lagade och det blev rysligt gott vill jag lova. Biffen fick vila i en ruskigt enkel marinad ett par minuter innan den stektes. Har du mer tid kan den självklart ligga och dra längre i marinaden.

Hade jag drivit en halvcheesy restaurang och haft lite oliver till hade jag kunnat kalla detta för grekisk biff. Men eftersom så inte är fallet struntar jag i det. Men jag älskar hur många kockar fortfarande kallar allt som har ananas i sig för tropiskt och oliver är det samma som grekiskt! Så istället för grekisk biff bjuder jag er här på Linnéas biff med fetaost:

4 skivor biff
2 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
örtsalt
peppar
1 msk honung

ca 150 g fetaost

Om du använder fryst kött, se till att det är ordentligt tinat. Blanda olja, balsamvinäger, salt, peppar och lite honung till en marinad. Lägg i köttet och låt det snabbmarinera i 15 minuter.

Hetta upp en stekpanna och ha i en klick smör och lite olja. Stek på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor. Mosa sönder fetaosten lätt och klicka ut den på biffarna, sätt på ett lock eller dra ugnsfolie över stekpannan. Låt stå på eftervärme i 10 minuter. Då hinner fetaosten bli härligt mjuk och biffarna får vila lite.

Vi serverade rostade rotfrukter till.

Vad brukar ni laga för lördagsmat?

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.