Glada nyheter! – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Glada nyheter!

Jag har någonting att berätta för er, kära läsare. Något jag velat tala om i flera månader och nu är det äntligen dags. Det är nämligen så att det händer ganska stora saker och förändringar i mitt privatliv just nu, för till midsommar beräknas mitt och Sebastians första barn  komma till världen!

Precis som för alla som skall bli föräldrar känns detta hissnande, underbart, ogreppbart och om jag skall vara ärlig, ganska läskigt! Jag läser på och försöker förstå att det faktiskt är någon där inne i min mage som växer. Som gör att jag i flera månader nu inte velat ha sötsaker eller pizza, den som växer där inne gör mig ofantligt trött men samtidigt sugen på frisk och klar luft. Alla byxor är för små i midjan och tröjorna börjar bli för korta.
Allt som oftast tycker jag att nio månader är på tok för lång tid att vänta, men vissa stunder förstår jag varför väntan är så hiskeligt lång. Man behöver helt enkelt alla dessa dagar och veckor för att förbereda sig, både mentalt och fysiskt.

Vad det blir för sort tänker vi inte ta reda på, det får liksom bli en trevlig överraskning när vi väl är där. Självklart kommer Linnéas Skafferi puttra på som vanligt, men blir det veckor med dålig uppdatering är det för att jag helt enkelt inte orkar. Kanske kommer jag bli manisk och laga mat och baka för allt vad spisen orkar fram i vår? Om framtiden vet jag inget annat än att 2011 kommer bli ett helt underbart år och jag hoppas ni hänger med ett tag till!

För att fira att bomben nu äntligen är släppt har jag bakat lite cupcakes dagen till ära. De har fått smak av banan och choklad med en vaniljfrosting, barnsligt gott så att säga!

Förra veckan fick jag hem Kexchoklad med blåbärssmak från Cloetta, jag stoppade i en bit Kexchoklad i varje muffins och det blev riktigt lyckat!

Banan och choklacupcakes ca 10 stycken:

2 ägg
2 dl strösocker
2 st ekologiska bananer
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
50 g smält smör
Kexchoklad (med eller utan blåbär)

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och mosa bananerna med en gaffel, blanda i det i äggsmeten.
Blanda samman alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner dem i smeten. Ha i det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Klä en muffinsplåt med formar och fördela smeten jämnt mellan formarna. Tryck i en bit Kexchoklad i varje muffins, se till att de täcks helt av smet så de inte blir brända i ugnen.
Grädda i 180 °C i cirka 20 minuter.

Vaniljfrosting:

200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk äkta vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker

Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting. Sätt en tyll i en sprittspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa dina cupakes och dekorera med flaggor eller strössel.

Ja, det var veckans, månadens och kanske årets största nyhet här på Linnéas Skafferi.

Bild: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin Andersson

  Hej och stort grattis! Kikade in här av en slump och inser att detta är ju den perfekta bloggen för mig så jag kommer tillbaka och snor några recept i framtiden! =)
  Kram Elin

 2. Helena

  Hej! Din blogg är verkligen jättefin.

  Jag tänkte testa på att börja göra blommor m.m. av flowerpaste. Och jag har en fråga om du har någon internetbutik att rekommendera som säljer detta?

 3. Landkrabba

  Första gången jag är här och jag måste börja med att säga vilken underbar blogg! Och sen får jag ju självklart gratulera! Jag och min sambo väntar också vårt första barn med BF i mitten på juni 🙂 Hoppas allt är bra med dig och den lill*…

 4. Linda

  Åh så roligt, jättestort grattis till er båda! Ta hand om dig och växande magen, det är en underbar tid att vänta på sitt mirakel och en ännu mer fantastisk tid när den har kommit ut! Kramar

 5. Malin

  Grattis! Det är en spännande tid som väntar! Jag är en vecka från BF och väntar med spänning på bebisen 🙂

  Var ju såklart tvungen att prova dina cupcakes. Jag är en cupcake-virgin och mina blev inte i närheten så fina som dina, men smakade gott gjorde de i alla fall 🙂

  Lycka till!

  /Malin

 6. Lina

  Oj, vilken babyboom det verkar vara. Sitter här å väntar min andra om en månad….. Tiden går lite långsamt så det är tur att man har mysiga bloggar att titta på! En massa grattis till er båda och jag måste bara säga att det var först en stund efter han var ute som jag greppade att det var en bebis som hade legat där. Dom hade lika gärna kunnat sagt att dom hittat honom fyndhyllan på ICA och jag hade svalt det med hull å hår. Passa på å mys när bebisen kommer för det går sååå fort, men varje ålder har sin tjusning!

 7. Anna

  Hej 🙂
  Hittade just till din blogg från Johanna (Rosor äro röda) och du har en helt underbar blogg 🙂
  GRATTIS till de underbara nyheterna 🙂 Den största presenten livet har att ge 🙂
  Jag har en känsla av att jag kommer att vända mig till din blogg från och med nu för att få tips till goda rätter att laga till min fästman och mig 🙂
  Sköt om dig!
  Kram
  Anna

 8. Johanna

  Stort grattis!
  Vad underbart med en liten på väg. Det måste vara det mest omtumlande, men samtidigt mest fantastiska som kan hända. Och vad härligt för dig att få vara gravid under våren och sen kunna njuta av en hel sommar tillsammans med din nya lilla familj. Hoppas att vårsolen kommer ge dig lite mer energi och att du kommer fortsätter att blogga. Ditt skafferi är en stor inspirationskälla för mig.
  Vänliga hälsningar, Johanna

 9. Gabriella

  Stoooort grattis! Va underbart!!
  När min stora va nyfödd hade jag all tid i världen att baka och “dona”, hon va så lugn och tillfreds. Min lilla är nu 1,5 år och det första året hann jag knappt hälla upp socker förän hon skrek 🙂 Bättre nu så det e bara att ta igen all missad bakning! 🙂
  All lycka och glädje till er!! Kram

 10. Helena Eriksson

  Hej!

  Har alldeles nyss hittat din blogg, jag måste bara säga att den är helt fantastisk! Blir så inspirerad varje gång! Dessutom är vi från (nästan) samma ställe vilket är lite roligt. Grattis också till babyn, har en liten kille på 8 månader nu, livet får en dimension till! Helt underbart.

  Hälsningar Helena

 11. Mia

  Stort grattis. Vilken äventyr som väntar er båda !!! Tack Linnea för att vi för följa din blogg. Du är en sådan fantastisk inspiration i mitt liv och vardag. Keep up the good work !! Lycka Till !!

 12. Linas blogg

  Hej!

  Nu har jag äntligen hittat tillbaka till din blogg, har letat efter den jättelänge efter jag slarvade bort alla mina favoriter 🙁
  Och nu ser jag att du ska få barn också, gud så roligt för er, jättemegastort grattis!!

  Kram

 13. Piffiga Tjejen

  Vilken fantastisk nyhet!!! Det är verkligen en omtumlande känsla, häftigt och läskigt på samma gång, jag förstår precis din känsla för i maj beräknas bebisen som buffar i min mage titta ut.

  Lycka till!!

 14. Eva Linnea

  Har testat receptet utan frosting & choklad. Supergott (ändå)! Har också gjort din Lemon Curd. Tack för bra recept och en kul, trevlig & bra blogg.
  Och sist, men inte i´minst, GRATTIS till er allihop!
  Kram från Eva Linnea

 15. Emmy

  Jättegrattis!! Vilken spännande tid ni har framför er. Så mysigt att ha våren till att förbereda och sedan njuta hela sommaren. Ja, många år framåt också så klart. Spännande…

 16. Popprinsessan

  Ett stort, stort grattis! Vad underbart!
  Är själv i v34 och tycker att det har gått sååå fort! Fast nu har jag börjat vänta och längta ordentligt 😉

  Lycka till med allt!

 17. Diana

  Hej!
  Jag brukar inte kommentera på din blogg, fast jag följt den i år! Men nu är det dags 🙂 Ett stort GRATTIS och Guds välsignelse till dig och din familj. Hoppas att allt går bra och att du o bebisen mår bra.
  Kram kram

 18. KARIN

  GRATTIS! TA HAND OM DIG OCH LYCKA TILL! DU HAR NÅGIT FANTASTISKT FRAMFÖR DIG VARE SIG DU FÅR EN PROBLEMFRI GRAVIDITET ELLER EN SOM BESTÅR AV ILLAMÅENDE (SOM MINA TVÅ), DET MAN I EFTERHAND MINNS ÄR DET VACKRA FINA, NÄR BÄBIS BÖRJAR SPARKA OCH ATT DET ÄR ETT LIV DÄRINNE!!!!!! SUPERMYSIGT!

  FORTSÄTTER LÄSA DIN FINA BLOGG, ALLTID LIKA INSPIRERANDE OCH MED FINA BILDER!

 19. Liw

  GRATTIS!
  Kan vi småbarnsföräldrar som läser här inne se framemot barnmatsrecept och vänliga bakverk nu då 😉

  Stort lycka till, ni har den häftigaste resan ni kan tänka er att vänta!

 20. Candy DeLuxe

  Grattis till babylyckan.
  Och eftersom vi i vårt hushåll är får lata för att baka men gärna vill smaka cupcakes tycker vi att du borde starta utkörning eller små affärer i de större städerna så man kan inhandla godsakerna..!

 21. Caroline

  Stort grattis till fina dig!
  Så, så roligt! Tänk alla fina kakokr & trårtor du kommer få baka till alla barnkalas sen… 🙂
  Hipp hurra vad du är bra!!

 22. Lise-Lott

  Åhhhh vad roligt, 2011 kommer bli ett toppen år för er!
  Dessutom är det en kanonbra tid på året för en liten, vår är född i oktober och det är ganska styrigt att klä på en massa overaller och mössor och vantar 🙂

  GRATTIS!!

 23. sanna

  WOW!
  GRATTIS! Till er båda!
  Vad kul.
  Åh din stackare som är mitt i den där förlamande tröttheten. Den går över fast man inte riktigt tror det. Och sedan kommer massor av energi (förhoppningsvis:)).
  Ta hand om er alla tre .)
  /s

 24. P

  Grattis till miraklet! ..inte för att vara helt creapy så har jag suttit och letat efter banan & chokladmuffins recept hela morgonen.. så drämmer du till med ett! Haha.

 25. Jenny

  Grattis! 😀

  Kan säga dig att jag som är i vecka 31 nu, fortfarande har lite svårt att förstå att det finns något som växer i magen på mig 😉 hihi

 26. Annika

  Grattis grattis grattis! Jag sitter här med min 2-månadersbäbis och vet vad du kan ha framför dig. Om du är som jag kommer du inte laga mycket mat när bäbisen väl är född – man hinner liksom inte. I dag har jag t ex satt bröddeg – för första gången sen han föddes! Får se om jag lyckas baka ut den också! Lycka till med allt, följer din blogg med glädje!

 27. Pernilla Elmquist

  Hej Linnéa och stort grattis! Det är en omvälvande och fantastisk resa du har framför dig. Mina killar är idag 15 och 17 år. När de föddes hindrade det mig inte från att laga mat i stora lass. En ny kategori infann sig – hemlagad barnmat. Kanske en ny kategori för dig framöver? Lycka till!

 28. Sofie

  Stort grattis till det väntade lilla livet! Ja, tiden fram till förlossningen behövs nog för att just förbereda sig. Ser fram emot vad ditt skafferi…och sambons galleri har att visa framöver!