Snabblagad pasta – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Snabblagad pasta

Först och främst tusen och åter tusen tack för alla fina kommentarer jag fick på inlägget innan! Jag har läst varenda en och både jag och Sebastian är enormt glada för de positiva kommentarerna från er läsare. Ni är underbara!

Att jag älskar att laga mat och baka innebär inte att jag aldrig tar en genväg eller två i köket. Även om jag försöker hålla mig så långt bort från halv och helfabrikat som det bara går, det är varken bra för mig eller min plånbok.
Men små genvägar, det är aldrig fel. Som den här pastan till exempel, för att variera den vanliga tomatsåsen lite använde jag ett par burkar makrill i tomatsås som bas, lite kryddor, lök och tomater till det blev tillslut en mycket enkel och smaskig pastarätt!

Makrillpasta 2 port:

pasta

1 gul lök
2 stora tomater
1/2 msk starkt paprikapulver
örtsalt
svartpeppar
2 burkar makrill i tomatsås
1 dl pastavatten

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Skala och finhacka löken, skär ner tomaterna i bitar. Fräs detta i en klick smör tills löken mjuknar. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Ha i de båda burkarna med makrill, dela fisken i mindre bitar. Slå över en deciliter pastavatten. Låt allt koka samman under ett par minuter.
När pastan nästan kokat klart, ha i den i kastrullen med makrillsås och låt pastan suga åt sig av alla goda smaker. Servera direkt!


Vilka knep tar du till när du måste ha maten på bordet snabbt?

Bild: Den blivande fadern

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Simon

  Det är stor skillnad i smak mellan olika makrill i tomatsås. Undvik Eldorados, Köp Coops istället, lite dyrare men mycket godare.
  Prova att ha den på en macka med lite riven ost och hackat lök på.,, 8 minuter i 250 C ugn tills osten smälter och blir lite brun.

 2. Johanna

  Jag har en favorit som jag tar till när tiden inte finns till för längre stunder i köket. Jag tinar några filéer lax, steker de sedan i pannan och hackar sönder de i mindre bitar. Sedan häller jag på Arlas Skogssvamppanna (eller skagenpanna) och låter det puttra ihop.
  Serveras med färskpasta, ärtor och riven parmesan. Tar en kvart att fixa (efter att laxen är tinad). Mums! 🙂

 3. Mia

  Först och främst, Grattis!! Bebis är såå ljuvligt!

  Ska det gå snabbt hemma hos oss gör jag en pasta med urbenad grillad kyckling, pesto, rödlök, tomat och avokado. Enkelt och väldigt gott!

  Kram Mia

 4. Lisa

  Blev tipsad om din blogg och efter att ha läst runt lite verkar den helt fantastisk. Massa kul, inspirerande och inbjudande recept! Har två små prinsessor Ella snart 3 och lilla Hedda snart 1 år, det är helt otroligt vad barn gör med ens liv. Vänder det upp och ner och det är underbart, man älskar dem så det gör ont i hjärtat, så grattis till det lilla livet i magen! Här kommer jag kika in ofta, ofta för att få inspiration i köket! Stort lycka till med allt framöver! / Lisa (Ellabellabus)