linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Hallonsnittar

Som jag skrev tidigare, jag har haft ett sådant sug efter att baka småkakor. Sagt och gjort, igår blev det äntligen av.

Dom här kakorna har så många namn att jag inte riktigt vet vad jag skall kalla dom; hallonsnitt, hallonsnittar, wienersnitt eller wienerstänger. Jag provade ut ett nytt recept denna gång och de blev lite som sirapskakor i konsistensen, lite småknapriga och spröda i smaken. Jag valde att göra mina kakor ganska stora och långa, istället för små och tjocka men det är ju helt en smaksak. Sedan struntade jag helt i att ha på glasyr på kakorna, dom blir söta så det räcker i alla fall tycker jag.

Kanske är dessa kakor något att baka till alla hjärtans dag?

När du gör fördjupningen där sylten skall vara, se till att inte kakdegen blir för tunn, då går kakorna lätt sönder.

Spröda hallonsnittar cirka 35 stycken:

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
225 g kallt smör

fast hallonsylt

Lägg alla torra ingredienser i din matberedare. Skär det kalla smöret i småbitar och tillsätt det. Mixa tills smulorna går ihop till en fin deg. Plasta in kakdegen och låt den vila svalt i 30 minuter.
Dela kakdegen i 4 bitar och rulla till längder, platta ut dem något och gör en skåra i mitten. Fyll med hallonsylt och grädda i cirka 12 minuter i 200 grader. Skär genast de varma kakorna i bitar. Om sylten kladdar kan du torka av kniven med papper så får du fina, jämna snittar. Låt svalna.

Vilka småkakor är dina favoriter?

Bild: linnéa seidel

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

  1. slots tips

    E9zoKP Keep up the excellent piece of work, I read few blog posts on this web site and I conceive that your weblog is rattling interesting and has bands of superb info.

  2. Carin

    Dom är ljuvliga! För att ”piffa” till dom ytterliggare brukar jag ta med lite rivet citronskal och i bland använder jag röd vinbärsgele i stället för sylt och får då en lite syrligare kaka…

    Carin

  3. Malin

    Hallonsnittar med florsocker på brukar jag göra, ett namn på dessa som levt länge i vår familj är skavsår av alla namn! Men goda är dem!

  4. Madeleine

    hihi du kommer nog blev mer sugen i framtiden. ville bara säga grattis till bebisen i magen! har själv en liten och det är helt fantastiskt roligt att ha en liten bebis. och ps. fina kakor. kram!

  5. KARIN

    Jag tror att Wienerstänger är min favorit och då använder jag mammas recept. Men kolakakor är också gott och schackrutor fint att duka upp!

  6. Olivia

    Hej! Jag heter Olivia och har tillsammans med min kompis Johanna startat ett UF-företag som heter Three-Course UF. Vi säljer receptböcker innehållande trerättersmiddagar i tio olika teman! Alla recepten är plånboksvänliga, lättlagade och dessutom finns tips på hur man kan göra varje middag nyttigare! Det vore väldigt kul om du som matintresserad ville läsa gärna mer på http://threecourse.blogg.se/ :)!

  7. Yasmine

    Måste tipsa om att Underbaraclara har ett liknande recept fast med blåbär istället. Gå in på hennes blogg och sök på ”blåbärssnittar” så kommer det upp!

    Kan ju vara kul att göra en stor sats och sen ha hälften hallon & hälften blåbär!

Annons