Fisk i ugn – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Fisk i ugn

Ibland, för det allra mesta faktiskt behöver inte vardagsmaten vara något speciellt. Bara det är gott och vällagat. Går det fort, är nyttigt och familjen gillar det är ju det ett plus i kanten. Något som faktiskt är riktigt fiffigt är att använda ugnen, när vi bodde i lägenhet med urdålig spisfläkt använda jag ugnen till allt. Där i stektes köttbullar, bacon och hamburgare grillades för annars var hela lägenheten igenosad ett par dygn efteråt!

I ugnen, där kan du stoppa maten i tryggt förvar medan riset eller potatisen kokar. Alla ingredienser är tillsatta och maten får liksom klara sig själv utan att du är där och pillar var tredje minut. Varje gång jag skjutsar in maten i ugnen istället för att ha en gryta på spisen blir jag förvånad över hur smidigt det är.

Här är en variant gjort på färsk torsk, inget stekande, nästan inget hackande. Eftersom jag var så slö som man bara kan bli använde jag purjolök som inte behöver skalas, bara sköljas och skära i strimlor. För extra smak hade jag i en näve syltlök också, samma där, bara för att jag var så lat men ville ha lite löksmak på det hela. Servera kokt ris till och middagen står på bordet på mindre än 30 minuter. Det är vardagslyx det!

Fisk i ugn 4 personer:

800 g torsk
1 burk hela konserverade körsbärstomater
3 dl grädde
1/2 purjolök
1/3 burk syltlök + 1 msk spad
1 tsk rökigt paprika pulver
1 msk dill
ett par stänk worcestersås
salt och svartpeppar

Lägg ut torsken i en ugnsfast form. Blanda tomater och grädde. Dela purjolöken och skölj den noga, strimla fint. Ha i purjolök, syltlök, spad, paprika och dill.
Smaka av med worcestersås, salt och peppar. Häll blandningen över fisken, se till att all fisk är täckt av sås. Ställ in i 200 grader varm ugn i cirka 20 minuter eller tills fisken är helt genomklar. Servera ris och klassiska rivna morötter till.

Hur mycket tid lägger ni på vardagsmaten?

Bild: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Coconut Oil

  We’re a bunch of volunteers and starting a
  new scheme in our community. Your web site provided us with useful info to work on. You
  have performed a formidable task and our entire group will likely
  be grateful to you.

 2. Kristin

  Tack före receptet. Modifierade lite efter vad som fanns hemma. För första gången hörde jag min man säga att fisk var gott, och han tog om flera gånger.

 3. Brigitte

  Hej!
  Hittade äntligen en jättefin matblogg! Så glad jag blev! Vilka fantastiska bilder du har.
  Älskar att baka och laga mat så det ska bli så skoj att prova dina recept!
  (Grattis till bebisen!)

 4. Jimmie

  Ugnen är fantastisk i restaurangkök används den hela tiden, man ger stekyta på panna eller grillen för att sedan färdigställa rätten i ugnen. Och rätter som man kan laga helt klart i ugnen är fantastiska som din rätt här t,ex.
  Härlig blogg du har med fina bilder.

 5. matilda

  Linnea!
  Hittade din blogg för någon dag sen och vart helt förälskad! Som 15-åring brinner jag starkt för matlagning och bakning och jag gillar verkligen att stå i köket och greja. Har bläddrat runt bland dina tidigare inlägg och blir verkligen inspirerad. Nu i helgen kommer jag ta över i köket!
  För att nu komma till poängen hade jag bara ett litet önskemål. Jag fastnade speciellt för den tårta du gjort åt din systers examen, tror bestämt att den innehöll något med hallon och hade ett lock av sugarpaste, dvs. en marsipantårta. Jag skulle bli glad om du ville publicera receptet på den? 🙂
  Slutligen: tack för en jättehärlig och inspirerande blogg!