Het och snabb kyckling – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Het och snabb kyckling

Den senaste tiden har vi ätit husmanskost så gott som varje dag här hemma. Att det inte är förevigat och skrivet om här på bloggen handlar helt enkelt om att ljuset inte räcker till. När maten är klart är det på tok för mörkt att få till bilder som är värdiga att matblogga om, då låter jag hellre bli.

Men idag lät vi husman vila och gjorde en snabb, het och smakrik middag. För det är faktiskt så att ibland är det helt ok att ta en liten genväg i köket. Även om jag inte är den som precis förespråkar halv eller helfabrikat, är jag faktiskt inte så  präktig att jag försöker tuta i er att de aldrig kommer över tröskeln här hemma. Självklart händer det, idag till exempel.
En burk sötsur sås blev räddaren i nöden, i gott sällskap med citrongräs, ingefära och chili blev det en kanongod middag som stod klar att äta på ett litet kick. Eftersom jag tillsatte så mycket godsaker i såsen kunde den gott och väl späs ut med lika delar vatten. Såsen blev i alla fall tjock, det räckte till dubbelt så mycket och jag inbillar mig att det inte blev lika onyttigt. För innan någon kommenterar, jag har full koll på hur mycket socker dessa räddare i nöden till burkar innehåller.

Till detta serverades äggnudlar och snälla ni, lägg till en extra krona på nudlarna. Du märker faktiskt skillnad i smak mot de allra billigaste.
Middagen serverade jag i mindre skålar, perfekt ikväll då middagen intogs i soffan!

700 g kycklinglårfiléer
citrongräs
2 cm färsk ingefära
1 chili
1 burk (500 g) sötsur sås, lika mycket vatten
1 röd paprika
ev chiliflakes

äggnudlar

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs den snabbt i en het panna med en klick smör. Banka citrongräset med hjälp av kniven och skär det i småbitar. Finhacka chilin och skala ingefäran, riv den fint. Ha i citrongräs, chili och ingefära i stekpannan med kyckling och låt fräsa med ett par minuter. Slå över sötsur sås och vatten. Kycklingen får nu koka klart i såsen. Strimla paprikan fint och tillsätt den när kycklingen är klar. Låt var och en tillsätta extra chiliflakes för mer hetta.

Koka äggnudlar enligt förpackningen och servera till.


Hur är det hemma hos er, äter ni hel eller halvfabrikat?

Några av er läsare undrar hur jag mår nu som gravid och hur magen ser ut, jag kan tala om att jag mår prima! Och så här ser vi ut, min mage och jag.

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pernilla

    Vilka otroligt fina bilder!!!

    Jag försöker att laga den mesta maten själv, men det är klart att det blir halvfabrikat ibland. Med tre barn i olika åldrar, träningar och en man som reser mycket så måste man vara realistisk.

  2. Karin

    Ja, fy fy och FY för de här mörka dagarna – helt omöjligt att knäppa fina matbilder på middagen! Det här såg ju extremt smarrigt ut dock =D

  3. Liselott

    Vilken underbar blogg du har! Har hittat mängder med mat jag bara måste prova. 🙂 en fråga, vilken typ av sötsur sås använde du? Kikade även in på de otroligt vackra bilderna av dig. Tänk vad en gravid kvinna strålar! Lycka till!

  4. Sigrid

    fantastiskt fin du är 🙂

    Halvfabrikat hamnar ytterst sällan här, mest pga allehanda allergier mot smakförstärkare och E-ämnen.

    Må så gott!

    Kram

  5. Darksess

    Jag vet att den gången jag provade äggnudlar smakade det hönsmat.. :/ Jag försöker satsa på att hålla mig långt ifrån fabrikat men ibland blir det helfabrikat och halvfabrikat.

  6. Li

    Vacker du är!
    .. Och det bästa väntar ju. Mådde som allra bäst den sista tiden av graviditeten faktiskt, och sen självklart när lilla pyret kom!

    Vi använder både hel och halvfabrikat ibland, men oftast “pimpar” vi till dem så mycket att det blir nääästan hemlagat 😉

  7. Martina

    Jodå, halvfabrikat finns i vårt hushåll också och även om jag förespråkar att man gör det mesta själv så tycker jag absolut att det är okej att använda färdiga produkter ändå men…..jag tror det är så att när man använder dem hela tiden, det är då det inte blir så bra, alla dessa tillsatser som man får i sig….nej, allt med måtta blir nog bra! 😉

  8. Madeleine

    Jättefina bilder 🙂 Vi äter faktiskt halvfabrikat lite då och då, blir lätt så när man har barn som bara äter korv. Jag har perioder då jag bara vill äta ekologiskt, men det blir ju tyvärr lite dyrt i längden.. men vi försöker iaf 🙂

  9. Dessi

    Så gott det lät! Och vilka fantastiskt fina bilder Sebbe har tagit på dig! Jag tror jag ligger ca 6 veckor före dig. Fantastiskt fin är du!