Pannkakstårta – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Pannkakstårta

Idag är jag sängliggandes, fogarna värker och att ta sig upp för trappen är ett mycket stort projekt som jag helst inte ger mig in på. Det är bara att ligga här på soffan och låta kroppen vila, förhoppningsvis mår jag bättre i morgon. Då väntar det efterlängtade barnmorskebesöket, kan man någonsin sluta fascineras av vad som pågår där inne i magen? Fast jag tror det mesta är bra med krabaten där inne, det sparkas och levs runt och jag verkar aldrig vänja mig vid sparkarna. Varje gång blir jag lika förvånad och lycklig.

En sak som jag tror både jag och Sebastian ser fram emot med att bli föräldrar är att det är helt ok att bli lite barnslig igen. Och det är här pannkakstårtan kommer in i bilden. Hur barnsligt, underbart och gott som helst! Är ni inte så många som skall njuta av tårtan kan jag tipsa om att göra pannkakorna lite mindre. Hela tårtan blir då högre och mycket snyggare. Gör hellre två mindre än en stor. På sommaren är det helt underbart att strö färska, solmogna bär över tårtan men så här i mars går det bra med frysta, men lägg på dem precis innan tårtan skall serveras så färgas inte grädden.

Pannkakstårta:
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
smör till stekning

5 dl sylt
4 dl grädde
bär

Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet, tillsätt resten av mjölken, äggen, salt och vaniljsocker.
Hetta upp en liten stekpanna och ha i en klick smör, grädda pannkakorna gyllene och låt dem svalna helt.

Vispa grädden. Lägg den första pannkakan på ett tårtfat bred sylt och grädde över, upprepa tills du får en lagom hög tårta. Dekorera med bär och ät på direkten!

Vilken tårta är din favorit?

Bild: KatjaK

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Line

  Hei!
  Looks so delicious, going to make this for my sisters birthday, but can someone tell me what “Sylt” is?
  I do understand swedish, exept this word 😀

  hej fra Danmark!!

 2. Rebecca

  Har kollat igenom den här matbloggen nu och herregud vilken underbar mat! Man blir galet hungrig,och bilderna är bara ren perfektion.
  Jättehärligt!

 3. Anna

  Åh pannkakstårta låter inte dumt alls! Måste nog säga att alla olika slags kladdkakor/tårtor är mina favoriter. Choklad är så gott!

 4. Pernilla Elmquist

  Ser fantastiskt fin ut! Hade ett eget pannkaksäventyr i mitt kök för en stund sedan och önskar att jag kunde få till det så här fint. Är det endast grädde mellan pannkakorna? Får lite marängfeeling…annars älskar jag Pavlova.
  Pernilla i Mästerkocken

 5. Marie-Anne

  Hallå där.
  Jag har helt missat att du ska ha barn! Grattis grattis grattis, jag har varit så självupptagen sista tiden med flytt och renoveringar osv. Men nu har jag börjat blogga igen (på ny sida) och hittat tillbaka till inspirationen. Och ojojoj vad pannkakstårtan ser god ut. Massor med kramar på dig och magen 🙂

  Hälsningar
  Marie-Anne (gamla Casual Living)