Biscotti – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Biscotti

Idag har jag fyllt hela huset med doft av nybakat. När jag var ute och gick fick jag en idé till olika smaksättningar på biscotti, så när jag kom hem var det bara att sätta igång.
Ett gäng biscotti är alltid bra att ha hemma då de står sig länge. Till jul gjorde jag saffransbiscotti, det finns ett gäng kvar i burken och allt som oftast när vår granne Erik är på besök mumsar han i sig en skorpa eller två. Så har man dom bara i en tätslutande burk kan man njuta av dem länge!

Jag har ett bra grundrecept som jag för det mesta utgår ifrån när jag bakar skorpor, sen är det bara fantasin som sätter gränser för vad man smaksätter med. Idag blev det en variant med mörk choklad, kaffe och hasselnötter. Den andra omgången smaksattes med lime, kokos och vit choklad.

Grundrecept biscotti:

100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
cirka 7 dl vetemjöl

Vispa smör och strösocker mjukt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda i bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Ha i ev smaksättning och blanda väl. Du kan behöva tillsätta lite mer mjöl om kakdegen blir för kletig. Forma till två längder, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, platta ut dem lätt. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i 20 minuter. Tag ut plåten och skär längderna i centimeterbreda kakor. Vänd dem så de får snittytan upp. Grädda ytterliggare 20 minuter, stäng sedan av ugnen och låt dem torka. Glänta på ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.

Smaksättning 1 lime, kokos och vit choklad

2 limefrukter
2 dl kokos
100 g vit choklad

Dela limen och pressa saften ur frukterna, blanda i den tillsammans med kokos och hackad vit choklad i degen.

Smaksättning 2 mörk choklad, kaffe och hasselnötter

100 g mörk choklad
100 g hasselnötter
2 msk kallt kaffe

Hacka choklad och nötter, rör i det tillsammans med kaffet i degen.

Vilken smak på skorpor tycker du bäst om?

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mattias

  20 minuter är åt heeeeeeeelvete för länge i 225 grader i en vanlig! ugn. Mina blev helt brända på undersidan.

  Jag skulle säga räkna med 15 minuter istället.

 2. Emma

  Testade att göra lime, kokos och vit choklad-varianten men tyvärr blev de brända. 225 grader är alldeles för varmt. Såg att andra recept brukar köra på 175 grader. Dock blev de väldigt goda förutom brännsmaken så bara att testa igen 🙂

 3. Ylva Westin

  Hej,

  Bakade igår och tyvärr blev min biscotti brända – i min ugn hade det räckt med 10×10 minuter. Jag får försöka igen…..Såg precis inlägget av Jacqueline som hade samma erfarenhet som mig.

 4. Cecilia

  Vilken härlig blogg jag kom till när jag sökte på biscotti med kokos. Dessa ska jag baka idag!
  Här finns mycket inspiration till matlagning!
  Ha en skön dag!
  Kram
  Cecilia

 5. A

  Äntligen provade jag att baka biscotti, degen var gudomlig till chokladversionen du gjort ovan! Men… den där andra vändan i ugnen i 20 minuter, efter 5 minuter tittade min sambo till dem och konstaterade att de började bli brända. Vad hände där?

 6. Tina

  Jag har hittat ett recept på skorpor/biscotti på en annan blogg som jag tycker är jättelätt, och det är så kul att hitta fler smaksättningar. Så dessa ska jag verkligen testa. Själv har jag haft i malen ingefära och haft flingsalt på, även testat med pepparkakskrydda i och flingsalt på. Prova om du inte redan har gjort det 🙂 Superhärlig blogg btw 😀

 7. Jessica Bengtsson

  Oh vilka underbara biscotti, jag bakar mycket och lagar mycket mat men biscotti har jag aldrig provat faktiskt.
  Ätit har jag men inte gjort själv, tror jag ska testa nu 🙂
  Ha en skön torsdag.
  Kram
  Jessica

 8. Matilda

  Åh, vad gott med biscotti! Mina brukar “misslyckas” på ett sätt, för de blir inte så där knapriga och “hårda” som de på riktigt ska bli, utan de blir mer mjuka och ja, inte knapriga helt enkel! Vad gör jag fel tror du?

 9. Filippa H.

  Vilka goda smaksättningar! Choklad och hasselnötter har jag testat, men då utan kaffe i – men det låter som en mycket lyckad kombination! Även den andra smaken – mums!

 10. Karin

  Hej! Jag har gjort dina recept på biscotti många gånger och jag tycker dom är fantastiskt goda! Jag undrar hur länge man kan spara dem innan de blir dåliga? Inte för att det brukar bli några kvar men det vore roligt att veta 🙂
  /Karin

 11. Daniella - BakeCake

  Hej Linnea! Jag vet inte om du också har fått ett liknande mail, men jag fick ett mail från en läsare som berättade att det finns en blogg: http://fashionceleberty.blogg.se/ , som kopierar både bilder och text från bland annat din och min blogg och publicerar på sin blogg som sina egna. Utan att skriva att det är våra bilder, våra texter osv… Jag såg att bland annat dina söta semlor var med. Jag vet som sagt inte om du redan visste det här, men jag tycker att det är hemskt tråkigt och jag blir så arg. Jag har skickat iväg ett mail till henne att hon har tre dagar på sig att ta bort inläggen, annars anmäler jag bloggen. Gjorde jag rätt så? Hur gör du? Du kan ju skicka iväg ett mail/kommentar. Kram Daniella – BakeCake.

 12. Anna

  Åh, de med kokos o lime mååååste jag bar tsta. Jag gjorde de med saffran till jul och de var väldit uppskattade av alla 🙂 Testade sen att göra dem utan saffran men blandade i mörk choklad som smälte sig och saft och rivet skal från en apelsin, oxå mumsigt 🙂
  /Barfotaflickan