Pannbiffar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Pannbiffar

Den här gången när jag gjorde pannbiffar var jag ganska slö och orkade inte hacka löken så fint, då gäller det att få biffarna att hålla ihop ordentligt när man steker dem. Nyckeln till att få pannbiffarna att inte falla isär är att inte vända på dom mer än nödvändigt. Jag brukar låta biffarna få färg snabbt på ena sidan, dra ner värmen och vända dem. Sedan får de steka klart på låg värme. Genom att inte flytta runt och vända på dem får du fina pannbiffar som håller formen. Dessa biffar innehåller både gul lök och purjolök, de kompletterar varandra fint!

Linnéas pannbiffar:

1/2 gul lök
10 cm purjolök
1 ägg
2 tsk stark senap
några stänk worcestershiresås
3 msk creme fraiche
ca 500 g nötfärs
rökigt paprikapulver
örtsalt
svartpeppar

Skala och hacka löken, dela purjolöken och skölj bort eventuell jord. Hacka purjolöken och blanda den med ägg, senap, worcestershiresås och creme fraiche till en jämn smet. Ha sist i nötfärsen och blanda väl. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar.

Forma färsen till biffar, hetta upp en stekpanna och ha i en klick smör. Stek biffarna tills de fått fin färg på ena sidan. Sänk värmen och vänd biffarna. Låt steka klart på låg värme. Servera med ris och tzatziki.

Perfekt vardagsmat, eller vad tycker du?

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Coconut Oil Benefits

  Hello there! This blog post could not be written any better!
  Looking at this article reminds me of my previous roommate!

  He always kept preaching about this. I’ll send this information to him.
  Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

 2. Roxanna

  Herreguuuud va gott! Ligger hemma vrålsjuk, har inte ätit riktig mat på evigheter nu! Skulle nästan göra något olagligt för de där biffarna 😉 Haha!

  Grattis till lilla bebben i magen med 🙂

 3. Linn @ ICA SmartStudent

  Så smarrigt det där lät! Jag brukar ofta äta creme fraiche till pannkakor och våfflor och allt annat man äter grädde till, också brukar jag smaksätta det med en klick florsocker och vispa upp den om jag orkar. Blir en fin brytning!

 4. Linn

  Hej Linnea! Har du något tips på en bra pannkaksmix som man kan göra själv och bara blanda i mjölk, ägg och ev smör sen när man ska grädda dem? Har en dotter på 4 månader och då hon blir äldre kan det vara smidigt att ha det nästan klart då det är matdags 🙂

 5. Emelie

  Pannbiffarnas dag idag? Läst 2 bloggar som gjort biffar idag & själv slängde jag ihop morotsbiffar till middag – just idag! 🙂

 6. Johanna

  Mums, ser jättegott ut!
  Tänkte bara höra en sak med dig; om man skulle gilla ett recept så mycket att man själv vill dela med sig av det på sin blogg, får man lägga ut det då om man givetvis anger din blogg som källa! Bättre att höra innan 🙂

  Fortsätt med det du gör, grymt goa grejer!
  Kram