Äppelpannkakor – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Äppelpannkakor

Jag känner att jag kommit till en ny fas av min graviditet, allting är så väldigt extremt. Antingen är jag jättetrött, jättehungrig eller jättemätt. Det finns för det mesta inget mellanting..  Och magen, ja den skall vi inte ens prata om, vid första mätningen hos barnmorskan hamnade vi strax ovan det översta sträcket och där verkar vi fortsätta att hålla till. Men så länge bullen i magen mår bra så gör det inget att magen växer så det knakar! Jag tar bara en kaka till och ser glad ut!

I och med att jag fått en inneboende i magen har jag lärt mig att äta lunch när jag är hemma. Jag tror på fullaste allvar att jag skulle avlida annars. Den hunger som helt plötsligt väller över en är obeskrivlig! Idag fanns det ingen matlåda från gårdagen, jag var visst så hungrig igår att jag åt upp allt då med.. Så jag svängde ihop ett gäng pannkakor som jag smaksatte med äpple. Det blev en blandning mellan amerikanska pannkakor och rårakor. Om man inte är som jag var, hungrig som en varg kan man med fördel äta dessa som ett sött mellanmål. Då hade jag smaksatt dom med kanel och serverat en härlig klick vispad grädde till.
Idag hade jag bara på lite creme fraiche, den gifte sig fint med syran från äpplena och sötman från pannkakorna!

Pannkakor med äpple, ungefär 8 mellanstora:
2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 tsk salt
2 syrliga äpplen

Blanda de torra ingredienserna med hälften av mjölken, tillsätt ägg och resterande del mjölk. Rör till en jämn smet. Riv äpplena grovt och rör i dem.
Hetta upp en liten stekpanna och ha i en klick smör. Rör om och ha i en klick smet. Stek på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.

Servera med ett stort glas iskall mjölk!

Äppelpannkakor blev min lunch idag, vad har du ätit?

Bild: En huungrig Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Jag provade dem, och de blev jättegoda!
  Tack så mycket 🙂
  Jag tyckte dock att de blev godast tillsammans med lite Creme Fraiche, då de annars blev lite söta för min smak, medan de andra två som åt dem hade på kanel, som det blev väldigt, väldigt sött för mig, och tyckte att det var jättegott, så man har ju väldigt olika smak 🙂

 2. Anna

  Jag lagade detta till middag idag och det blev jättegott! Jag bytte ut en halv deciliter av mjölet mot riven kokos och hade honung på pannkakorna. Mums!

 3. enkakaiugnen

  Pannkakor är nog min favoritmat men jag äter det aldrig 🙁 Måste ändra det! Jag äter samma lunch varje dag. Det brukar bli en “hälsotallrik” (å gud vad präktigt det lät, haha). Oftast innehåller den en omelett med tomat, någon smaksatt keso, avocado, skinka, morot och en massa olika frön och nötter. Man blir mätt och det är faktiskt jättegott! Men kanske inte lika gott som äppelpannkakor 😉

 4. Malin

  Är lite skeptiskt till äppelpannkakor men kanske testar någon gång 😛 Skule jag kunna få veta vem som designa din blogg? Vill också starta en bakblogg men är inte bäst på design till bloggar…

 5. Filippa H.

  Jag är inte ett jättefan av pannkakor, men äpplen älskar jag – och det känns överlag som en god kombo, speciellt med lite hemmagjord vaniljglass till, en varm försommardag.

 6. Grace

  Jag brukar göra amerikanska pannkakor med riven äpple och kanel, och serverad med hemmagjord chokladsås.det är jättegott. Idag till middag blir det schnitzel, klyftpotatis med beasås och till efterrätt jordgubbar doppad i choklad. fredagslyx för mig. 😀

 7. Matilda

  lät supergott !! 😀 idag blev det lunch på stan med mamma och syster , tomtat- och mozarella gratinerad fläsknoisette (!!) med fransk pepparsås och klyftpotatis… det var riiiktigt gott 🙂

 8. frida

  åh, det här kommer jag definitivt att testa!
  det blev ingen direkt lunch för mig idag, jag kom hem från gymmet vid tolv och då käkade jag kesella, hallon, kardemumma och valnötter. sjukt gott och bra efter träning!

 9. Jessica

  Äppelpannkakor låter verkligen mumsigt, ska prova 🙂
  Mysigt att gå i väntans tider, jag har aldrig mått så bra och varit så tillfreds med mig själv som under mina två graviditeter. Du kommer snart att märka vad meningen med livet är.
  Sköt om dig.
  Kram
  Jessica

 10. Julia

  Det lät verkligen inte fel, ser himla smarrigt ut! Här blev det tråkig tomatsoppa och ikväll pasta och korv. = tråkig men ack så billig studentmat. Laddar för godsaker i helgen istället! 🙂

 11. Linda

  Äppelpannkakor låter gott, det måste jag testa någon gång =)

  Min lunch blev idag nudelwok med räkor, svamp, paprika och savoykål.

  Eftersom jag bakade pecan-chokladmacarons fyllda med chokladkola igår fick jag till och med en liten kaka till dessert till lunchen idag. Vardagslyx 😉