Nutellapraliner – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Nutellapraliner

 

En sak jag var lite orolig för när jag blev gravid var att mina smaklökar skulle go bananas. Att jag skulle bli galen i vissa smaker och att bara doften av andra skulle få mig att vilja spendera en stund hängande över toalettstolen. Vilken mardröm för mig som faktiskt arbetar med att få till nya smakkombinationer och på det sättet få fram nya recept. Som tur är har jag sluppit allt detta, istället har det varit lite tvärt om. Genom att man går runt mest hela tiden och är småsugen på att äta så jobbar min hjärna för högvarv med att komma på godsaker. Receptet jag delar med mig av idag är resultatet av ett starkt sug efter nutella. Ni vet dom här fantastiska snickersrutorna som folk gjort i herrans massa år nu, det är en variant av dem fast med nutella istället för jordnötssmör. Jag skar dem i små, små rutor så blev de mer som praliner än kakor. Livsfarligt goda vill jag lova!

Kanske något att göra och bjuda på till påsk?

 

 

 

Nutellapraliner:

1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
300 g nutella
5 dl corn flakes (gärna av typen Special K)
1 1/2 dl salta jordnötter
200 g mörk choklad

 

Smält socker och sirap i en kastrull, tillsätt nutellan och rör tills allt blandats väl. Krossa flingorna och grovhacka nötterna, rör i detta och bred ut det i en bakplåtspappersklädd form. Låt stå svalt och stelna i cirka en timme. Smält chokladen och bred den över i ett jämnt laget. När chokladen stelnat helt, skär kakan i små bitar med en vass kniv.

För att få till riktigt fina snitt, se till att torka av kniven så att den inte är kladdig.

Gör lite större bitar om du vill äta dom som en kaka, annars gjorde dom sig perfekt som en liten pralin till kaffet!

 

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mirre

  Älskar din blogg!!
  Undrar vart du köper dessa nutella burkar?
  Har letat överallt men tyvärr inte hittat.
  Dessa smakar bättre än de andra burkarna.

 2. Tina

  Hej!

  Jag hittade din blogg när jag sökte på ordet “Nutella” och såg att du hade kommenterat ett inlägg som handlade just om Nutella. Vi är några studenter som håller på med ett arbete gällande frukostvanor och Nutella. Vi skulle verkligen uppskatta om du ville svara på några frågor. Vi kommer att lotta ut 4 biobiljetter till en av personerna som svarar.

  Använd länken nedan för att delta!
  http://www.kwiksurveys.com/?s=NJMLGK_d81b3fc9

  Tusen tack på förhand!

 3. Barfotaflickan

  Riktigt mumsiga, har precis gjort dem och skall servera till en hallonpannacottapaj ikväll till våra gäster 🙂 Har en fråga, kan man frysa dem tro? Eller räcker det med att förvara dem i kylskåp?
  Trevlig helg,
  Anna

 4. Åsa

  Smarrigt värre. Bakade med cashewnötter istället och lade 1 nöt på som dekoration. Bjöd på dem på fredagsfikat, alla ville ha receptet och jag hänvisade till din härliga blogg.

 5. Marie

  Ser verkligen goda ut!! Jag måste prova göra dom framöver.
  Jag har fått ett ökat intresse för att baka och tycker det är superkul!

  Gå gärna in och kika i min blogg och lämna en kommentar om du känner för det:)

 6. Mårtenssons kök

  Låter absolut mycket godare än de med jordnötssmör, gillar Nutella mycket bättre:) Brukar köpa på oss några burkar när vi är i Tyskland, gott att bara ha och ringla över vaniljglassen (eller äta med sked)

 7. Elin

  Herregud!!
  Jag satt på tunnelbanan när jag läste detta och gick raka vägen hem och bakade!
  Till och med hunden fick vänta med att gå ut!

 8. Matilda

  Mm, vad gott det se ut! Måste prova nångång! Kanske till påsken som du sa eller bara till veckoslutet!? 🙂 Sött fat!

 9. Lena

  Det där måste jag prova! Jag älskar Nutella!
  Jag vill försöka att ta fram nya, egna recept men tycker det är svårt att veta hur man ska gå till väga för att lyckas bäst. Har du några tips? Ändrar du lite i ingredienserna av gamla recept, eller gör du nya helt från scratch?

  1. Tony

   Helt re4tt. Man skall ge5 emot strf6mmen ff6r att fe5 fram nya resultat, att bara i boken och le4sa ge inte mcyket, bland och varierar e4r nyttigt ff6r barnen. Ge4rna att vara ute ockse5 /mats barnskolebloggen

 10. Frida

  Ser jättegoda ut! Försöker hitta recepten på alla dina smörgåstårtor men vet inte riktigt var jag ska leta. Söker man på smörgåstårta får man bara fram ett recept….

 11. Malin

  åhh dom ser jättegoda ut =) men kan man byta ut jordnötterna mot någon annan nöt? tycker att jordnötter har så stark smak…

 12. Yosofine

  Japp, nu står smeten att svalna, fick dock modifiera receptet lite. Hade varken jordnötter eller kellogsflingor hemma. Hoppas på bra resultat ändå! =)

 13. Marèsalicious

  Oj, vilken bra idé, mina kompisar som kommer att hjälpa mig att måla om våran nya lägenhet kommer säkert att gilla dessa härliga godbitar!
  Roligt att du skriver att du fruktade att dina smaklökar skulle gå bananas när du blev gravid, jag hade exakt samma ‘problem’ men lyckligtvis var det ‘bara’ doften av kaffe som fick mig att må jätteilla och jag har inte några konstiga foodcravings heller (jag har bara varit muffinsugen i några veckor nu men inte bakat några) 🙂
  Njut av solen och ha det så bra!

 14. Stina

  Guuuuuuud så gott!

  Längesen jag såg den där burken…. guuud vad jag satt med sked och grävde i dom burkarna.. såå ågott 😛

  Men shit va läcker pralinerna såg ut.. MUMS! ska nog testas 🙂

  Å du.. GRATTIS till magen 🙂