Potatissallad – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Potatissallad

 

Här har påsken som vanligt gått tämligen lugnt förbi. Långledigheten har spenderats med familj och vänner och inte en dag har passerat utan att vi blivit proppmätta. Tänkt att det är så gott att äta andras mat! Den enda nackdelen med att äta hos andra, ja det är ju att jag inte har mycket att blogga om! Men igår kväll, efter en hård dag i trädgården (ja, alltså min dag var inte så hård, jag satt mest och kollade på medan det grävdes för plintar till altanen och grunden till min köksträdgård tog form), ja då slängde jag ihop en enkel men ack så god potatissallad medan Sebastian ansvarade för grillen.

Potatissalladen fick smak av gräslök, rödlök och riven pepparrot, en kombination som visade sig vara en tiopoängare!

Potatissallad:

6 stora potatisar

3 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
cirka 2 tsk riven pepparrot (eller efter smak, det kan bli ganska starkt, så smaka dig fram)
1 tsk kapris
1 rödlök
gräslök
örtsallt
svartpeppar

Skär potatisen i kuber och koka den mjuk. Häll av vattnet och låt svalna något.
Blanda creme fraiche, majonnäs och riven pepparrot. Finhacka kapris, röd lök och gräslök. Rör i det tillsammans med örtsalt och svartpeppar.
Ha sist i potatisen, skall den ätas direkt får potatisen gärna vara lite ljummen.  Till detta serverades grillad kyckling och en god sallad.

Bättre än så blir det inte, en sen kväll så här i slutet av april.

 

Hur har din påskhelg varit?

 

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. paltkooma

  smaskens! ser ut som att det är äpple i potatissalladen på bilden, är det äpple i? Låter annars som att det skulle kunna vara gott att ha i det:)

 2. NORDINGÅRDEN

  Ljuvliga recept och ljuvliga bilder! Jag antar det är ok med lån av bild och reklam . Självklart med länkar till dig och Sebastian!

  Tack för alla goda recept och fin inspiration! Mari.

 3. Pernilla

  Hejsan!

  Jag blev lite inspirerad och började surfa runt i dina olika kategorier (bla barbecue) och hittade flera fina “tipsinlägg” på gratänger och marinader och liknande som du gjort under förra sommaren. Tyvärr fungerar inte länkarna längre (i varje fall inte för mig), skulle du inte kunna göra ett liknande, fungerande inlägg?