Nutellacupcakes – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Nutellacupcakes

Idag är ingen vanlig dag, för det är Sebastians födelsedag. Hurra!! Hurra!! Hurra!! Det har firats på bästa tänkbara sätt. Med en underbart god lasagne som intogs i soffan framför två avsnitt av Mad Men, en cykeltur och sedan lite kvällsfika.

Även om födelsedagsbarnet inte ville fira sin dag med kalas så ville jag baka något gott till oss att smaska på nu ikväll. Efter att ha inspekterat kyl och skafferi kom jag fram till att ett gäng cupcakes skulle jag nog kunna slänga ihop. Nu blev själva muffinsen så god att man egentligen inte skulle behöva ha frosting på dem, men de blir ju så mycket snyggare då tycker jag. Det är inte ofta jag bakar samma recept fler gånger, men detta åker genast ner i favoritmappen och jag tänker baka en omgång som får bo i frysen. Perfekt att ta upp och äta som dom är eller spritsa härlig chokladfrosting på.

 

 

Själva muffinsen smaksatte jag med nutella, vanilj och hackade hasselnötter, hur gott som helst! Jag tillsätter ofta en skvätt yoghurt i muffinssmeten, de gör att de blir saftiga och lite tyngre. Precis som en muffin ska vara enligt mig!

 

Nutellacupcakes, 12 stycken:

125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
2/3 dl naturell yoghurt
1 dl hasselnötter
nutella

Vispa det rumstempererade smöret mjukt tillsammans med sockret. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda samman alla torra ingredienser och vispa dem klumpfria med hjälp av en ballongvisp. Rör i dem tillsammans med yoghurten. Blanda väl. Hacka hasselnötterna och ha sist i dem.

Ställ ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt mellan formarna. Klicka i cirka en dessertsked med nutella i varje muffin. Blanda nutellan och muffinsmeten med hjälp av en tandpetare. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.

 

Som sagt, de var så goda att man nästan kunde skippa frostingen. Men det är ju halva nöjet att få dekorera dem!

Chokladfrosting:

100 g philadelphiaost
75 g mjukt smör
50 g mörk choklad
3 msk kakao
1 nypa vaniljpulver
3 msk kallt kaffe
cirka 3 dl florsocker

Vispa färskost och det mjuka smöret. Smält chokladen och låt den svalna, tillsätt den under omrörning. Ha sedan i kakao, vanilj och kallt kaffe. Tillsätt florsockret, lite i taget tills du får en jämn och tjock frosting. Jag valde en helt rund tyll (1A) som jag använde för att spritsa ut frostingen med.

De fina pappersformarna och strösslet kom hemskickat från DrOetker för ett par veckor sedan. Jag gillade verkligen formarna då de var mycket stadiga och höll formen bra. Så tummen upp för dem!

Vilken är din favoritsmak när det kommer till cupcakes?

Bild: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ANNI

  Gjorde dessa igår på Alla Hjärtans Dag och jag kan garantera att det var de godaste muffins vi någonsin ätit! Spröda och lite knapriga på ovansidan – mmm. Jag har en muffinsform i teflon med hjärtformar. Den funkade jättebra utan muffinsformar.
  Vi hade ingen frosting på då vi fortfarande var mätta efter middagen – men det finns muffins kvar i frysen, så frostingen ska provas vid senare tillfälle.

 2. Klara

  Ser jättegoda ut! 🙂 Ska helt klart testa receptet någon gång. Jättefin och bra blogg föresten, har följt den väldigt länge nu. Och jag blir lika glad varje gång du skrivit ett inlägg. 🙂

 3. Tina

  Hej!

  Jag hittade din blogg när jag sökte på ordet “Nutella”. Vi är några studenter som håller på med ett arbete gällande frukostvanor och Nutella. Vi skulle verkligen uppskatta om du ville svara på några frågor. Vi kommer att lotta ut 4 biobiljetter till en av personerna som svarar.

  Använd länken nedan för att delta!
  http://www.kwiksurveys.com/?s=NJMLGK_d81b3fc9

  Tusen tack på förhand!

 4. Emma Holm!

  Mmmm ! Dom ser helt underbara ut!! JAg ska göra dom nån gång i veckan <33 Men jag bara undrar tror du att men kan göra med ljus choklad och utan hassel nötter? 🙂 Ha det!

 5. Evelyn

  Dessa ska jag göra till sonens tvåårsdag! Det låter som ett helt oslagbart recept, nutella är nog bland det godaste som finns. 😉

  Hur förvarar du dina muffins/cupcakes? Jag brukar av gammal vana slänga in de ospritsade muffinsarna i en plastpåse och lägger undan tills det är dags att äta upp resterna. Då har de dock helt tappat formen trots att de kom fina ut ur ugnen… =/

 6. Åsa

  Åhhh Linnea. Du hittar alltid på så fina saker. Gillar din blogg så mycket. Älskar nutella cupcakes ska prova ditt recept… 😉

 7. MALIN

  Måste bara säga att jag älskar din blogg! Testade att göra dina snickersrutor igår, dom blev super goda! Har man tagit en kan man inte sluta äta! Och nutellacupcakesen ska jag garanterat testa att göra – älskar nutella 🙂

 8. Linnéa

  Jag skulle inte säga nej till en sån där cupcake, dom ser otroligt goda ut! Bra gjort 😉 En anna sak som var lite rolig är att både du och jag heter Linnéa och båda har pojkvän/sambo som heter Sebastian! Snygg blogg har du också 🙂 Kram

 9. Anki

  Mmmm ser jätte goda ut (och supersnygga) – måste hem och baka! Tack för många bra recept och ser framemot boken!