Lasagne – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Lasagne

Förra veckan fyllde min kära Sebastian som sagt år och när man har födelsedag, ja då får man bestämma vad man ska äta till middag. Sådana är reglerna!
Högst på Sebastians lista stod lasagne, så detta var vad vi åt till middag. Och jag kan avslöja för er att det kan ha varit den absolut godaste lasagne som tillagats i detta kök. Ja faktiskt den godaste jag någonsin ätit.

 

Jag har slutat att stå och göra ostsås att ha mellan varven, istället gör jag en himmelskt god röra på grädde, creme fraiche och mängder av riven ost som jag toppar lasagnen med. Det blir så rysligt gott att man ett par timmar efter middagen står där och äter direkt ur formen. Man dras liksom mot den med en gaffel i handen och detta är en naturkraft man inte kan sätta stopp för!
Att jag för tillfället är väldigt höggravid har faktiskt inte alls med saken att göra, jag lovar!

 

Linnéas födelsedagslasagne:

600 g nötfärs
1 stor gul lök
1 zucchini
1 dl balsamvinäger
1 fp krossade tomater
örtsalt
peppar
en nypa socker
oregano, timjan, dragon och mejram

 

3 dl creme fraiche
2 dl grädde
örtsalt
2 dl vällagrad ost/parmesanost

lasagneplattor med basilikasmak

 

Värm ugnen till 220 grader.

Skala och finhacka löken, skär ner zucchinin i småbitar, stek detta mjukt i en gryta. Tag av detta och bryn köttfärsen, tillsätt balsamvinäger, krossade tomater, örtsalt, peppar, socker och örter. Blanda i lök och zucchini. Låt puttra och smaka av med eventuellt lite mera salt.
Varva köttfärssåsen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Vispa samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häll detta över. Riv osten och sprid ut den i ett jämnt lager. Ställ in formen i nedre delen av ugnen, så inte osten bränns vid. Gratinera i cirka 30 minuter eller tills pastan är genomkokt.

Servera morötter i stavar till.

Den supersnygga formen kommer från Gerbera.

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej,
    Den här verkar jättegod! Två frågor: vilken sorts lasagneplatyor ska det vara? Färska eller torra? Och hur många personer räcker den till?
    /Sara

    1. linneasskafferi
      linneasskafferi

      Hej, det går bra med både torra och färska lasagneplattor. Jag skulle säga att den räcker till 4-6 personer. Den är ganska mastig, men otroligt god!!

  2. Maria

    Hej Linnéa,

    Tänkte laga denna imorgon men undrar; ska man ha vanlig grädde eller matlagningsgrädde? Ska den blandad ihop kall eller under värme? Väldigt tacksam för snabbt svar 😊

    1. linneasskafferi
      linneasskafferi

      Jag brukar ha vanlig grädde, alltid i allt 😉
      Själva köttfärssåsen är ju varm, men grädden/ crème fraichen är kall.
      Det är verkligen en toppengod lasagne!

  3. isabelle

    Hej!
    Jag bor i grekland och har finns ingen crème fraishe, vad skulle jag kunna ta istället? kanske smetana? det kan jag hitta i en affär! Tack! foressten har jag att den har lasagnen, min syster hade gjort den en gang och den ar som sagt den godaste någonsin! Tack 🙂

    1. linneasskafferi
      linneasskafferi

      Åh så kul att höra att ni gillar den! Det är verkligen en storfavorit hos oss också!
      Hmm, ja men det borde ju fungera tycker jag!
      Lycka till!

  4. business growth

    This particular blog is really entertaining and besides informative. I have picked a lot of helpful advices out of this amazing blog. I ad love to return again and again. Thanks a bunch!

  5. lose 20 pounds fast

    You could definitely see your skills within the paintings you write. The arena hopes for more passionate writers such as you who aren at afraid to say how they believe. At all times follow your heart.

  6. Emma

    Toppenbetyg! Jag hade i lök, rivna morötter och färska champinjoner plus en matsked tomatpuré i köttfärsen. Detta recept ska jag göra fler gånger!

  7. Maria

    Otroligt gott!! 🙂 Ett tips är dock att vara lite försiktig med saltet i cremefraicheröran, eftersom osten uppepå tillför en hel del salt 🙂

  8. Marielle

    Hej Linnea!Satt och googlade recept på lasagne och av en slump fastnade mitt öga för Linneas Skafferi.
    Mitt matintresse är noll och min kunskap usel men din blogg gav mig helt plötsligt inspiration och glädje för att laga mat!Ville bara säga att dina recept och hur du skriver gör matlagningen enklare och för en med dåligt självförtroende när det kommer till att laga mat så har du hjälpt massa,plus att min sambo är överlycklig för att jag provar nytt!
    Tack och ser fram emot att följa dig;mvh Marielle

  9. Isabella

    Hej! Jag har aldrig gillat lasange, alltid hoppat över det när de serverats och lagat de en gång själv men de va inte gott! och så kollar jag bland dina recept och ser detta receptet och bara måste prova. Jag lagar den och smakar och kan inte sluta äta, hör och häpna, jag lagade den vid 10 på kvällen för jag blev så sugen, såg så gott och lät så gott. När jag tyckt i mig en stor mängd så är jag nöjd. kollar vidare på tv en stund och innan läggdags tar jag fram en gaffel och äter lite extra. men nu till de tragiska! jag ställer ut lasangen på balkongen med folie på. Nästa morgon alltså i morse har fåglarna ätit upp min lasange, min man började självklart skratta men min dag förstördes tills nu.. nu har jag lagat ny!!! jag blandade i lite philadeliphia i den också och de bliev mumms!! tack och åter tack för receptet detta kommer lagas minst en gång i veckan! grattis till bebben 🙂 kram på er

  10. Emma P

    Suveränt god lasagne! Även min sambo som är lasagneskeptiker tyckte att denna var jättegod och tog en andra portion. Och väldigt smidigt att slippa göra bechamelsås…

  11. Helena

    Har kommenderat sambon att laga denna tills jag kommer hem ikväll. Ska bli jättespännande!
    Hoppas att det löser sig med din sjukskrivning och bloggandet. Får ju massor med inspiration härifrån!
    /Helena

  12. Emma

    Jag har provat denna o den var verkligeni supergod! Även kräsna sambon utbrast att det var så gott:) Dessutom väldigt enkel o smidig jämfört med ostsåsen:)Härligt:) Ska ta o prova cupcakes också:)

  13. SAn

    Himmelskt! Och vad jag känner igen mig med att slicka ur såsen. Kunde inte slita mig från den goda såsen jag lagat i veckan så efter maten var slut så satt jag och doppade kniven i såsburken. Knäppt, men gott! 🙂

  14. Lotta

    Låter ju fantastiskt gott med alla örter och balsamvinägern! Och smidigt med annan ostsås än bechamelsås, den bränner ju alltid alltid fast! Får bli denna variant nästa gång 🙂