Makrillsallad – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Makrillsallad

 

I veckan när värmen var som värst och hungern som störst, ja då blandade jag ihop en lite somrig sallad till lunch.  Fördelen med att det bara är jag, magen och hunden som går omkring här hemma om dagarna är att när det är dags för lunch får man bestämma helt själv vad man ska äta. Utan att ta någon som helst hänsyn till vad någon annan är sugen på. Det är vardagslyx på hög nivå!

 

 

Att sitta ute i skuggan av syrenbusken, känna doften från den blommande häggen och se hur körsbärsträden sakta slår ut i miljoner små blommor, ja det slår vilken lyxrestaurant som helst!
Även om nu maten inte var speciellt fancy så blev det en härlig lunch ute i det gröna. Och det är mat som denna jag gillar allra bäst. Okonstlat, färgsprakande, gott och enkelt. Mat som är tillgänglig både för dig och mig.

 

Makrillsallad 1 port:

två nävar blandad sallad (finns påsar med olika sorters sallad på te x ICA)
5 kärsbärstomater
rädisor
kalamataoliver
olivolja
1 burk makrill i tomatsås
1/2 citron

Skölj salladen och låt allt vatten rinna av, lägg sedan upp den på en tallrik. Dela tomater och rädisor i bitar, strö dem tillsammans med oliverna över salladen. Ringla olivolja över.
Dela makrillen i mindre bitar och fördela dem jämnt över salladen. Skär citronen i små klyftor och dekorera med.
Servera med ett par skivor gott surdegsbröd och citronvatten.

Lunchen är serverad!

 

För tillfället är jag helt galen i rädisor, jag har två knippen i kylskåpet jag går och småäter av hela tiden. Jag kan helt enkelt inte låta bli! Så här tidigt på säsongen är dom milda i smaken och inte alls så där fräna och starka som dom kan bli längre fram i sommar. I veckan som kommer hoppas jag att jag får gruset till min blivande köksträdgård så jag kan pilla ner fröna i jorden. Självkart kommer det sås en och annan rädisa!

 

Här lyser solen med sin frånvaro idag, hur ser det ut hos dig?

Bild: Linnéa Seidel

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Stephanie

  Upptäckte din blogg på bloglovin och var tvungen att gå in och kika eftersom jag också precis har startat “ett skafferi”.
  Måste säga att din blogg är otroligt inspirerande och jag älskar dina bilder. Kommer absolut besöka den igen!

 2. Johanna

  Åh makrill har jag ofta i mina matlådor! 🙂 både gott ,nyttigt och enkelt. Serframemot din kokbok, ska hänga på låset till bokhandeln när den kommer 🙂

 3. Mårtenssons kök

  Här slänger vi alltid makrillen på en macka, har faktiskt aldrig testat att “göra” något med den. Detta låter ju gott så det får vi testa någon gång.

  Här gömmer sej solen också mesta delen av tiden, hoppas den kikar fram ikväll när vi ska grilla.