Halloumisallad – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Halloumisallad

grilloumi-1

 

För ett par veckor sedan fick jag en förfrågan från Fontana om jag var sugen att skapa ett grillrecept som innehöll halloumi åt dem. Jag älskar små utmaningar som dessa. Att få ett par riktlinjer att följa, men sedan låta fantasin flöda!
Mitt recept, tillsammans med ett gäng andra bloggares kommer ni under sommaren hitta på matklubben.se

Jag vet inte hur det är med er, men jag fullkomligt älskar halloumi, den där salta, grillade biten ost är helt underbar att äta efter en varm dag i solen. Oftast grillar vi den för att sedan äta den bara som den är till en bit kött, fisk eller kyckling.
Denna grillade halloumisallad  tänkte jag kunde antingen ersätta den där klassiska ugnsbakade potatisen eller fungera som ett komplement till middagen.
Ljummen halloumisallad på grillen:

1 röd spetspaprika
1 zucchini
2 förpackningar Halloumi
10 gula körsbärstomater
2 krukor färsk oregano
svartpeppar
salt
olivolja
vitvinsvinäger

Lägg den röda paprikan på grillen över den heta glöden, vänd då och då tills paprikan är helt svart. Tag åt sidan och låt svalna.
Skär zukini och halloumi i 0,5 centimeter breda skivor och placera ut dem runt om glöden. De skall få fin färg på båda sidor utan att bli brända.
Tag den avsvalnade paprikan och tag bort det svarta skinnet. Dela den i tu och skrapa ur fröna. Skär paprikan i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna i stora bitar.

Repa bladen från oreganon och lägg på en tallrik, fördela zukini, halloumi, paprika och tomat över tallriken. Dekorera med några av oreganobladen. Smaka av med svartpeppar och salt. Ringla till sist olivolja och vitvinsvinäger över salladen.
En perfekt sallad att servera till den grillade kycklingen eller fisken!

 

Vad tycker du om halloumi, hiss eller diss?

 

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. earn more

    Thanks for any other great post. Where else could anybody get that kind of info in such an ideal means of writing? I ave a presentation next week, and I am at the look for such info.

  2. Ann-Louise

    Alltid alltid alltid hiss för halloumi! Om jag vill lyxa till den lite så brukar jag även panera den i sesamefrön och sen steka osten. Kan varmt rekommenderas…

  3. Kinna

    Hiss – jag är också med och har lämnat ett salladsrecept med grillad paprika mm. Inte publicerat än men nu fick jag inspiraton (läs eld i baken). =)

  4. Alexandra - kärlek på tallrik

    åh, hiss, hiss, HISS!! Jag älskar verkligen halloumi, helst grillad men stekt går såklart jättebra det också. Dock tycker jag inte riktigt lika mycket om den “rå”, blir lite tråkig konsistens och smak då… Ditt recept låter verkligen spännande!

  5. Josefin

    Hiss! Jag älskar verkligen halloumi, upptäckte det i Cypern när jag var mindre och har älskat det sen dess!

    Ska nog fråga pappa om vi kan göra den här ikväll! 🙂

  6. Linda

    Jag älskar också halloumi och kombinerar den gärna med olika frukter och bär i sallader. Det salta tillsammans med något sött blir så bra tycker jag.

    Din sallad är så vacker att jag absolut måste testa denna variant också =)