Rabarbersaft – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Rabarbersaft

 

Vet ni, första dagen min bok, Gott att ge bort fanns att köpa var det den bok som sålde näst bäst på Bokus!! Och det mina älskade läsare, tackar jag er för! Tusen tack för alla era fina kommentarer, jag hoppas att ni kommer älska boken lika mycket som jag gör när ni får hem den.

 

Här hemma susar dagarna förbi och det är midsommar redan i morgon. Även om vädret inte känns så värst midsommaraktigt idag, här vräker det verkligen ner och det ser inte ut som det har en tanke på att sluta..
Om ni som jag, har ett riktigt regnväder utanför fönstret ja då har jag det perfekta tipset på hur dagen kan fördrivas. Koka en omgång rabarbersaft! Om du känner dig givmild tar du med dig en flaska i morgon om du är bortbjuden på midsommargalej. Om inte behåller du allt själv och har att njuta av i sommar!

 

Cirka 2 liter rabarbersaft:

 

2 kg rabarber (cirka 4 liter)
1 liter vatten
10 dl strösocker (5 dl per avrunnen saft)
2 krm natriumbensoat

Skölj och skär rabarbern i slantar, ha upp dem i en stor kastrull. Häll över vattnet och koka upp. Låt koka under lock i cirka 30 minuter eller tills rabarbern är helt mjuk. Häll upp massan i en silduk och låt rinna av i  minst 30 minuter. Pressa inte ur den sista vätskan, saften kan bli grumlig då.

Mät upp saften och häll den sedan i en ren kastrull, tillsätt sockret och låt saften koka upp. Tag av cirka 1 dl saft och rör ut natriumbensoatet, ha i detta i saften. Häll upp på väl rengjorda, varma flaskor. Förvara svalt och mörkt.

 

Detta recept finns inte med i boken, men många liknande detta. Är du nyfiken finns den att bläddra i här.

 

 

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. namethe

  Rabarbersaft måste ju vara det bästa som finns! Min farmor kokar alltid en massa och brukar skicka med oss barnbarn hem när vi varit hos henne och den är verkligen något man kan njuta av 🙂

 2. Cecilia

  Hejsan! Tänkte bara säga yihoo!! för idag ska jag hämta ut din bok på posten! 🙂 Ser att du varit borta några dagar också och gissar att det är bebis på väg 🙂 Du sa väl att du va beräknad kring midsommar? ÅH va spännande! Hoppas allt går bra, grattis och lycka till! Kram

  1. Ingo

   Scorett brukar ha mcyekt bra, stilrena stf6vlar med olika storlekar pe5 skaften. Brukar ve4l ligga pe5 ca: 1200-1500 kronor. Se5g e4ven att Zizzi hade snygga, lite bredare stf6vlar.Ff6rresten, e4r det bara jag som tycker att Lindex ff6rbe4ttrat sin tjockisruta? Finns en del grejer kvar att jobba med, men nuff6rtiden hittar jag ganska mcyekt plagg som jag faktiskt VILL ha!

 3. M

  Så gott med rabarbersaft! jag och mamma gjorde vår egna häromdan också, och själv har jag gjort rabarber och morotssylt 🙂