Nu är han här! – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Nu är han här!

 

Som ni märkt har det varit riktigt tyst här den senaste veckan. Anledningen är enkel och alldeles underbar!
En mycket sen kväll, eller för den delen en väldigt tidig morgon förra veckan kom vår underbara son till världen.  10 fingrar, 10 tår och helt perfekt kom han till oss, på utsatt dag och allt!  Så den senaste veckan har varit minst sagt omtumlande men jag och den mycket stolte fadern börjar så sakta inse att detta lilla liv är vår son och inte bara är här på besök.

Så om det inte blir så mycket uppdaterad den närmaste tiden beror det helt enkelt på att jag är fullt upptagen med att bara sitta och kolla på vårat lilla underverk. Men jag lovar, jag glömmer inte bort er!

 

Så här på sommaren är det alltid bra att ha en kaka eller två på lut i frysen ifall man får oväntat besök. Det här är en av min barndoms favoritkakor, kanske för att den inte bakades så ofta och för att den är fylld med len och himmelsk smörkräm!
Min bästa runda springform är på vift någon stans, så jag tog en avlång brödform vilket fungerade precis lika bra!

 

Kalle Ankakaka:

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
50 g smör
1 1/2 dl hett vatten

 

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Smält smöret och blanda det med det heta vattnet, ha i de torra ingredienserna växelvis med vätskan. Rör till en jämn smet. Smöra och bröa en form. Ha i smeten och grädda i cirka 30 minuter i 180 grader. Tag ut kakan och låt den svalna helt.

 

Smörkräm:

50 g mjukt smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula

Blanda samman ingredienserna till en len smörkräm. Dela kakan och bred ut smörkrämen. Lägg på locket. Låt gärna kakan stå någon timme innan den serveras, den blir mycket godare då!

Servera med svenska, solmogna jordgubbar.

 

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rita

  Gratulerer med sønnen! Nå har jeg kost meg med å titte rundt i bloggen din. Her var det godt å være! Du har laget så mye fristende som jeg også fikk lyst til å lage så fort jeg kommer hjem fra ferie :))

  Ha en riktig fin sommer og kos deg med det nye familiemedlemmet :))

  Klem fra Rita

 2. Kjersti

  Massor med GRATTIS till ert stora, lilla underverk!!! Njut av varenda sekund den här första tiden, och tänk inte på bloggen. Det kommer du att ha tid till senare!
  Själv går jag också väntans tider – väntar mitt första barnbarn och känner mig nästan gravid själv!
  Sköt om er! Kram!

 3. AK

  Grattis till den nya familjemedlemmen!
  Njut av honom och sommaren, själv ska jag prova ditt recept på kakan någon dag och njuta av den tillsammans med min familj.
  /AK

 4. Eugenia

  Grattis! Du får ta och lägga upp bilder så att vi får se det lilla underverket!! Och så vill vi (eller jag iallafall) veta vad den sötsaken skall heta!?

 5. Maria

  Ett stort grattis till sonen. Det är helt underbart att få barn!
  Njut njut njut!

  Kakan ska nog bakas, den verkar vara supersmarrig

 6. Nina

  stort grattis!!! Det är en underbar känsla när man precis kommit hem med det lilla knytet, man kan inte få nog av att bara titta, precis som du säger. Ljut för det går så fort, helt plötsligt går de i skolan.

  Hälsningar
  Nina

 7. Jimmie

  Grattis grattis till lillkillen !
  Konstaterar att jag inte har haft tid mina favoritbloggar så mycket som jag egentligen velat.
  Otroligt fina inlägg senaste tiden med mycket inspiration.
  Ha det gott och lycka till med nya familemedlemmen, hoppas du får en fin sommar/ Jimmie.

 8. Emma Hagström

  Jag skulle leta lite roliga recept och kom att tänka på din blogg! Och förutom massa härliga matlagningstips och mumsiga kakor fick jag ju även reda på att du blivit mamma 🙂 Grattis så jättemycket och lycka till!

 9. Matilda

  Stort grattis till den lille!
  Och JAG ÄLSKAR DIN BOK!!! Fantastisk! Och den i själv är också en toppenpresent så andra kan ge bort kreativa presenter också.

 10. Åse

  Ett stort grattis till sonen!
  Och tack för en helt underbar blogg… Jag köpte förresten din bok samma dag som den kom ut – vilken härlig bok! Jag älskar den!!! Ska varmt rekommendera boken till alla jag känner…

 11. Anki

  Grattis till underverket, visst är det livets största gåva! Tack oxå för en jätte trevlig bok, sitter och bäddrar i den nu …. skall nog gå ut i köket tror jag 🙂 …

 12. Anni

  Grattis till ert lilla underverk!!
  Lägg bloggen på hylla ett tag nu och njut av den nya lilla familjemedlemmen. Tiden går så fort, och dina bloggvänner finns kvar, även om du glömmer oss ett tag 🙂

 13. Linda o Lea

  Ett jätte GRATTIS till er lilla familj. Det är en underbar tid ni har framför er. NJUT. BTW, idag fick jag din bok i brevlådan, så här ska mysas ikväll 😀

 14. Stina

  ETt STOOOORT grattis till underverket…. och lycka till önskar jag er åxå 🙂

  Alla vi som läser här inne hos dig har nog tålamod att vänta på dina skapelser 🙂

  Ta nu väl hand om er allihopa!

  Kram Stina

 15. Mia

  Stort grattis! Jag kan fortfarande inte riktigt greppa att sonen ska vara kvar hos oss alltid, fastän han snart är sju veckor gammal. Det är fantastskt, trots sömnlösa nätter och bajsblöjor. 🙂

 16. Marèsalicious

  Hej Linnea,

  Stort grattis från Belgien 🙂 Jag hoppas att ni har det bra! (Jag ska också bli mamma för första gången i augusti, jättespännande!)

  Kram, Marèse