linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Bulgursallad

 

Idag tänker jag bjuda er på en sallad som fungerar lika bra som tillbehör i en buffé, till grillat eller som huvudrätt. Basen i denna sallad är bulgur, vilket är ett bra alternativ till pasta och ris. Bulgur består av durumvete som förkokats, torkats och krossats. Jag tycker det passar perfekt att ha till grytor eller som här, i en matig sallad.

 

Till den här salladen har jag skivat kycklingfiléer och sedan stekt dem, har man bråttom eller helt enkelt är lite slö går det lika bra att köpa sig en färdiggrillad kyckling i mataffären. Hela salladen fick en smaskig marinad över sig, har du tillgång till färska örter, använd det! Men om så inte är fallet finns det frysta örtblandningar att köpa i närmaste frysdisk.

Bulgursallad med kyckling:

3 dl bulgur
6 dl grönsaksbuljong

1 liten burk soltorkade tomater
1 stor röd paprika
4 tomater (gärna i olika färger)
1 liten burk black eye-bönor

olja från de soltorkade tomaterna
färska örter (eller frysta, cirka två msk)
1/2 citron
salt & svartpeppar
1 nypa socker

4 kycklingfiléer

Koka upp buljongen och ha i bulgur. Täck med lock och låt koka på svag värme i cirka 10 minuter.
Tag ur de soltorkade tomaterna ur oljan och finhacka dem, lägg tomaterna i botten av en stor skål. Skär ner paprikan i små bitar och ha i dem tillsammans med bönorna i skålen. Dela tomaten i klyftor, men lägg dem åt sidan.
I burken med olja från de soltorkade blandar du hackade örter, saft från citronen, salt, peppar och en nypa socker. Skaka burken väl och häll detta i skålen. Ha i bulgur och blanda väl.
Skär kycklingen i bitar och stek den. Blanda i stekt kyckling i salladen och sist tomaterna.

Dekorera med färska örter.

Servera ett rykande färskt bröd till!

 

Brukar du byta ut ris eller pasta mot bulgur, cocous eller matvete ibland?

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

 

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

  1. Tommy

    Det där såg jättegott ut! Det måste testat här i vårt kök 🙂

    Jag ville bara berätta att jag är med och tävlar om ett mineralsmink-kit hos Helen på hiilen.blogg.se (check her out!) åt min underbara sambo!
    /Tommy

  2. Emma

    Hej Linnea!

    Jag skriver till dig för jag har en liten fråga 🙂 jag har tre av dina Livets Goda-böcker, jag fick dem i julas i julklapp, jag gillar dom jättemkt, nu undrar jag om man kan få tag i de andra böckerna på något sätt? jag kollade in aftonbladets shop, de hade bara en bok med glass.. jag vill så gärna hitta dessa böcker 🙂

    Ha en fortsatt fin vecka!

  3. mirjam

    Mums vad detta såg gott ut!!! bulgursallad ska jag ta och göra när alla rester är slut. Har lagat alldeles för mycket mat på senaste tiden, haha!

  4. Linda

    Hej, tänkte höra om du kan ge mig ett tips. Jag ska göra några typ bjudkakor tex cookie. Men jag måste frysa dem först och sedan ha dem i burk i ca 5 dagar. Vad kan hålla sig så och vara gott…vet du något?

  5. Nathalie

    Åh du anar inte vad mycket jag har hittat på din blogg som jag kommer att laga och baka här hemma.. hihi tack för inspirationen!
    Har själv en blogg med lite olika recept så titta gärna in där om du har lust och tid, kommer rulla in fler recept med tiden men du kanske hittar något redan nu..
    Din blogg är iaf på min bloglovinlista nu! Hehe, hoppas du haft en bra dag. Kram 🙂

  6. Therese

    Bulgur och couscous används konstigt nog ofta på sommaren hemma hos oss. Gott är ju även quinoa som alternativ! Varianterna är så goda att smaksätta med örter och funkar till de flesta maträtter. Praktiskt!

  7. Enkakaiugnen - Lotta

    Det är så somrigt och gott med sallad, den här ser jättegod ut! Brukar göra en liknande variant med soltorkade tomater, men med fetaost och bacon istället för kyckling. Ska testa med färska örter 🙂

  8. Marian

    Jeg elsker bulgursalat – det er så nemt at lave. Plejer at mikse min med frisk persille, feta, friske tomater og masser af citronsaft. Det er ALTID et kæmpehit 🙂

    Ellers kan jeg også anbefale at lave salater med perlespelt!

  9. Mathilda

    Jag har riktigt svårt för bulgur, aldrig riktigt fastnat för det. Men vill tycka om det för det verkar så nyttigt…Kanske ska prova detta receptet, det låter väldigt gott…

  10. Charlottes matblogg

    Bulgursallad är enormt gott. Det gäller bara att ha riktigt mycket olja i efter att man kokt bulguren, då blir den saftig och god. Jag brukar också använda oljan från burken med soltorkade tomater.
    Receptet verkar riktigt gott!

Annons