Köttfärsbiffar i pitabröd – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Köttfärsbiffar i pitabröd

 

Något som är perfekt att köpa hem och ha i frysen är pitabröd, de precis som de mjuka tortillabröden kan vara en riktig räddare i nöden! För på något outgrundligt vis blir maten mycket roligare om man får stoppa den i ett varmt, mjukt bröd. Fråga mig inte varför, för så är det bara!

Till förra fredagen gjorde jag de här biffarna som jag serverade i pitabröd, med en god dressing och glaserade morötter. Dom där morötterna blir fantastiskt goda, men å andra sidan har jag inte stött på en enda sak som inte blir godare med smör och salt.
Tycker man att det är helt bort i tok att förstöra en så nyttig sak som moroten med en rejäl klick smör, ja då kan man ju självklart äta dom naturella, utan vare sig smör eller salt. Men de blir ju inte på något vis så goda som min variant! Det är helt enkelt en samvetsfråga.

Både biffarna och dressingen fick smak av Sverige då jag smaksatte med pepparrot, gräslök och lök. Man behöver inte alltid göra det så krångligt, ibland blir det enkla faktiskt det bästa!

 

Köttfärsbiffar:


600 g nötfärs
2 ägg
3 msk grädde
1 stor gul lök
1 vitlökslyfta
gräslök
riven pepparrot
salt & svarpeppar

Blanda ägg och grädde i en skål. Finhacka lök, vitlök och gräslök. Blanda i det tillsammans med pepparrot, salt och peppar. Rör om väl och ha sist i färsen. Forma till runda biffar. Låt de gärna stå svalt en stund innan de steks (alt. gör i ordning dagen innan).

Gräslöksdressing:

2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
gräslök
salt & svartpeppar

Finhacka gräslöken och blanda den med creme fraiche, majonnäs, salt och peppar.

 

Glaserade morötter:

4 st morötter
1 dl vatten
½ dl olivolja
3 msk smör
salt

Skala och skär morötterna i lika stora stavar. Hetta upp en panna, lägg i morötterna, slå över vatten, olja och klicka i smöret. Låt all vätska koka bort, ca 6 minuter. Tossa runt morötterna då och då. Morötterna skall fortfarande ha lite tuggmotstånd. Salta de färdiga morötterna.

Servera med pitabröd och goda grönsaker.

Vad ska ni äta till fredagsmyset den här veckan?

bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sandra

  gud vilka fina bilder du tar, har du några bra tips när man ska fota mat? Vad tänker du på när du fotar inne för att få så bra bilder som möjligt? 😀

 2. AK

  Ser gott ut, vi brukar äta fyllda pitabröd som fredagsmiddag, alltid bra med lite ny inspiration vad man kan fylla dem med så jag ska prova ditt recept. Just denna fredag blev det crepes med köttfärsfyllning, till efterrätt en äppelkaka med hemgjord vaniljsås, efter ditt goda recept!
  /AK

 3. emelie

  det där såg galet gott ut, får bli de till mat någon dag.
  imorgon ska jag göra GI- pizza med kantareller, lök & västerbottenost topping med en broccolisallad till.. (;
  mööööms.