Latmanspasta – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Latmanspasta

 

 

 

När folk tidigare sagt att dom känner sig totalt oinspirerade och orkar inte hitta på något annat än färdiglagade köttbullar och pasta att ställa fram på middagsbordet till familjen, har jag alltid sagt att det finns ju så mycket god mat att laga som inte tar längre än 20 minuter.  Då sov jag för det mesta minst 8 timmar i sträck varje natt.
Om jag säger såhär; jag fattar vad ni menar nu. Att 24/7 ge någon din totala uppmärksamhet gör att de där sakerna som tidigare var en piece of cake inte är lika lätta längre. Som att skriva det här blogginläget till exempel, jag påbörjade det i måndagskväll, vilken dag det blir publicerat återstår än att se.


I måndags var en sådan där dag när jag helst hade hoppat över matlagningen, efter en hastig blick i kyl och frys insåg jag att det fick bli färdiga köttbullar och pasta till middag. Men när jag stod där och stekte de där ynkliga köttbullarna slog det mig  att de få gånger jag tyckt denna maträtt varit riktigt god, ja de har inträffat i samband med att jag intagit en ganska stor mängd alkohol kvällen innan. Jag står alltså och lagar bakismat en måndag kväll.
Lösningen blev att slå en tetra krossade tomater över köttbullarna, krydda och låta det hela reduceras till en tjock tomatsås. För att slippa hacka lök tog jag bara gräslök och klippte över. Det var ingen middag som gick till världshistorien smakmässigt, mina smaklökar slog inte volter i munnen. Men, det var bra mycket roligare än att ställa fram de där köttbullarna med en flaska ketchup på bordet. Ibland måste man få ta en genväg där hel eller halvfabrikat är inblandade, annars får man helt enkelt inte vardagen att gå ihop.

 

Köttbullar i tomatsås på 10 minuter:

20 färdiga köttbullar (allra bäst är ju om man har ett gäng hemrullade i frysen, men det har aldrig jag)
1 fp krossade tomater+vatten
balsamvinäger
örter, frysta eller torkade
2 msk ketchup
salt & peppar
gräslök

kokt pasta
parmesanost

Stek köttbullarna tills de fått en fin stekyta. Slå över en tetra krossade tomater och lika mycket vatten.
Smaksätt med balsamvinäger, örter, ketchup, salt och peppar. Låt koka samman till en tjock sås. Blanda i den kokta pastan och ev lite pastavatten. Klipp över rejält med gräslök.
Låt var och en riva över parmesanost på sin portion.

 

Har du svårt att få tiden att räcka till vardagsmaten?

bild:Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. minecraft games

    Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to
    my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
    I’ve been looking for a plug-in like this for quite some
    time and was hoping maybe you would have some experience with something
    like this. Please let me know if you run into anything.
    I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new
    updates.

  2. Benefits Of Coconut Oil

    Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and
    sources back to your site? My blog site is in the exact same niche
    as yours and my users would truly benefit from some of the information you provide
    here. Please let me know if this okay with
    you. Appreciate it!

  3. minecraft games

    certainly like your web site but you have to check the spelling on several of your posts.

    Many of them are rife with spelling problems and I in finding it very
    bothersome to tell the truth nevertheless I will definitely come back again.

  4. Jamie says dream

    Pesto på laxen är en favorit här också – härlig veckomeny! Har precis hittat hit och får nog ta och lägga in dig på min Bloglovin-lista. Nu när Pinterest finns är det lätt och smidigt att samla favoritrecept från nätet, och sen hitta dem när man behöver dem.

  5. Gullrunn

    Måndag: Kaos. Stressmakaroner och korv mellan scouter och dans
    Tisdag: Kyckling i ugn med färska rödbetor och fetaost
    Onsdag: Torsk med strössel av knäckesmulor, kryddor och smör, kokt potatis och broccoli till
    Torsdag: Paprikasoppa med oliv- och citronrasp, pannkakor med drottningsylt
    Fredag: Quesadillas med kyckling, mozzarella och salsa

  6. Therese

    Själv har jag börjat vägra äta halvfabrikat det enda som ibland åker ner i min mage är falukorv och tortilini. Med två kids här hemma så brukar jag försöka tänka ut innan, jag har börjat skriva ner olika maträtter som går fort men som är nyttiga så brukar vi även använda ugnen mer då slipper man stå och passa. Hoppas det kan hjälpa dig!

  7. Lina

    Gjorde exakt samma maträtt för två dagar sedan. Det blev gott men hade för små kastruller. och så gjorde jag på hemmagjorda köttbullar! Blev så gott 🙂

  8. Morfen

    Man kanske har tiden till en 20-minuters rätt, men det föregås av inspiration, planering och att man hunnit handla också och det är det jag upplevt vara (och ibland också nu trots att mina barn är 5½ och 7) problemet – de tre stegen innan.

  9. Malin

    usch förstår precis hur du menar!;) har 2 småttingar som kräver sitt här hemma! :))
    Här är det snarare orken som tryter – och vi kommer sällan överens om VAD vi ska äta, så vi införde nyligen att vi lagar mat varannan dag, alltså jag idag, han imorrn osv..:)
    och så lagar vi alltid så pass mycket att det ska räcka till minst 2 måltider.. 🙂 (middag+lunch).. igår gjorde vi makaronipudding som har räckt till 10 portioner!! (a 2dl/st).
    det är ett hett tips när man har fullt upp med sina små, laga alltid ordentligt med mat 1ggr/dag och ät samma mat 2ggr.. vad gör det om 100år? hinner man inte eller orkar inte laga just då, så finns det iaf i kylen att bara värma på!:)))

    ska absolut prova din rätt här ovan!:))
    /Mvh Malin