Veckans mat – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Veckans mat

 

Utanför fönstret viner vinden och regnet piskar, här inne sitter vi och snorar för allt vad pappersservetterna håller! Hösten är visst här med dunder och brak.
Det börjar således bli tid för att byta ut sommarens mat, som passar för stekheta dagar mot sådant som går hand i hand med raggsockor och gummistövlar. Hej heta soppor, mustiga grytor och varma smörgåsar!
Jag blir kanske lynchad nu, men jag gillar hösten. Ett lugn lägger sig över alla människor, det är helt ok att spendera förmiddagen framför en bra film. Eller stå inne en hel dag och laga mat, det gjorde jag förra söndagen och min själ mådde bra i flera dagar efter det!
Även om kladdkakan på bilden är inplanerad som fredagsmys går den precis lika bra att göra en regnig måndag som denna. För det är också en fördel med hösten, det är nästan ett helt år kvar till beach 2012!

 

Här kommer en veckoplanering som jag tycker passar ypperligt att starta hösten med. Låt dig inspireras, kanske kan du hitta en ny vardagsfavorit!?

Måndag: Gör i ordning kycklingen redan på söndagen, då är måndagens middag klar i ett nafs!
Tisdag: Det här lasagnen är helt klart min favorit. Byt till färska lasagneplattor så går det undan i ugnen!
Onsdag:
Fyllda isterband fungerar alla årstider, servera stuvad potatis och rödbetor till!
Torsdag: Köttfärssoppa passar precis lika bra till vardag som till fest!
Fredag:
Försök att äta fisk minst en gång varje vecka. Har du möjlighet, använd färsk lax till denna rätt!
Fredagsmys:
Kladdkaka är en kär vän som går fort att göra, perfekt när man är sugen på något gott efter maten!

Dela gärna med dig av din veckoplanering!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Jag älskar veckoplaneringar. På det viset är jag lika gammaldags som dina madeira-plommon;) För oss har veckan sett ut såhär:

  * Pannkakor med hemmagjord svartvinbärssylt och vispgrädde
  * Indisk linsgryta med bla. garam masala, spiskummin, paprika, grädde och korv
  * Spansk kycklinggryta med timjan, chorizo, lårfilé av kyckling och skivad potatis
  * BULLAR (till kanelbullens dag bakade jag fyra sorter!)
  * Ärtsoppa med senapsklick och extra mejram.

 2. Ann-Louise

  Vilken härlig laxrätt du hade med bland recepten. Yum-o! Själv är jag dålig på att veckoplanera maten men det är alltid väldigt kul att läsa andras matsedlar. 🙂

 3. Emma

  Underbara Linnea!

  Du ska veta hur otroligt glad jag blev när jag kom in på din sida nu och såg att du hade lagt upp hela(!) två inlägg. Och dessutom med mycket inspiration. Jag skriver hela inlägg för det är en prestation, du skriver det själv att du började med ena inlägget i måndags. Jag vet precis hur det är när tiden inte räcker till.

  Jag har saknat dig. Har jag tur att du är tillbaks nu om inte lika mycket men någon gång i veckan i alla fall?

 4. Fröken Dill

  Hösten är helt OK. Jag längtar efter rätter med hemplockad svamp, värmande soppor och grytor.

  Dessutom hoppas jag att min J börjar tillverka sin goda korv, nu när vi köpt en hushållsassistent. Och att vi börjar baka lite eget bröd.
  Varmaste hösthälsningar från fröken Dill

 5. Alexandra - kärlek på tallrik

  Nej, nej, inte blir du lynchad inte, jag ÄLSKAR hösten <3 Mer och mer för varje år blir det också, och tidigare och tidigare låter jag den komma in i mitt hem. Tända ljus, tjocka tröjor, filtar och många koppar te. Regniga kvällar, mustiga grytor och långa sovmorgnar. Ja, och så grådaskiga promenader, morgontrötthet och slut på färska bär. Men det är okej <3 Härlig kladdkakebild!

 6. Emmyblogg.sre

  Hej!

  Tack för en kanonfin blogg, jag är lika nyfiken varje dag på om något nytt inlägg har kommit, och blir alltid lika glad när så är fallet!
  Jag är otroligt mat och blogg intresserad och har precis startat en egen blogg, detg går lite trögt i början men jag försöker få så mycket inspiration som möjligt från andra bloggar och sånt. Nu till min fråga=)
  Jag har snöat in lite på att läsa matbloggar från USA, men tycker att allt är ett enda virvarr.
  Jag såg att du också är intresserad av det och undrar vilka bloggar du brukar läsa?
  Tack på förhand!
  Ps. Kika gärna in på min blogg!

 7. Sanna

  Sådan är inspiration är toppen, vår matvecka ser ut så här: pasta och kycklinggratäng,trattkantarellsoppa, varma mackor/räkpasta, spagetti carbonara med skinka.

 8. Nea

  Hos oss äter vi spenatsoppa, kotletter med svamp och lök med mos, kycklingfilé med getost, lindströmsbiffar (antagligen också med mos, gillar det 🙂 och lax, som jag tror jag lagar enligt ditt pestorecept, istället för gamla vanliga grädde, dill och vitpeppar i ugnen-varianten. Kladdkakan åt vi redan igår 🙂