Baka för bröstcancer 2011 – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Baka för bröstcancer 2011

 

Vi har nu tagit klivet in i oktober månad, den månad då vi uppmärksammar kampen mot bröstcancer lite extra mycket. Rosa Bandet-kampanjen drar nu igång inte bara i Sverige utan i hela världen. En av anledningarna till att jag väljer att starta en insamling till förmån för cancerfonden är som jag skrev förra året:

“En vårdag för snart åtta år sedan satt jag och min lillasyster på kökssoffan i mamma och pappas kök. Vi fikade och det serverades wienerbröd med pekannötter, sådana som de bakar på mataffären ni vet. Den här dagen för snart sju år sedan berättade min mamma att hon hittat en knöl i sitt bröst och det visat sig vara cancer.  Det var en mycket liten knöl, men storleken har ingen betydelse, är det cancer så är det cancer. Jag tror min lillasyster brast i gråt och jag försvann in på toaletten, mest för att jag inte visste hur jag skulle reagera. Vem har förberett sig på att någonsin höra sin egen mamma säga: Jag har cancer?
Den första människa jag berättade detta för var Anna-Lena, vi sjöng ihop i samma kör och hon hade något år tidigare drabbats av samma sjukdom. Jag kände att var det någon som skulle förstå och som kunde berätta för mig hur jag skulle reagera och tackla denna sjukdom så var det hon.
Jag minns att Anna-Lena la armarna om mig och sa att allt skulle ordna sig, det skulle bli en tuff tid men mamma skulle bli frisk, se mig och min syster och så småningom sina barnbarn växa upp.

Några år senare, jag tror det var den sommarens absolut varmaste dag, sitter vi en kyrka full till brädden med människor klädda i “valfri klädsel”. Men såg man till allas ansikten var klädseln densamma, sorg.
Anna-Lena fick aldrig se sina söner växa upp och bli vuxna, hon fick aldrig flytta in i de hus de precis köpt eller åter igen se sommaren förvandlas till höst.

Tack vare all forskning som sker kring denna sjukdom kunde de väldigt tidigt upptäcka att min mammas cancer spridit sig och hon kunde få rätt behandling.”

I år hoppas jag att jag kan bidra med ännu mer än förra året och startar därför  utmaningen baka för bröstcancer. Upplägget är enkelt och enligt följande:

 • Baka något och ta en bild på detta.
 • Blogga om receptet och bilden på din blogg (självklart får du gärna skriva om utmaningen och för smidighetens skull har jag förberett en kodsnutt du kan använda för att få emblemet ovan och samtidigt länka till det här inlägget. Se nedan)
 • Skicka bilden till mig. Skriv med länken till inlägget på din blogg.
 • Skänk gärna 50 kronor i min Rosa Bandet-insamling.
 • Mot slutet av månaden kommer jag lägga upp alla fantastiska bilder med länk tillbaka till din blogg och receptet. Har du ingen blogg men vill vara med och bidra ändå, går det självklart bra att skicka in bild och recept i alla fall.
 • Vill du inte delta i utmaningen går det utmärkt att bara skänka en slant ändå. Insamlingen ser du i högerspalten en bit ner.

Jag ser fram emot alla era fantastiska bilder och en givande insamling!

Kodsnutten du kan använda för att få emblemet ovan och med det länka till det här inlägget:

<a href=”http://www.linneasskafferi.se/2011/10/baka-for-brostcancer-2011/” title=”Baka för bröstcancer”><img src=”http://www.linneasskafferi.se/baka_for_brostcancer.png” alt=”Baka för bröstcancer, hos Linnéas Skafferi” /></a>

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. seo writer

  IaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАа’б‚Т€ТžаБТžve read some good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to make such a fantastic informative web site.

 2. eva

  Någon konditor är jag inte, blev dock inspirerad av dina två fina bröstmuffins, och har gjort egna. Tyvärr så var smaken inte vad jag hade förväntat mig denna gång, gjorde rödbetsmuffins, men vad göra man inte för den goda saken. Lyckades inte få in loggan men här kommer iaf en länk till bilden…

  http://evasmatkasse.blogspot.com/

  Må riktigt gott!
  eva

 3. Linda

  Så fint skrivet. Jag vet vem Anna-Lena var, en fantastisk härlig människa som hade en helt otrolig röst. Jag är alldeles säker på att du får en stjärna i himlen Linnea för ditt engagemang. Föresten så ska jag precis inhandla din bok./Linda

 4. eva

  Vilket fint initiativ! Min mamma fick bröstcancer för fyra år sedan, jag ser henne idag som frisk men vet att alltid risken finns där. (Medicinskt friskförklarad om ett år)

  Jag har lovat fika på jobbet på tisdag, det kommer bli en rosa bröstbakelse av något slag, Sänder självklart en länk.

  Önskar dig en bra dag!

  PS. jättefin blogg och mycket trevlig bok!

 5. Anna

  Gud jag blir alldeles tårögd. Fy fan vad hemskt. Jag har aldrig fått uppleva det som tur är men jag går runt och är livrädd att min mamma ska få det hela tiden. Gud jag älskar henne över allt och vill inte förlora henne. Nu började jag lipa som fan. jaja hejdå

 6. Ditt namn

  Hej, jag har försökt att göra cupcakes några gånger nu men min frosting blir alltid så rinnande så att det inte går att bre ut den, vad gör jag för fel? Hoppas att du kan svara Kram

  1. Terese

   det är väl ganska obvious att du antingen har för varmt smör eller för mycket vätska, beroende på vad det är för sorts frosting. Eller för mycket äggvita om du gör kristyr

 7. Diana

  Hejsan! Jag har skickat ett bidrag. Hoppas att jag skickade det till rätt e-mail, det var den info at ….
  Hör gärna av dig om det inte dykt upp!

 8. Denise

  Hej Linnea! Mycket bra initiativ av dig! Nu är det så här att jag har bakat för Bröstcancer 2011 och skrivit ett inlägg, tagit en bild på bakverket och försökte länka till detta inlägg men något gick fel.. som att det inte går att länka. Så jag vet inte vad jag gjort för fel men så är det. Jag ska skicka bilden till dig, och så har jag skänkt en slant i din insamling. Ha en fortsatt fin söndagskväll! /Denise

 9. Pigscuit

  I’ve found your blog via BlogLovin’ and fallen in love with your pics. Unfortunately I don’t understand a word of what you write, but still I think your blog is lovely 🙂

 10. HT Massage & Friskvård

  Hej. Vilken otroligt fin blogg du har! Stöd oss gärna i vår kamp mot bröstcancer. Kika på vår sida, vi kämpar för alla de drabbade kvinnor och för alla vackra bröst därute! Stora som små. Vårt mål är att samla in minst 5000 kr t.o.m. den 31 oktober. Hjälp oss gärna på vägen dit! Alla pengar går oavkortat till Cancerfondens insamling ”Rosa Bandet 2011″. Alla gåvor är uppskattade, oavsett summa.

 11. Anna (Barfotaflickan)

  Hej!!!
  Vilket fantastiskt bra initiativ! Jag vill hemskt gärna vara med. Ska ha “fredagsfikat” på jobbet imorgon, så det får bli mitt bidrag 🙂 och det blir med ett av dina härliga recept!
  I början av veckan fick jag din bok i brevlådan, sådan inspiration =)
  Jag har själv varit sjuk i Leukemi så jag vet vad det innebär att vara sjuk… Men jag är här och njuter av livet här på jorden i vårt paradis Ekenäs!

 12. Chula

  Jättebra idé! Jag är på och har bloggat om utmaningen. Men får inte till emblemet. Funkar det bara på wordpress? Eller ska det funka på blogger med?

 13. Hanna

  Jag tror (tyvärr) att de flesta känner någon som fått cancer, vilket gör dessa insamlingar så viktiga. Jag vill självklart vara med, hade tänkt baka något rosa i alla fall för att uppmärksamma Rosa Bandet.

 14. emelie

  söta cupcakes. bra att stödja bröstcancer tycker jag,
  men jag tycker prostatacancer också ska bli mer “på kartan” och att man ska stödja detta också!