Jag fick ett mail från Sofie idag och hon ville ha tips om desserter som passar bra till jul. Desserten skulle kunna göras ett par dagar i förväg och kunna stå i kylen eller frysen. Jag tänkte att ni är säkert fler där ute som är på jakt efter något smarrigt att bjuda på i jul och tänkte därför bjuda på ett axplock ur mitt arkiv.
Vi börjar med det receptet som jag har fått absolut flest kommentarer om. Oj vad ni gillade den här glassen! Men jag förstår er helt, godare glass får man leta efter. Min kära vän Emma bjöd på en variant där hon istället för choklad och jordnötter bara finhackat mandel och blandat i. En riktig fullträff och så här till jul då man äter all slags nötter passar det ju ypperligt. Finhacka mandlar eller blanda de nötter du gillar bäst och rör i.
Parfait är en kär favorit, den här varianten innehåller precis som glassen kondenserad mjölk fast här har jag kokat den innan. Jag har gjort den i små portioner men självklart går den bra att frysa in i en större form.
Glöggpannacottan kommer att smyga sig in på både en och två jultillställningar hos oss i år. Hur god som helst och med den rätta julsmaken. Gillar man inte chili/chokladglögg tar man den glögg som man gillar allra bäst.
Om man nu har tröttnat på allt vad julgodis och julsmaker heter, ja då tycker jag du skall göra den här snabba cheesecaken. Den behöver inte göras i förväg för den går så ruskigt fort att tillreda. Vill man ändå göra den lite julig kan man färga den extra röd med hushållsfärg.
Det var lite tips från mig vad ni kan smaska på i julhelgen, eller när helst man behöver äta något sött.
Åh, vilka bra efterrättstips! Jag är helt usel på att göra efterrätter, men ibland vill man ju liksom att det ska vara en efterrätt… flera bra tips på en gång! Tack!
Den där glassen har jag spanat in måååånga gånger! 🙂 Ser ju så jädra gott ut!
Smarrigt värre! Hmmm, vad ska jag välja??
Åh, den där cheesecaken ser ju inte helt fel ut! Nu längtar jag till sommaren… (Även om det inte tillåtet såhär kring jul!)
Såå gott allt såg ut! Och vilka otroligt fina bilder. Jag måste säga att jag blev otroligt sugen på sommar och jordgubbar av cheesecaken, såg riktigt god ut 🙂
Vad mycket gott du har lagt upp! Den där första glassen har jag sparat ner receptet på… må det komma en stund snart då jag kan tillaga den!
Klockan närmar sig 15…sitter på jobbet och känner hur sötsuget kickar in…kanske var det dumt att kika in en snabbis på din sida…nu blev jag ju ännu mer sötsugen…GOTT ser det ut iaf!:-)
Vilken bra idé! Är ju även roligt att ta fram när man har gäster hemma om man vill mysa till det!!
Tack för fina recept. Den där glassen har jag tänkt göra flera ggr. Ska hem och hälsa på familjen i sverige nästa vecka, ska nog göra det då. Är bättre att göra massa smarriga saker när man har fler personer att bjuda.. annars blir det bara jag och min man som äter upp allt haha.
Men gaaaaaaaaaaaaah så gott
I’m really inspired along with your writing talents as smartly as with the format in your weblog.
Is this a paid subject matter or did you customize
it your self? Anyway stay up the nice high quality
writing, it is rare to peer a great blog like this one nowadays..
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/dessert-till-jul/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 12481 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/dessert-till-jul/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/dessert-till-jul/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 83902 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/dessert-till-jul/ […]
3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]usually posts some pretty intriguing stuff like this. If you are new to this site[…]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/dessert-till-jul/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/dessert-till-jul/ […]