Energikick! – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Energikick!

Här har det varit en ytterst ofrivillig bloggtorka. Förra veckan insjuknade jag i en slags magsjuka som efter ett dygn övergick i 39 graders feber. Resultatet blev en något uttorkad och orkeslös matbloggerska. Men nu är jag på benen igen och hoppas på att alla baciller håller sig borta någon vecka!

När man varit lite krasslig behöver man en rejäl energikick, det fick jag i helgen då vi var och såg Robert Gustafsson på Cirkus. Efter att ha skrattat mig igenom hela föreställningen hade jag laddat hela kroppen med positiv energi. Men det finns ju även andra sätt att kicka igång energin, som att göra en isande grön smoothie på kiwi till exempel. Kiwin är riktigt god just nu och brukar finnas på extrapris i affärerna.
Jag har mängder av köksprylar som kan mixa till en smoothie, men på senaste tiden har jag använt mixerstaven. Perfekt om man bara ska göra till eller två personer.

Till din smoothie behöver du såklart frukt, förutom kiwi brukar jag ha i banan. Den är bra att söta med. Sedan använder jag alltid turkisk yoghurt, den är fet och krämig och passar ypperligt till ändamålet!

Ett glas kiwismoothie:

2 kiwifrukter
1/3 banan
ca 1 dl turkisk yoghurt

Skala kiwin med en liten vass skalkniv, mixa banan och kiwi till en slät fruktpuré. Blanda i yoghurten och drick på direkten. Vill man lyxa till det lite kan man blanda i lite vaniljpulver.

Perfekt frukost/mellanmål till stora som små!

Vad äter du för att kicka igång energin?

Bild: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Här kommer ett recept på en riktigt energi-kick som hjälper till att förhindra mot förkylningar också:

  2 msk mandlar (lägg dem i vatten över natten)
  2 msk bipollen (finns att köpa i hälsokostbutiken)
  2 msk gojibär
  -mixa i matberedare och tillsätt:
  2 tsp agave nektar
  2 koppar vatten

  Om du är väldigt allergisk mot pollen ska du vara lite försiktig med bipollen…

  Enjoy!

 2. Katja - Foodelicious

  Jag brukar dricka smoothie nästan varje dag. Ett perfekt, enkelt och gott sätt att få i sig vitaminer.
  Kiwi är så uppfriskande gott att ha i smoothie.
  Har du trestat att ha i myntablad? Riktigt fräscht! Eller en passionsfrukt.
  Te på ingefära, citron och honung är kanon för immunförsvaret.

 3. Lotta

  Låter väldigt gott! Den ska jag testa! Jag har faktiskt börjat med ostrullar eller skinkrullar när jag behöver extra energi, t.ex. direkt efter jobbet innan man ska laga mat och magen kurrar. Förut tog jag alltid en macka, eller godis när sockersuget satte in, men rullarna funkar mycket bättre. Inte särskilt svårlagat heller!

 4. Johanna

  Sitter och tittar igenom bloggen och blir bara hungrigare och hungrigare! Och då är jag fruktansvärt kräsen när det gäller mat. Men allt ser så gott ut!

  Har “nyss” flyttat hemifrån och till ett annat land och börjar bli trött på det jag lagar, samma sak hela tiden. Men nu känns det som om jag fick lite inspiration till annat!
  Tyvärr är jag också laktosintolerant, och i det här landet finns det inte mycket mer än laktosfrimjölk. Så mycket av det jag vill laga, går inte att laga…

 5. Emma

  Skulle nog själv behöva en sån energikick då det är sjukstuga här och. Kiwi har jag aldrig använt till smoothie så det ska jag prova nästa gång!

 6. Mia

  Har du provat att bjuda sonen på det? Jag har testat att ge mixad banan med jordgubbar och lite naturell yoghurt i som mellanmål till min son på 8,5 månad. Det älskar han! Man ska ju vara försiktig med mängden mjölkprodukter än så länge, men lite går ju. 🙂