Kladdiga hjärtan till alla hjärtans dag – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Kladdiga hjärtan till alla hjärtans dag

 

Om inte ens en vecka är det dags för årets hjärtligaste högtid nämligen alla hjärtans dag. Och vad passar bättre denna dag än att bjuda på choklad? Det behöver ju absolut inte vara något avancerat och invecklat, här har jag gjort en kladdkaka som jag stansat ur hjärtan med hjälp av ett helt vanligt pepparkaksmått.

Ska man bara bjuda på fika är det fint att pudra över lite florsocker, men ska man äta kladdkakan som dessert, ja då skulle jag vispa ihop lite av den här Bailey´s smörkrämen och spritsa en klick på varje hjärta. Hur gott som helst!

När jag gör kladdkaka vill jag att bara den yttre delen av kakan är genomgräddad, resten får gärna vara härligt kladdig. För att lyckas stansa ut hjärtan måste kakan svalna helt först. Då brukar det gå finfint!

Kladdkaka till alla hjärtans dag:

2 ägg
3 dl strösocker
125 g smör
200 g choklad
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 knivsudd äkta vanilj
1 nypa havssalt

Rör samman ägg och socker. Smält smöret och blanda i chokladen i det varma smöret. Låt chokladen smälta helt. Sikta mjöl, kakao och vanilj, rör i det växelvis med smör och chokladblandningen. Ha i en nypa salt och rör allt till en jämn smet.
Smörj och bröa en form och grädda i 180 °C i 20 minuter. Tänk på att ju större form du har, desto kortare tid i ugnen behöver kladdkakan.
Låt svalna helt och stansa sedan ut hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått.

 

Brukar du fira alla hjärtans dag?

Bild: Linnéas Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kristin

  Hej!
  Jag hade tankt att gora dessa till min man nu pa tisdag, men jag hade tankt att lyxa till dem med att gora en hallonmousse ovanpa.
  Nu undrar jag om du har ett bra mousse recept som man kan gora utan gelatin, jag har tankt pa gelesocker men vill inte att de blir supersott?
  Sen undrar jag om du har nagot tips om hur jag kan kvarhalla hjartformen aven pa moussen…jag vet att de skall finnas plastremsor men dem ar lite svara att fa tag pa..och att anvanda aleminium vill jag og inte gora da de kan ta smak.

 2. Nina

  Hej Linne´a, vilken enkel och fin ide! Du undrar om vi firar All hjärtans dag – och svaret är JA! Så här är det …

  Jag och min vän Lo planerar att göra en “cookieaction” nu i Alla hjärtans dag tider =)
  Skulle vara kul om du ville hänga på! Kika in på vår blogg så får du veta mer.

  Allt gott!

 3. ANNI

  Mumsigt värre 🙂
  Hur stor form använder du, med tanke just på att tiden inne i ugnen är viktig för att få till rätt kladdighet?

 4. Veronica

  Det måste jag prova. Såg jätte gott ut 🙂 tack för alla fina recept. Har gjort både ananas pajen och choklad cheesecaken. Kram/Veronica