Ugnspannkaka – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Ugnspannkaka

 

Jag vet inte hur det är med er, men jag är en mästare att spara på saker i kylskåpet. Små rester av alla de slag som jag tror kall komma till användning men tyvärr oftast får slängas.
Men ibland blir man så nöjd när man varit duktig och sparat mat, som nu i veckan när jag hittade rester från tidigare då vi ätit ugnspannkaka. Lite tveksam var jag allt när jag lyfte på locket, man vet ju aldrig riktigt vad som väntar en. Men denna gång blev det bingo!

Ugnspannkaka är perfekt att göra om man känner sig sådär småslö, det är bara att vispa ihop en pannkakssmet och sedan låta ugnen göra jobbet. Enklare än så kan det ju knappast bli. Vi serverade lättvispad grädde och moster Elisabets hemkokta svartvinbärssylt till. Lyxigare än så blir det knappast till lunch en grå dag i februari!

Ugnspannkaka, cirka 4 port:

3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
1/2 tsk salt
50 g smör

Blanda mjölet med hälften av mjölken och alla ägg. Vispa till en slät smet. Tillsätt resterande mängd mjölk och salt. Bryn smöret i en ugnsform i ugnen. Häll i smeten och grädda pannkakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 225°C.

Servera genast med grädde och sylt.

 

Extra gott blir det ju när man får äta med tjusiga bestick! Gaffeln är från Broarne.

Vad brukar du ta till när kylskåpet ekar tomt och man måste få mat på bordet?

 

Bild: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. am

  min var alldels vattnig… känns som de behövdes mer mjöl. . vet inte vad som blev fel i detta recept

 2. Annika

  Men Fia härovan, vad roligt!
  Jag tar till woken när ingredienser saknas, fantasin tryter och jag dessutom har bråttom. Hackar de grönsaker som finns, wokar med sesamolja, soja och ostronsås och blandar med nudlar. Finemang!

 3. Julia - Matblogg

  Pannkakor och plättar i alla former är någo jag sätt på många bloggar denna söndag. Det är ju riktigt smaskigt så passar ju bra som veckans avslutnings frukost/brunch! För mig blev det banan och kokosplättar. 🙂

 4. Fia

  Då tar jag till barnmatsburkar som jag brukar gömma längst ner, längst in i kylskåpet, typ bland saltgurka och lingonsylt och sånt där… jag vet inte varför jag gömmer dem, för övriga i familjen hatar barnmat, men jag är ändå rädd att någon, någon gång, ska få för sig att provsmaka och när jag sedan står där en dag och är sugen på min barnmatsburk så finns den inte!