Skorpor på gamla bullar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Skorpor på gamla bullar

 

Förra veckan var det ju som bekant den stora fettisdagen och det års semlor i varenda liten stuga runt om i Sverige. Jag bakade en omgång bullar som vi gjorde i ordning i P4 Västmanland. Sedan provsmakade vi lite andra sorters semlor men konstaterade att den klassiska var godast av dom alla. Några bullar fyllde jag och bjöd mamma och pappa på, men sedan hade jag ett helt gäng bullar över som började bli sådär småtorra och tråkiga. Av dom gjorde jag skorpor.

Det här blir perfekt vardagsskorpor. Som man doppar i kaffet en måndagsmorgon när man sitter och funderar över livet och den lille sonen för 10:de gången på lika många minuter slår ansiktet i barnstolen eftersom han envisas med att resa sig mot den.

Att göra skorpor av torra bullar är ett perfekt sätt att ta vara på gammalt bröd. Gör enligt följande:

 

Dela brödet i lagom stora bitar. Smält lite smör som du penslar brödet med. Strö över socker, kanel och eventuellt lite kardemumma. Lägg i en ugnsfast form eller på en plåt. Låt torka i ugnen på 200 °C i cirka 20 minuter. Vänd på dom efter halva tiden. Låt sedan skorporna torka i ugnens eftervärme, glänta gärna lite på ugnsluckan så att fukten kan pysa ut.
Förvara i en burk med lock.

Bild: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Benefits Of Coconut Oil

    Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is fundamental and all. But just imagine
    if you added some great photos or videos to give your posts
    more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this site could definitely be one of the very
    best in its field. Terrific blog!

  2. gwen alexis

    Great Idea,

    I’m frying it with leftover hotdog buns, which don’t even taste good fresh! I’ll let you know how they come out. Gwen Alexis, Chester, NJ (USA)

  3. Rebecca - Life in New York City

    När bullarna börjar bli torrra, testa att micra dom med ett glas vatten, så återfår dom lite saftighet… annars är det toppen att dela dom och steka i smör med socker och kanel och sedan servera med grädde eller glass. Typ som fattiga riddare 🙂

Annons