Het kycklinggryta – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Het kycklinggryta

 

Här hemma har vi fortfarande sjukstuga, det snörvlas och hostas åt höger och vänster. Att laga mat har legat fasligt långt ner på min prioriteringslista under den senaste veckan vilket resulterat i att varken kyl, frys eller skafferi har blivit ordentligt påfyllt.
Så idag passade jag på att göra det bästa jag vet, nämligen att laga middag på vad som råkar finnas hemma. Nu är det ju inte riktigt sant, de krossade tomaterna i detta recept kilade jag över till grannen och lånade. Jag och mina grannar är så duktiga på att låna grejer av varandra. Bor man som vi gör, en bit ut på landet med 1 1/2 mil till närmaste ICA ja då är det nästan ett måste att ha snälla grannar.

Av dagens skåprens fick jag ihop en härlig kycklingryta, om du inte låter så mycket vätska koka bort kan den nog även slinka in i kategorin för soppa. Servera då ett gott, rykande färskt bröd till.
Grytan smaksatte jag med spiskummin, vitlök och chili. Men om du ska servera den till barn som är lite kinkiga med maten- hoppa över chilin och säg att det är en tacosgryta! För vilken unge vill inte äta tacos mitt i veckan?

Het kycklinggryta:

750 g kyckling utan ben (lår eller bröstfilé)
1/2 L kycklingbuljong
1 fp krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 burk majs
spiskummin
paprikapulver
chili
1/2 tsk chipotlepasta
1 nypa strösocker
salt & svartpeppar
1 röd paprika
1 grön paprika

1 näve nachochips

Koka kycklingen i en kastrull med rikligt med vatten tills köttet är helt vitt. Tag upp kycklingen och skär den i små bitar. Lägg köttet i en gryta och slå över buljong och krossade tomater. Pressa vitlöken och blanda i tillsammans med majsen. Krydda grytan med spiskummin, paprika, chili och chipotlepasta. Smaka av med lite socker, salt och rejält med svartpeppar. Låt grytan koka utan lock tills såsen reducerats och tjocknar, cirka 20 minuter. Finhacka paprikorna och låt de koka med de 2 sista minuterna. Krossa en näve nachochips och strö över. Servera med ris eller ett gott bröd.

 

Det här är ett perfekt recept att byta ut fredagstacosen med!

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson mugg: Gerbera design

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.