Vårcupcakes – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Vårcupcakes

 

 

Nu skulle jag vilja säga att det faktiskt är vår. I alla fall i den delen av Sverige där jag bor. Jag vet att det kommer att bli bakslag, en av mina allra bästa och äldsta vänner fyller 28 mars och allt som oftast hinner det komma ett fint lager snö till hennes födelsedag. Men som tur är brukar det smälta bort fortare än man hinner säga vinterjacka, så det överlever vi nog!

 

Härom kvällen fick jag ett ryck och bakade lite, det har varit riktigt snålt på hembakat fikabröd här den senaste tiden. Jag skyller allt på att all energi går åt till det där barnet vi gått och skaffat oss. Hur kan en sådan liten, liten varelse sluka upp all gnutta av energi? Men ju äldre och mer självständig han blir, ju mer orkar vi med livet utanför bebisbubblan. Medan den älskade lilla sonen sov sött uppe i sin säng vispade jag så det stod härliga till nere i köket. Resultatet blev ett gäng våriga cupcakes. Jag gjorde en omgång med chokladsmak också, tyvärr blev det aningens för lite kakao i dom. Bättre lycka nästa gång.

 

Halloncupcakes med kolasmak, ca 9 stycken:

2 ägg
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 knivsudd vaniljpulver
75 g smör
1/2 dl mjölk
2 dl frysta hallon

Vispa ägg och socker fluffigt, vänd i de torra ingredienserna. Smält smöret och ha i mjölken, rör i det tillsammans med de frysta hallonen. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna helt.

Kolafrosting:

200 g mjukt smör
3 dl florsocker
1/2 dl kolasås
1 nypa salt

Blanda det mjuka smöret med florsockret. Tillsätt kolasåsen, lite i taget. Smaka av vart efter, all kolasås kanske inte går åt. Avsluta med en nypa salt och valfri färg. Spritsa dina cupcakes och strö fint strössel över.

 

Har våren kommit till dig där du bor än?

 

Tårtfat från Lagerhaus, strössel från Dr Oetker

Bild: Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Hej! Jag tycker att din blogg är jätterolig att läsa, därför har jag skrivit det på min blogg! Kika gärna in på min blogg nån gång!

 2. elisabeth

  hej

  vår och vår, hos mig är det fortfarande 1/2 meter snö, men när solen lyser och det droppar från taket, då är det vackert, men ngr blommar har vi inte ännu.. Till påsk, då brukar jag så smått pynta med lite blomsterkorgar och fjäderbuskar.. Dit längtar jag..

  // härlig blogg du har – Elisabeth utanför Umeå

 3. Tanten

  Ohh, det ser verkligen vårigt och fint ut med färgerna och här var det vår ända tills imorse då jag vaknade till kalla vindar och grå himmel. Men jag blundar för det och tittar på din fina bild ist!

 4. Stina

  Mums!

  Ja idag har det verkligen varit vårväder. Solsken och värme… så härligt på min långa promenad 🙂

  Hoppas allt e bra med dig!

  Stina