Marsipantårta

Idag är det inte mindre än min pappas födelsedag. Det firade vi igår eftermiddag med att hela familjen kom dit och överraskade honom med hemgjorda hamburgare. Fast födelsedagsbarnet fick själv stå vid grillen, för ingen är så duktig på att grilla som min lilla pappa.
Självklart firades han även med tårta. En grön prinsesstårteaktig skapelse som vid närmare eftertanke inte blev så värst manlig. Men för första gången på 9 månader var jag helt ensam hemma och då fick kreativiteten liksom flöda fritt en stund.

 

Jag lämnade fotografen och födelsedagsbarnet ensamma med tårtan ett par minuter och nästa gång jag kikade dit hade de valt att styla om min tårta lite. En av pappas små flickor, en kamelia från växthuset fick för en stund pryda tårtan.

Tyvärr blev det inte den godaste tårtan jag gjort och det berodde på ren och skär lathet. Jag gjorde två bottnar och istället för att göra som vi brukar här i Sverige då vi ofta delar bottnarna så dom blir tunna så behöll jag dom som dom var. Lite som man kan se i amerikanska tårtor. Det resulterade i att tårtan blev lite torr. Så skulle jag göra tårtan igen, ja då skulle jag göra två bottnar men dela dom så det blir fyra tunna bottnar.

1 anslag (en botten)

3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl hett vatten
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt bakpulver och vetemjöl, rör tills smeten är klumpfri. Ha sist i det varma vattnet. Rör till en jämn smet och ha upp i en springform. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter eller tills den är helt klar. Låt svalna och dela den sedan i två bottnar.
Vit chokladmousse med mango:
5 dl vispgrädde
200 g vit choklad
250 g fryst mango
Värm grädden och låt chokladen smälta i under omrörning. Ställ in i kylen och låt svalna helt. Gärna över natten.
Ha upp den frysta, tärnade mangon i en kastrull och tillsätt 1/2 dl vatten. Låt mangon koka i ett par minuter, rör om då och då. Mixa till en slät puré med hjälp av en stavmixer.
Vispa chokladgrädden tjock med en elvisp, vispa inte för länge då kan den bli grynig. Vänd ner mangopurén och fördela fyllningen mellan de fyra bottnarna. Täck tårtan med plastfolie och låt stå svalt under natten.
Täck tårtan med ett lager vispad grädde och lägg sedan på ett lock av marsipan. Dekorera efter tyck och smak. Jag spritsade en bård av smörkräm längst ner och övriga dekorationer är i smörkräm och marsipan.
 
Vilken tårta är din favorittårta?
 
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Denise
12 år sedan

Tårtan var otroligt vacker i alla fall! Bra jobbat!
Min favorittårta är nog Pavlova med grädde blandat med lemoncurd och hallon, mango, kiwi och passionsfrukt som dekoration!

Cherie Mårtensson - Mamma till Emma
12 år sedan

Vilken vacker tårta!

Pralin från matmedmera
12 år sedan

Fin hyllning till pappa

Chatrine
12 år sedan

Tack, har varit på jakt efter den ultimata tårtfyllningen och det känns som om den är på gång. Jag kommer riva ner lite mörk choklad i den färdiga moussen och sen garnera med grädde, massa färsk mango och strimla över vit choklad istället för marsipanlocket.

Lebanezza
12 år sedan

Ha en fortsatt trevlig måndag 🙂

Pet
Pet
12 år sedan

Det är den vackraste prinesstårta jag sett!

molly
12 år sedan

ÅH.. fin!!

Natalia
12 år sedan

Så fin tårta!

Caroline
12 år sedan

Hej Linnea!
Jag tänkte höra om du har några tips på fina och goda bakverk som passar såhär i påsktider? Skulle gärna vilja överraska familjen med lite påskfika… Kram Caroline

Caroline
12 år sedan

Fin tårta! Är det smörkräm du spritsat med?

Maria
12 år sedan

Åh vilken smaskig tårta! Vill också bli firad sådär 🙂
Din blogg har blivit nämnd på en topplista över mat på nätet också, tyckte det var riktigt häftigt att se min favoritblogg här
http://toppen.nu/mat-p%C3%A5-n%C3%A4tet.html

no deposit casino
9 år sedan

1hfL6E Links I am continually browsing online for posts that can help me. Thank you!

Pavilion Potong Pasir Price
9 år sedan

It as going to be finish of mine day, but before finish I am reading this great article to increase my know-how.

trackback
9 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2012/04/marsipantarta/ […]

trackback
9 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 5192 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2012/04/marsipantarta/ […]

trackback
9 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2012/04/marsipantarta/ […]

trackback
9 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]The information and facts mentioned inside the write-up are several of the best obtainable […]

trackback
9 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2012/04/marsipantarta/ […]

trackback
9 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 38400 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2012/04/marsipantarta/ […]

trackback
9 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 92136 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2012/04/marsipantarta/ […]

trackback
9 år sedan

xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]Sites of interest we have a link to[…]

trackback
9 år sedan

Title
[…]here are some links to web sites that we link to mainly because we believe they’re worth visiting[…]

Vår

Nästa inlägg

Inspiration i vår

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x