Korv Stroganoff – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Korv Stroganoff

 

Det här är min barndoms korv stroganoff. Som jag mins det var det alltid slantade hot dogs i och mamma gjorde den i sin svarta gjutjärnsgryta. Jag erkänner att det inte är det mest innovativa receptet ni hittar här, smakerna får inte dina smaklökar att göra dubbelvolter i munnen men det är något speciellt med denna korvgryta. Jag antar att för mig är det smaken av barndom. Men inte nog med att barn brukar älska det (Axel gör det verkligen!), den är galet enkel att göra och du behöver inte ens ha en välfyllt kyl. Perfekt när inspirationen inte är på topp och maten måste trollas fram snabbt.

Min bardoms Korv Stroganoff:

500 g korv av valfri sort, gärna en med så hög kötthalt som möjligt
1 gul lök
1 msk paprikapulver
2 msk vetemjöl
ca 3 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk tomatpuré
3 msk ketchup
salt & svartpeppar

Slanta eller skär korven i bitar, skala och finhacka löken. Fräs detta i en rejäl klick smör i en stekpanna/gryta tills lök och korv fått fin färg. Pudra över paprika och mjöl, låt mjölet bli riktigt varmt innan du slår över 2 dl av mjölken. Låt detta koka tills såsen tjocknar rejält. Slå i grädde och späd sedan eventuellt med mer mjölk om såsen blir för tjock. Smaksätt med tomatpuré, ketchup, salt och peppar. Låt koka minst 5 minuter. Strö gärna färsk persilja eller gräslök över. Servera med nykokt ris.

Vilken maträtt tar dig tillbaka till din barndoms köksbord?

Någon undrade även hur det är med lilla Axel nu och hur han ser ut. Jodå, drygt 11 månader har han hunnit bli. Lärde sig låta som en bil på beställning innan han kunde peka ut vem hans mamma är och tar min Iphone, sätter den mot örat och låtsaspratar.. Hur stor han har hunnit bli kan ni se här.

bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Har länge letat efter ett riktigt gott recept på stroganoff och så hittade jag ditt recept. Utan tvekan använde jag det och kan bara säga att det blev så underbart gott att varje gång vi ska ha korv stroganoff till middag blir det efter ditt recept.
  Tack för att du delade med dig av det =)

 2. Elin

  Åh, detta recept körde vi hemma idag men med vitlökskorv, smaskens! Dottern på 11månader åt och var supernöjd! Tack för inspiration.

 3. Fint som snus

  Å, jag lagar jämt korvstroganoff! Nästan så att jag börjar bli trött på det, men det är ju så himla enkelt. Vad fint det ser ut med färsk gräslök på, det måste jag testa nu när den växer för fullt i rabatten.

  I min barndom serverades det mesta men jag tänker framför allt på blodpuddig, fiskbullar, kalvsylta och pölsa. Inte så gott tänker ni, men jag är stolt över att mina föräldrar lärde mig att äta allt 🙂

 4. Jeanette

  Hej, vad använder du för korv då också Axel äter den? Eller får han bara smaka såsen? Sitter själv här med Edvin 11 mån och är ganska trött på köttfärs och kyckling.. 🙂

 5. Sara på Vardag.nu

  Det här kommer låta konstigt men det är något speciellt med Risifrutti och kalla Mamma Scans köttbullar. Obligatoriskt att intaga utomhus, inte alls samma sak inomhus 😉