Ugnsrostad mandelpotatis – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Ugnsrostad mandelpotatis

 

Hur många av er har grillat i helgen som var? En hel del kan jag tänka mig! Men det är ju så underbart att kunna stå ute och grilla utan att förfrysa. Till en av de tre (!!) gånger vi tände grillen i förra veckan serverade jag ugnsrostad mandelpotatis. Enkelt så det nästan var skrattretande och fantastiskt gott. Under sommaren hinner vi grilla så många gånger att det är nödvändigt att variera tillbehören för att inte tröttna och det känns som om detta är något vi kommer äta fler gånger i sommar! Den här gången grillade vi kött, men jag tror nästan dessa små potatisar passar snäppet bättre till fisk. De ugnsrostade potatisarna fick smak av smör, salt, vitlök och finhackade örter.

Ugnsrostad mandelpotatis, ca 4 port:

900 g mandelpotatis
25 g smör
flingsalt
svartpeppar
1 hel vitlök
2 msk finhackade örter t ex basilika, oregano och timjan

Lägg potatisarna i en ugnsfast form. Skär smöret i tunna skivor och fördela över potatisarna. Krydda med salt och peppar. Skala vitlöksklyftorna och blanda i dem med potatisen. Värm ugnen till 225 grader och rosta potatisarna i cirka 30-40 minuter. Rör om då och då. När potatisarna är helt mjuka inuti, strö över de finhackade örterna, blanda väl och ställ in potatisen 5 minuter till i ugnen.

Vad äter du helst till en grillad köttbit?

bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. tina

  Just det här påminner om vad vi helst serverar till grillat. Fast vi gör vår potatis med rapsolja och så mycket örter att den helst blir grön. 🙂

 2. Tish

  Åh vad gott det sur ut, bara vattnas i mun på mig! Blir att spara det här och ta fram det till nästa grillning!

  Jag äter nog helst en kryddig och smakrik rotfruktsgratäng med favorit rotfrukterna – t.ex potatis, palsternacka, morot, olika löksorter och sötpotatis. Häller över massa grädde, kryddor och godaste osten, mozarella!

 3. Annika i Spanien

  Vi grillade i fredags, och kom fram till att det blev mycket bättre än veckan innan. Det är helt enkelt inte njutbart att grilla när det är 37 grader i skuggan…
  Nåväl, jag tar tacksamt emot recepttipset! Det låter väldigt gott. Jag testade att grilla tjocka potatisskivor, men det gick inte. Kan ha varit mitt fel, kan ha varit hans, eller potatisens, de blev svartbrända och hårda i alla fall.

 4. Freedomtravel

  Låter gott! Ja, visst har vi grillat i helgen… Om vi har kokta färskpotatisar över lägger vi dem gärna på grillen… Annars varierar vi med potatisgratäng, klyftpotatis, hasselbackspotatis eller ugnsbakade rotfrukter. Potatis är gott 🙂

 5. Jelena

  Ser sjukt gott ut! Till grillat ÄLSKAR jag hemmagjort potatissallad, så underbart gott, man får den precis som man vill ha den! Vi gör alltid en stor bytta, och den håller sig länge och är ‘alltid redo!’ ^^,