Baconlindad sparris – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Baconlindad sparris

 

 

Även om sommarvärmen sviker oss denna vecka så fortsätter jag att tipsa om goda grillidéer. Den här klassikern, baconlindad sparris, går alltid hem. Kanske för att allt blir bättre och godare med bacon. Kanske för att när sparrisen börjar dyka upp i butikerna, ja då är våren här och sommaren väntar bakom hörnet.
Gillar man idén med att snurra bacon runt något kan jag även tipsa om dessa brödpinnar med bacon. Ett perfekt tilltugg att knapra på medan grillen tänds och maten förbereds.

Att göra baconlindad sparris är i all sin enkelhet alltid uppskattad och är mycket enkelt att göra. Faller suget på en mörk dag i november kan du använda dig av fryst sparris och göra dessa i ugnen.

Baconlindad sparris:

8 skivor bacon
8 stycken sparris
svartpeppar

Linda en baconskiva runt varje sparris. Krydda väl med svartpeppar. Grilla sparrisen på indirekt värme tills sparrisen är genommjuk och baconet blivit knaprigt och fått färg.

bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia Henriksson

    Jag tycker resultatet blir Bättre om sparrisen kokar ur lite vätska först. Häll hett vatten i stekpanna, I med hela avsköljda sparrisar. Koka 2min. Kyl ner i kallt vatten. Torka torra, och sedan börja linda bacon runt varje sparris. Stek i torr panna sen.

  2. Nena

    Sa smaskigt det maste vara, har precis lagat en risotto utav vildsparris, otroligt gott:)) Ska se till att prova ditt recept ocksa! 🙂

  3. Linn

    Jag åt faktiskt sparris igår, fast med parmesan och pinjenötter. Sparris är ju så galet gott och det här såg minst lika gott ut 🙂