Mintkrokantmuffins – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Mintkrokantmuffins

Ikväll har jag spenderat nästan hela kvällen i köket, bakat och gjort glass. Varje sommar blir jag lika förvånad över hur långa dagarna och framförallt kvällarna är. Fast det är ju bara i mitt huvud, för en varm dag i juli är precis lika lång som en grå dag i november. Även om det inte känns så. Jag skulle antagligen aldrig dra igång flera timmars bakning klockan åtta en mörk novemberkväll, men sommarkvällarna tar ju liksom aldrig slut.

Altandörren stod öppen, då och då kom det en sval vind in och sveper runt fötterna och jag såg hunden sitta ute på trappen och vädra efter alla snygga tikar som gick förbi på kvällspromenaden. Bättre än så kan man faktiskt inte ha det.

Till helgen blir det kalas igen, både för mig och för lilla grabben. Eftersom jag fyller i början på juli bjuder jag alltid på jordgubbar i någon form. I år tänkte jag köra klassikern jordgubbar, glass och grädde. Allra helst vill jag ju göra hemgjord glass, men att stå och göra vaniljglass till 25 personer i en liten sketen glassmaskin inser även jag blir ett för stort projekt. Därför tog jag till det här ljuvliga receptet.  Istället för choklad och nötter hade jag bara i lite vaniljpulver. 4 omgångar står redan nu i frysen och väntar på att det ska bli lördag.
Muffinsarna jag bakat är ett recept jag fått av grannen, hon har allt som oftast ett gäng ligger i frysen och dom är hur goda som helst! Gillar du mintkrokant kommer du älska dessa!

Mintmuffins:

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör
1/2 dl mjölk
100 g mintkrokantchoklad

Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret och ha i mjölken. Rör i de torra ingredienserna växelvis med vätskan. Smält chokladen. Fördela smeten i 12 muffinsformar och klicka sedan i en sked smält choklad. Rör runt chokladen med hjälp av en kniv. Grädda i 180 grader i cirka 15-18 minuter. De får gärna vara lite kladdiga i mitten.

Vilken smak på muffins gillar du bäst?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Dora Alexandra Nacsa

  Hej,

  jag skriver av samma anledning som Hedda, även hos mig har bilder fallit bort. Trodde först att det var tillfälligt men nu har det gått några veckor och samma bilder lyser fortfarande med sin frånvaro på skärmen. Hoppas det löser sig, senaste jordgubbbilderna går att se dock!

 2. Hedda

  Hej Linnea! Tänkte bara fråga om du börjat lägga upp bilder med annan kvalité eller nått, för från och med inlägget om älgbiffarna har jag inte kunnat se dina foton (bortsätt från bilden på Axel och bilden på rostbiff) Så jag undrar om det är något särskilt med de bilderna som gör att jag inte kan se dem, eller om det helt enkelt e min dator som krånglar. Och finns det någon annan som inte heller kan se dina längre? Jättetråkigt, för jag älskar verkligen din blogg, och du har alltid så fina foton i dina inlägg!!

 3. Jess

  Det där glassreceptet har jag tänkt testa länge men det har inte blivit av. Ska genast skriva ut det och smälla ihop glassen på semestern 🙂

  Mintkrokantmuffins lät inte heller fel 😉 Kram

  1. linneasskafferi
   LinnéasSkafferi

   Självklart ska det inte vara deciliter, utan tsk. Tusen tack för att du påpekade detta 🙂

 4. Isa

  Jag gjorde “äppelsockerkaka” (fyriskaka i boken Sju sorters kakor) men med skivade jordgubbar och riven vit choklad över istället för äppel. Det blev toppengott och skulle nog passa som muffins också annars är kladdkakemuffins favorit här.
  Så en fråga, hur långt i förväg kan man göra glassen, dvs hur länge kan den stå i frysen, finns det risk att sen blir seg om man gör den för långt införväg?

 5. Kei

  Åh.
  Kom på mig själv med att hata matlagning för jag är så förbannat dålig på att freestyla. Jag älskar att freestyla i allt annat, men med mat blir det katastrof.

  Nu har jag bestämt mig för att bryta mönstret. Trodde i min fantasivärld att jag är en person som kan “slänga ihop något med det som finns i kylen”. Men nej. Jag behöver ett recept & följa det till punkt & pricka. Jag kan inte ens freestyla in en lax i ugnen typ.
  Så därför hittade jag hit, vilket var väldigt trevligt.

  Älskar att baka i alla former, så matlagning borde väl ligga nära mitt hjärta också?
  Nu har jag en fin inspirationskälla att vända mig till i alla fall 🙂

  Ha en fin dag!
  /Kei

 6. Helenq

  Det där glassreceptet måste vara världens bästa!!
  Har gjort det till säkert 5 kalas och många fler lär det blir då detta är barnen absoluta förstahandsval av dessert!
  Tack!

 7. Tish

  Åh vad härligt. Ljuset ger en så mycket mer energi. Märkligt! Jag älskar alla former av muffins. Men favorit måste nog vara med kletig choklad i. Allt med choklad går hem! 🙂